Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kaptam egy igazgatói intőt...

Kaptam egy igazgatói intőt azért, mert a szünetben elhagytam a suli területét, és elmentem a boltba (az iskolai büfé megfizethetetlen). Hogy adagoljam be a szülőknek?

Figyelt kérdés

Tényleg ennyire muszáj az iskolákból börtönt csinálni? Engem nem érdekelne az intő, tojok az igazgatóra is, csak anyuékat zavarná szerintem. Ezért nem tudom, hogy mondjam el, hogy ne kapjam érte a szokásos letolást.

18/f

2012. dec. 10. 14:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%

Amíg az iskolaidő tart, a suli felelőssége, ha veled történik valami. Sarkos példa, de ha elrabolnak, megvernek stb, míg kimész kajáét, akkor mi van? Jogos az intő, bocs. Mondom ezt úgy, hogy annak idején mi is mentünk. Legközelebb ha ki akarsz menni, beszéld meg tanárral, vagy menj suli előtt.

Anyudéknak nyugodtan mondd el az álláspontodat, gondolom nem fogják leordítani a fejed.

2012. dec. 10. 16:12
 22/39 anonim ***** válasza:
66%
anyu, apu. Egy farok az igazgató és azért is büntet, ha éhes az ember
2012. dec. 10. 16:17
 23/39 anonim ***** válasza:
89%
Én megint a pedagógus vagyok. Mi lesz veled, ha már nem tanulni fogsz, hanem dolgozol? Egy munkahelyen is lehetnek olyan szabályok, amelyeket igazságtalannak tartasz meg feleslegesnek, mégis betartatják. Vagy alkalmazkodsz, vagy lelépsz, keresel más munkát, ha tudsz. Sőt a felnőtt világban tényleg sokkal több túlkapás, igazságtalanság, felesleges szabály létezik, majd meglátod. Meg kell tanulnod túllépni az ilyen dolgokon!
2012. dec. 10. 16:32
 24/39 anonim ***** válasza:
41%

"anyu, apu. Egy farok az igazgató és azért is büntet, ha éhes az ember"

Nem. Azért büntet, mert a szabályok mindenkire egyformán érvényesek.

2012. dec. 10. 16:37
 25/39 A kérdező kommentje:
Rendben van, megértettem. Lehet, hogy az indulatok beszéltek velem, tudom milyen az igazságtalanság, diákmunka közben is találkozok vele dögivel. Sajnos függetlenül ettől csak szomorúan tudom elfogadni, hogy lassan 19 évesen ott tartunk, hogy az ember fütykösét is fogni ha kell WC-re megy. Ezért is lehet az, hogy sok ismerősöm 20 évesen egy csekket nem tud kitölteni, feladni, egy tojást nem tud megsütni, életében nem járt bankban, stb. Mindig az ostobák miatt szívunk.
2012. dec. 10. 16:58
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként most kicsit OFF, de:

A sulis büfé ugye drága, de miért is? Mert arra van minden diák kényszerítve, hogy ott vásároljon. Igaz, nem vagyok egy hozzáértő, de én úgy tudom, hogy tilos kényszeríteni a vásárlót, és ez mondhatni az... Vagyis csak szívatnak, mert akkor reggel viszel kaját, de akkor is.

2012. dec. 10. 17:10
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Mi szerencsések vagyunk, nálunk a 11, 12-esek már kimehetnek szünetekben, mondjuk én most kilencedikes vagyok, és rendszeresen járok ki, úgy hogy az igazgató mellett sétálok vissza.(Szerintem tök lusta ezzel foglalkozni) Csak 5. szünetben vagy azután megyek, és viszem a táskámat, így azt is hihetik, hohgy hazamegyek. Eddig egyszer kapott el a portás, de neki azt mondtam hogy 5 órám volt, és hogy azért megyek vissza mert bennthagytam a telefonomat. :D

Viszont azt én sem értem hogy miért nem engednek ki titeket, szerintem ez eléggé logikátlan.

2012. dec. 10. 17:39
 28/39 A kérdező kommentje:
Jogilag nem lehet ezt a rendeletet megfogni, mert sajnos az iskolának erre van felhatalmazása, hogy Alcatrazt csináljon a sulikból. Ennek inkább az egyéb oldalát kell nézni. Hogy egy felnőtt diákot is korlátozzunk le óvodai szintre. A sulibüfé ebből hatalmasat kaszál, mert így rá vagyunk kényszerülve, hogy a megfizethetetlen, minőségtelen sz*rt vegyük meg. Mondjuk ettől függetlenül nem fog különösebben zavarni a beírás, mert tudom, miért kaptam, a szüleimet sem különösen érdekelte, innentől kezdve pedig felőlem géppisztollyal a fejem mellett is mehetnek, mert hogy ha nem tudok suli előtt bevásárolni, és megéhezem, az tuti, hogy ki fogok menni a boltba.
2012. dec. 10. 17:40
 29/39 anonim ***** válasza:
32%
15 perccel előbb kell indulni és megvenni azt, amit akarsz. Túlliheged, és nem kicsit.
2012. dec. 10. 18:15
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

# 29

Ha úgy kel, mint én (reggel 5-kor) sokat számít a 15 perc, ha Te keltél már korán, sejted miről beszélek:)

2012. dec. 10. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!