Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi baja van a mai szülőknek?...

Mi baja van a mai szülőknek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
tele van ilyen kérdésekkel az oldal, hogy "te engednéd-e a 13 éves lányodnak hogy kiszedje a szemöldökét" meg "a 16 éves lányodnak hogy fiúja legyen" És ehhez hasonlók. Nem értem komolyan miért jó ha az ember mindent megtilt a gyerekének :D 14 évesen nem enged az anyám melltartót felvenni meg nem sminkelhetem magam és 16 vagyok. Komolyan nem értem ezeket :D
2013. máj. 27. 12:29
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%

Az is közrejátszik, hogy manapság sok mindent igénytelenül csináltak. A fent említett " tetkós " lánynak én is írtam, hogy ismertem olyat, aki komoly fertőzést kapott a nyelvpiercingjétől. Tehát nem csak arról van szó, hogy maga a tetkó, a piercing vagy bármi lenne a gond, hanem a következmények is. Ha például nekem gyerekem lenne, akkor elsősorban ettől félteném, hogy nehogy valami maradandó baja legyen egy hülyeség miatt, mert mondjuk elment a haverjával és csináltatott egy tetkót magának egy olyan helyen, ahol nem dolgoznak tiszta körülmények között. Ha igényesebben csinálnának mindent, akkor már fele annyi gond lenne.

A másik gond az valóban a meggondolatlanság. Akár tetszik, akár nem, de 13 évesen még nem előrelátható, hogy mit fogsz gondolni majd 20 évesen olyasmiről, amit már nem tudsz visszafordítani, de megcsináltál magadnak. Persze akár még 30 évesen is csinálhatsz olyasmit, amit megbánsz, de a kettő mégsem ugyanaz.

Az orvosszülők például jóval több olyan dolgot tudnak és látnak naponta, amitől féltik a gyerekeiket, mint egy más foglalkozású ember. Mikor egy szülő a sürgősségin dolgozik és látja, hogy napi szinten kiütött, kábult vagy megerőszakolt fiatalokat visznek be a kórházba, akkor valószínűleg ő a saját gyerekét szigorúbban fogja szem előtt tartani. Más a helyzet egy autószerelő gyerekénél, ahol még fele annyi veszélyt sem lát az apuka. Tehát sok minden nézőpont kérdése is.

Egyes szülők azonban tényleg túloznak. A melltartóról nekem is az a véleményem, hogy épphogy tanácsolni kellene a lánynak, hogy hordjon, ha szüksége van rá, mert nem véletlenül találták azt ki. Mennyire esztétikus az, amikor rohan egy 14 éves lány a busz után és nincs rajta melltartó, pedig szemmel láthatóan ráférne ? Szóval néha nem ártana gondolkozni a szülőknek is.

A sminkeléssel meg az van, hogy könnyű átesni a ló túloldalára és sokan át is esnek. A finom és diszkrét szemspiráltól hamar ellehet jutni az alapozott, púderezett, szemtusos plázacica make-uphoz. Én sem egyeznék bele, hogy amikor a lányom kilép az ajtón, úgy menjen iskolába, mintha máshova készülne.

Viszont mindent meglehet beszélni, engem így neveltek és ezért mindig is hálás maradok.

A tiltás és a korlátlan szabadság között az arany középút az " ülj le és beszéljük meg "-nél kezdődik. Civilizáltan és nyitottan elmondhatja mindkét fél, hogy mi a meglátása az adott dologgal kapcsolatban és így egy sokkal egészségesebb kapcsolat alakul ki szülő-gyerek között és az eredmények is sokkal jobbak.

2013. máj. 27. 18:51
 12/12 klopusz ***** válasza:

Szia!

Számomra is furcsa ez az egész ,de talán más miatt, mint sokaknak.

Lányaim 16 és 13 évesek. Melltartót hordanak mindketten, mert - előttem ismeretlen okból - nagy divat, mondhatni "elvásár" lett a tinik között (persze nem merevítőset).

Nagyobbik lányom sem sminkeli magát, szép a bőre így is.

Úgy gondolom, hogy minden gyerek extrém igényének meg van a háttere. Többnyire a korcsoport, amiben naponta mozog, határozza meg az ilyen kívánságokat.

Az én gyerekeimnek - eddig - eszébe nem jutott volna tetoválás, piercing, fültágító sőt még tanga sem. Én ezeket nem nem szeretem és valószínűleg e tekintetben elfogadták az én értékrendemet.

2013. máj. 28. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!