Kaptam egy igazgatói intőt azért, mert a szünetben elhagytam a suli területét, és elmentem a boltba (az iskolai büfé megfizethetetlen). Hogy adagoljam be a szülőknek?
Tényleg ennyire muszáj az iskolákból börtönt csinálni? Engem nem érdekelne az intő, tojok az igazgatóra is, csak anyuékat zavarná szerintem. Ezért nem tudom, hogy mondjam el, hogy ne kapjam érte a szokásos letolást.
18/f
Mond meg úgy, ahogy ide is leírtad.
Egyet értek azzal, amit a nem tudom hányas válaszoló írt. Hogy a tanítási idő alatt, az iskola felel értetek. De már elmúltál 18, jogilag büntethető vagy. Nem kell melléd felügyelet.
Éhes voltál, de nem volt elég pénzed, hogy a büfében rendes mennyiséget vásárolj.
Lehet h én vagyok túl laza. Nem tudom. Csak mond el a részleteket is.
Letolást szerintem így is-úgy is fogsz kapni. Már ha másért nem akkor azért fognak lecseszni mérgükben, hogy nem gondolkoztál előre. Tudtad mi a házi rend,(még ha hülyeség is) még is kimentél.
Most az a kérdés, hogy hogy mondd el a szüleidnek, vagy az, miért tiltják iskolaidő alatt az épület elhagyását?
Ha az utóbbi, akkor én is csak azt tudom mondani, valószínűleg benne van a házirendben, és te a házirendet elfogadtad, legalábbis nekünk minden év szeptemberében alá kell írnunk egy papírt, hogy elfogadjuk a házirendet. Ha megszegted valamelyik pontját, akkor nincs mese, vállalnod kell a következményt.
Ha az a kérdés, hogyan mondd el a szüleidnek: a teljes igazságot mondd el, semmin ne ferdíts, és még aznap mondd el, amikor történt a dolog! Én egyszer kaptam egy szaktanári beírást (az okokat nem részletezném), és ahogy hazaértem, anyunak elmondtam a dolgot. Szerintem jobb minél előbb lerendezni a dolgot, ha mondjuk egy hét múlva mondod csak el, még mérgesebbek lesznek a szüleid. Sok sikert!
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!