Lehet valami baja, nem furcsa?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm nagyon későn kezdett el beszélni (3 éves kora körül), kerüli a szemkontaktust mindenkivel, sokszor nem is néz az emberekre és van, hogy szinte napokig nem is beszél senkivel, máskor pedig le sem lehet lőni annyira fel van pörögve és rengeteget beszél, nevet (de a pillantásokat így is kerüli). Volt olyan, hogy olyan embert nem ismert fel akivel már előtte találkozott és beszélgetett. Azt mondta, hogy nem igazán nézett rá, és így nem is jegyezte meg annyira, hoyg felismerje. Sokszor nem tud egy dologra figyelni, a tanórai füzetei olyanok mintha a kutyaszájából kerültek volna ki, tépkedi őket, firkál, nem bír átláthatóan szépen jegyzetelni, kimegy a vonalból, átfrkálja az egészet...olynkor óriás betűkkel ír máskor pedig apróval és mintha vésné őket. Azt modnja, hogy neki a fejében is így kavarognak a gondolatok mint ahogy a füzetében vannak. Szorong ha idegen emberekkel van körülvéve. Amúgy nagyon szépen rajzol és fest... rengeteg számomra elvont gondolata van. Nagyon furcsa teremtés.2013. febr. 10. 15:00
1/9 anonim válasza:
Ha megnyugtat, akkor elmondom, hogy en is ilyen vagyok. 1-2 dologtol eltekintve mindegyik dolog igaz ram. :)
2/9 B25 válasza:
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Csak nem az az igazi társasági ember.
3/9 anonim válasza:
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ezek lehetnek akár autizmusra utaló jelek is.
4/9 anonim válasza:
Nekem is az autizmus ugrott be...
5/9 anonim válasza:
Én ezt már nem írnám az introvertált személyiség számlájára...
6/9 anonim válasza:
Lehet autista. Nekem is van hasonló ismerősöm ő is gyakran furcsa, neki ez az autizmusa miatt van.
7/9 anonim válasza:
Nekem is az autizmus jutott eszembe.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit elgondolkodtam. Amúgy kedves és segítőkész, csak tényleg érdekesek a szokásai. De nagyon okos lány és nagyon könnyen tanul és jegyez meg dolgokat. Sokat hiányzik a sulijából, mert képes betegséget szimulálni csak azért, hogy ne kelljen emberek közé mennie, de teljesen egyedül sem bírja sokáig, mert akkor azt mondja, hogy sajátmaga miatt csavarodik be. Szerinte van egy gonosz énje aki folyton öngyilkosságra/önpusztításra uszítja. Ezekről ma számolt be nekem (egyik régi barátja vagyok)... nagyon megijedtem.
2013. febr. 10. 23:41
9/9 anonim válasza:
3 lehetőség van. Egy: kamu, akkor erőltetett. Kettő: mentális betegsége van. Három: A depis dolgot kitalálta, mert unatkozik. Ha a második eshetőség igaz, akkor ne hagyd el, mert lehet romlana az állapota. Mellesleg az utolsó kommentet leszámitva 14 éves magamra ismertem, csak rajz tudás nélkül. A gimiben szocializálodtam, bár még mindig, elvont eszmefutatásom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!