Kaptam egy igazgatói intőt azért, mert a szünetben elhagytam a suli területét, és elmentem a boltba (az iskolai büfé megfizethetetlen). Hogy adagoljam be a szülőknek?
Tényleg ennyire muszáj az iskolákból börtönt csinálni? Engem nem érdekelne az intő, tojok az igazgatóra is, csak anyuékat zavarná szerintem. Ezért nem tudom, hogy mondjam el, hogy ne kapjam érte a szokásos letolást.
18/f
Érdekes, én is OKJ-s képzésen vagyok, és nálunk még órák közben is akkor megyek és oda, amikor és ahová akarok. Mondjuk a szakom elég laza, a tanár nem magyaráz folyamatosan. Általában 3-6 órán keresztül műveljük ugyanazt a dolgot egyhuzamban, így természetes, hogy egy idő után elegünk lesz az egészből és teszünk egy kisebb sétát a közértig, és talán még meg is ebédelünk.
Az igazgató tesz arra, hogy mit csinálunk, ahogy a tanárok is. Igazság szerint csak a saját érdekem, hogy bejárjak órára, főleg, ha már kifizettem az "ingyenes" képzésért félévenként 40000Ft-ot.
Egyszerűen el se hiszem, hogy képesek ilyen piti dolgokkal foglalkozni nálatok.
Ja, és a nyugdíjasok meg nálunk kb. örülnek, ha összefutnak velünk, mert van kivel váltani pár szót.
A szüleidnek örülnie kellene, amiért akarsz valamit kezdeni az életeddel. Majd legfeljebb akkor aggódjanak meg mérgelődjenek, amikor megbuksz egy vizsgán... addig meg kit érdekel a többi?
Ha OKJ képzésen veszel részt, hogy kaphatsz intőt? Lehet, h ez az én iskolás koromban máshogy volt, de akkor a felnőttképzésesek nem az iskola rendszerén belül működtek (és ez így is normális, nehogy már egy 30 éves, iskolapadba visszaülőt intőkkel riogasssanak...)
Ráadásul ha már túl vagy a középiskolán, miért kell az intőd/ellenőrződ a szüleidnek figyelemmel kísérni, aláírni?
Értem én, hogy az iskola felel a diákért, de szerintem ez már túlzás, hogy még középiskolában is él ez a szabály, hogy nem szabad kimenni.
Az én középiskolámban ha jól tudom, 1 vagy 2 éve szűnt meg a büfé, és tavaly nyílt egy a suli mellett, de az magántulajdonú, semmi köze az iskolához. A diákoknak nem kötelező az iskola területén belül maradniuk, pedig nyilván nem csak a suli melletti büfébe járunk ki, hanem messzebbre is, a tanárok is kijárnak cigizni az iskola elé, illetve ők is járnak ebbe a büfébe, tehát látnak minket, és lesz.rja mindenki. Szerintem nincs is nálunk ilyen szabály..
Még általánosban volt, megőrjített, utáltam. Még a bejáratot is bezárták állandóan, úgyhogy a kerítésen átmászva lógtunk ki mindig.
Én tavaly végeztem, és nálunk akkor vezették ezt be, hogy nem szabad kimenni az utcára cigizni (nálunk ezért ment ki mindenki... ugye kitiltották abban az évben minden honnan a cigiseket).
Egy darabig ott állt a portás néni az ajtóban mint valami terminátor, aztán megunta ő is... csengetés előtt kikéredzkedtek wc-re aztán kihúztak gyorsan vagy csengetés után.
Mókuska, el vagy tévedve.
A felnőtt lét sajnos pont, hogy arról szól, hogy nem azt csinálod, amit akarsz, hanem azt, amit kell.
Te most csak egy igazgatóit kaptál, de a felnőtteket pénzben, stb. büntetik. Én inkább kérnék egy gyorshajtásért igazgatóit. Csak nem lehet. Jobb ha most hozzászoksz, hogy sokszor bizony szívás az élet, és tele van korlátozásokkal
Ha a büfé kaja nem tetszik, csomagolj otthon valamit, vagy állj meg ODAFELÉ a kisboltban.
Amúgy te a Vargába jársz?:DD
Amíg olvastalak, egyből ez volt az érzésem. :D
Úgy kaphat felnőttképzésben igazgatói intőt, hogy mivel ez egy plusz osztály, az igazgatónak ugyanúgy van beleszólása a dolgokba mint bárhol máshol. Gondolom itt is úgy van mint nálunk van, hogy ebben az iskolában érettségizett le, tehát továbbra is az igazgató keze alatt van.
:D
18 évesen már nem egy igazgatói intőn voltam túl (lány létemre- nem lehetett cigizni a suliban, én meg mégis úgy gondoltam, hogy lehet, bár ez régen volt...) csak megmondtam anyuméknak és kész. nem paráztam túl a dolgot.
úristen!! 18 évesen beírást kaptam, meg fognak szidni otthon, jajjjj... na ez a hozzáállás soha nem volt jellemző rám.
egyébként a szüleim csak röhögtek ezen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!