Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kaptam egy igazgatói intőt...

Kaptam egy igazgatói intőt azért, mert a szünetben elhagytam a suli területét, és elmentem a boltba (az iskolai büfé megfizethetetlen). Hogy adagoljam be a szülőknek?

Figyelt kérdés

Tényleg ennyire muszáj az iskolákból börtönt csinálni? Engem nem érdekelne az intő, tojok az igazgatóra is, csak anyuékat zavarná szerintem. Ezért nem tudom, hogy mondjam el, hogy ne kapjam érte a szokásos letolást.

18/f

2012. dec. 10. 14:33
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
43%
Felnőtt oktatás, meg nagykorú meg ilyenek? Nagyon az lehetsz, ha nem tudod megbeszélni a szüleiddel, hogy kimentél kajáért. Az oktatást, sulit, szabályokat szidod, ahelyett, hogy FELNŐTT módon kezelnéd ahelyzetet, és vállalnád a tetteid következményeit. Ne csak elvárd, hogy kezeljenek felnőttként, hanem viselkedj is úgy! N28
2012. dec. 10. 14:52
 12/39 A kérdező kommentje:
Ennek neki a jogi oldala ami zavar elsősorban, hanem az, hogy mégiscsak felnőttek vagyunk. Ugyan már mennyivel jobb az, ha egy 35 éves dolgozó ember szívja kint a cigit az utcán, mintha egy 19 éves diák. Mindkettő füstöl. Az meg hogy még az is baja a lakosoknak, hogy a közeli kisboltban vásárolunk, nonszensz. Egy közeli ABC már le is húzta a rolót, mert nem engedtek ki senkit a suliból. Tényleg megéri annak a pár unatkozó embernek a kedvére tenni ahelyett, hogy békén hagyják az embereket. Remek ország lettünk, le a kalappal. :)
2012. dec. 10. 14:53
 13/39 anonim ***** válasza:
90%

Mond meg úgy, ahogy ide is leírtad.

Egyet értek azzal, amit a nem tudom hányas válaszoló írt. Hogy a tanítási idő alatt, az iskola felel értetek. De már elmúltál 18, jogilag büntethető vagy. Nem kell melléd felügyelet.

Éhes voltál, de nem volt elég pénzed, hogy a büfében rendes mennyiséget vásárolj.

Lehet h én vagyok túl laza. Nem tudom. Csak mond el a részleteket is.

Letolást szerintem így is-úgy is fogsz kapni. Már ha másért nem akkor azért fognak lecseszni mérgükben, hogy nem gondolkoztál előre. Tudtad mi a házi rend,(még ha hülyeség is) még is kimentél.

2012. dec. 10. 14:54
 14/39 A kérdező kommentje:
Meg tudom beszélni, csak a szüleim minden ilyenen problémáznak. Mondhatom én, hogy nevetséges ez a rendszabályozás, ha egyszer mindenképp a tanárok oldalán vannak. :)
2012. dec. 10. 14:54
 15/39 anonim ***** válasza:
85%
Oda jártál eddig is és ismerted a szabályokat akkor is, amikor maradtál 13-osnak. Most meg hirtelen túl felnőtt vagy ahhoz, hogy betartsd őket? Én itt egy hisztis kamaszgyereket látok lázadni a rendszer ellen, aki igenis fosik a saját szüleivel beszélni arról, hogy megszegi a szabályokat. Mert bár nem értesz vele egyet, de te is tudod, hogy tudtál róla, mégsem tartottad be. Tök mindegy mik ezek. Nem volt titok előtted eddig sem. Akkor meg viseld méltósággal, hogy ha megszegted, azért büntetés jár. Ez ennyi. Az életben is így lesz. Attól, hogy nem értesz egyet a törvényekkel, még be kell őket tartani. Akkor is, ha hisztizel, nem fog megváltozni, csak azért, mert neked nem tetszik.
2012. dec. 10. 14:58
 16/39 A kérdező kommentje:
Ez a szabály idén lett bevezetve.
2012. dec. 10. 14:59
 17/39 A kérdező kommentje:
Leírtam párszor, hogy idén kezdtek el a nyugdíjasok olyat játszani, hogy jelentgessük fel az iskolát, mert unatkozunk, és zavar hogy a diákok elviszik a friss kenyeret. Ez olyan, minthogy pár évvel ezelőtt ameddig vígan dohányozhattál akár a suli mellett is, most kb. sehol nem lehet. Egyébként baromira imádom, hogy sok hozzászóló, aki kb. 20 éve volt diák, olyan könnyen tud beszélni. Érdekes, hogy nekem apámék olyanokat meséltek, hogy a kutyát nem zavarta, ha a tanár ott cigizett a diákkal együtt kint szünetben. Ma meg, még a fingás is rendszabályozva van.
2012. dec. 10. 15:01
 18/39 anonim ***** válasza:
44%
Bocs, én vagyok, akinek nem tetszett a válasza, és még mindig diák vagyok, nem 20 éve voltam az. Ciki, mi? De én úgy gondolom, hogy a szabályok a rend fenntartása miatt vannak, akkor is, ha egyes tökös srácoknak azok nem tetszenek. Ki akarsz menni kajáért? Járj olyan helyre, ahol ez megengedett! Amíg meg oda jelentkeztél és oda jársz, akkor tartsd be a játékszabályokat. Nem hiszem, hogy ezen ennyire ki kell akadni! A nyugdíjasok meg azok maradnak, akkor is, ha itt sirdogálsz miattuk, hogy nincs igazuk. Nem értem, megnyugszol attól, ha azt mondjuk, igen, ez egy buta szabály és neked volt igazad, amiért nem veszed figyelembe, és igazságtalan az intő is, és a szüleid is meg kellene , hogy értsék, hogy 18 évesen kimehess boltba? Tessék: IGazad van. És? Ettől még nem változott semmi. A szabályokat be kell tartanod, a szabályszegésért intő jár, a szüleidnek meg igaza van, mert ha vállalod a játékszabályokat, akkor tartsd is be őket. Mert az élet így működik.
2012. dec. 10. 15:08
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Már felnőtt ember vagy, mondd el hogy ez meg ez van, és kész. ;)
2012. dec. 10. 15:45
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Most az a kérdés, hogy hogy mondd el a szüleidnek, vagy az, miért tiltják iskolaidő alatt az épület elhagyását?

Ha az utóbbi, akkor én is csak azt tudom mondani, valószínűleg benne van a házirendben, és te a házirendet elfogadtad, legalábbis nekünk minden év szeptemberében alá kell írnunk egy papírt, hogy elfogadjuk a házirendet. Ha megszegted valamelyik pontját, akkor nincs mese, vállalnod kell a következményt.

Ha az a kérdés, hogyan mondd el a szüleidnek: a teljes igazságot mondd el, semmin ne ferdíts, és még aznap mondd el, amikor történt a dolog! Én egyszer kaptam egy szaktanári beírást (az okokat nem részletezném), és ahogy hazaértem, anyunak elmondtam a dolgot. Szerintem jobb minél előbb lerendezni a dolgot, ha mondjuk egy hét múlva mondod csak el, még mérgesebbek lesznek a szüleid. Sok sikert!

16/L

2012. dec. 10. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!