Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kaptam egy igazgatói intőt...

Kaptam egy igazgatói intőt azért, mert a szünetben elhagytam a suli területét, és elmentem a boltba (az iskolai büfé megfizethetetlen). Hogy adagoljam be a szülőknek?

Figyelt kérdés

Tényleg ennyire muszáj az iskolákból börtönt csinálni? Engem nem érdekelne az intő, tojok az igazgatóra is, csak anyuékat zavarná szerintem. Ezért nem tudom, hogy mondjam el, hogy ne kapjam érte a szokásos letolást.

18/f

2012. dec. 10. 14:33
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
96%

Anya, apa, ma kimentem szünetben a boltba ennivalóért, mert a büfében már csak egy olyan szendvics volt, amibe undorító szalámit tettek lottyadt salátalevéllel, (pl. tiszta zsír volt, vagy hasonló), és azt is horror áron akarta ideadni a büfésnéni.

Mint kiderült, nem mehettem volna ki, így kaptam egy igazgatói intőt. Sajnálom, de éhes voltam, kellett vennem valami ételt. Nyugodtan letolhattok, bár nem igazán érzem magam hibásnak, de legközelebb majd inkább itthonról viszek ételt, hogy ne legyen gond.

2012. dec. 10. 14:36
 2/39 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, h máskor csomagoljanak neked, és nem lesz több ilyen :D :D :D
2012. dec. 10. 14:36
 3/39 anonim ***** válasza:
80%
Az iskolabol azert csinalnak "bortont", mert onnantol, hogy beteszed a labad reggel, egeszen a tanitas vegeig az iskola felel erted. Ha mikozben atrongyolsz egy szendvicsert a szomszed uzletbe es elut egy auto, a tanart megbuntetik gondatlansagbol elkovetett veszelyeztetesert...
2012. dec. 10. 14:39
 4/39 anonim ***** válasza:
26%
Tudjuk, hogy füvezni mentél ki, itt nem kell szépítened. Nyugi nemsoká elballagsz, lesz érettségid és elfelejtheted ezeket az ostobaságokat és szerintem a szüleid is megértik.
2012. dec. 10. 14:40
 5/39 A kérdező kommentje:

Ez idáig rendben van, de jelenleg 13. osztályba OKJ képzésre járok. Ez, ha a korokat nézzük, gyakorlatilag egy felnőtt oktatás. Azt megértem, ha a kilencedikeseknek megtiltják, hogy kimenjenek, mert épp a szomszéd tömbházban bagóznak, de minket miért kell ezek miatt szivatni? Nem kell már a kezünket fogni, hogy átmenjünk az úttesten.

Egyébként van néhány kedves lakó, aki hobbiból feljelentgeti az iskolát, és emiatt kell spártai intézkedéseket hozni az egész iskolának. Csak az a baj, hogy mi, akik 18-19-20-21 évesen szakmát tanulunk, nem mehetünk ki egy kicsit sétálni a suli köré, mert máris jön vörös fejjel az igazgató, hogy mi a fenét képzelünk.

2012. dec. 10. 14:40
 6/39 A kérdező kommentje:
És itt nem arról van szó, hogy hozhatnék otthonról kaját. Egyszerűen szünetben mennék ki a boltba, venni valami harapnivalót, majd becsengetésre már az órán is lennék. Nem óra alatt mennék ki.
2012. dec. 10. 14:44
 7/39 anonim ***** válasza:
100%
18 éves felnőtt vagy, egyszerűen közöld és kész:)
2012. dec. 10. 14:45
 8/39 anonim ***** válasza:
84%
Nem nehez szolni a tanarnak, hogy "elnezest, tanarno, ki szeretnek menni egy szendvicset venni a szunetben"////
2012. dec. 10. 14:46
 9/39 A kérdező kommentje:
Aki pedig nem enged ki, mivel az igazgató őt is szigorúan rendre utasította, hogy ügyeljen, és rángassa fel azt, akit meglát kint. Egyébként a tanárok tojnának rá, hogy a diákok boltba járnak. Az egésznek a kiváltó oka az a sok rohadt nyugdíjas parazita volt, akiknek egyetlen örömük az életben, ha mások életét is az övékéhez hasonlóan vacakká tudja tenni. Mesélték, hogy van egy bácsi, aki mindig a sulink körül kutyát sétáltat, és figyeli a diákokat, és már rohan is be, ha valakit kint lát. Na, poénből (hát.. egyenlőre poénból) beszéltük osztálytársakkal, hogy egy szép nap őt és a kedves kutyusát meglátogatjuk és finoman megkérjük, hogy hagyja abba :)
2012. dec. 10. 14:49
 10/39 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos csak a színtiszta igazat mondhatod. Én pedagógus vagyok, és nálunk is tilos iskolaidőben az iskola területének elhagyása, mondjuk itt általános iskoláról van szó, ezért ha mondjuk egy 10 éves kiszökik szünetben a boltba, és elüti az autó, az iskolát teszik felelőssé. Hát ezért vannak a szabályok, ez nem börtön, csak óvintézkedés.

Mondjuk te már más korosztály vagy, gondolom középiskolába jársz, de ha ott is ez a szabály, benne van a házirendben, akkor te hibáztál. Még ha nem értesz egyet is a szabályokkal, be kell tartani őket, az igazgató is tojik rá, hogy mit gondolsz, az ő dolga az iskola fenntartása, zökkenőmentes működtetése, a szabályok betartatása, és aki megszegi a házirendet, annak a következményeivel kell számolni.

Ezt az esetet meg tudod előzni, legközelebb. Az én fiaim mindig reggel ugranak be a boltba, ha kell nekik valami, amit az iskolába még vinnének, a büfé ott is horror.

A szüleiddel meg légy őszinte, ha letolást kapsz na bumm, tanulj az esetből!

2012. dec. 10. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!