Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit szólnál ha a 16 éves...

Mit szólnál ha a 16 éves lányodnak egy 23 éves fiú udvarolna?

Figyelt kérdés
A fiú nem ismeretlen számodra. Ismered a családját és őt is kiskora óta. Nem csajozós típus és megbízható.
2013. máj. 10. 20:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én szülő vagyok. Ha csak udvarlásról lenne szó, és nem menne a a tanulás rovására, akkor azt mondanám rendben. Viszont összeköltözésről szó sem lehetne.
2013. máj. 11. 08:39
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem, hogy tiltani kéne, de később kiderülhetnek dolgok... nálunk is ez volt... mindenki a saját hibájából tanul, de sajnos nem tudod megóvni a gyerekedet. és néha nem is baj, mert ettől csak több lesz. :)
2013. máj. 12. 12:00
 23/32 anonim ***** válasza:
95%

Az én szüleim megtiltották, hogy beszéljek vele. Le kellett tiltanom, mert biztos egy pedofil állat. Azóta is haragszom rájuk emiatt, mert nagyon aranyos fiú volt.. :/

16L

2013. máj. 12. 19:51
 24/32 anonim ***** válasza:

Ismerem mindkét végletet.

Szigorúan csak egy 16 évesnek való kapcsolat az egészséges, tehát nincs összeköltözés, meg komolyabb dolgok. Tiltani konkrétan úgysem lehet, titokban úgyis találkozni fognak, sőt, már csak azért is. Ha belegondolsz, néhány feltétellel a lányod jövőjét is segítheted, pl. összeköltözhetnek (ha akarnak), ha a lány letette az érettségit, és felvették egy fősulira. Így biztos lehetsz benne, hogy alakulni fog az élete, és a srác érdeke lesz, hogy támogassa, már ha nem akarná alapból. Ha működik, ez csak erősebbé fogja őket tenni.

Ha pedig nem működne, akkor legalább megóvod őt egy nagyon rossz döntéstől. Én 14 voltam, mikor egy 22 éves srác udvarolt, akkor meg se mondtuk a szüleimnek, megbeszéltük, hogy ha 16 leszek, visszatérünk rá. Akkor nagynak tűnt a szerelem, de 16 évesen már rá se akartam nézni, azóta is ismerem, és nagyon örülök, hogy volt eszem, és nem maradtam mellette, a jelenlegi párját úton-útfélen csalja, most épp terhes a csaj, de mindketten rengetegszer megcsalták már egymást, egyáltalán nem boldogok, a srác úgy beszél a lányról a háta mögött, mintha egy kutya lenne, és tesz a gyerekre. (Sőt, felajánlotta, hogy ha bármikor szükségem van rá, csak szóljak, őt nem érdekli a csaj... ki tudja, kinek mondta még ezt...) Ez a rossz véglet.

Hál'Istennek volt időm, hogy sokkal okosabban válasszak. A férjem 6 évvel idősebb nálam, 18 voltam, mikor megismertem, most van egy 1 éves kislányunk. Nagyon jó ember, remek a házasságunk, szeretjük a picit, nem tudok rosszat mondani. Szerintem ez a jó véglet.

Még egy példa a rossz végletre: a feltétel, hogy a férjemmel anno összeköltözzünk az érettségi volt, mi kivártuk, de a hugom sokkal fiatalabb, és kiharcolta magának, hogy ha én is összeköltözhetek a párommal, akkor márpedig ő is összeköltözhessen. Az érettségijét pénzért teszi le, mert kirúgták a suliból lógások miatt, a sráccal már rég szétmentek, és sajnos elég érdekes lett néhány ember véleménye róla az összeköltözés miatt.

Bocsi a kisregényért, de elég komoly a dolog, remélem segített a tapasztalatom.

2013. máj. 16. 19:24
 25/32 anonim ***** válasza:
91%

Amit nem értek, sokan irják, hogy egy 16 éves még csak most kezd tanulni, egy 23 éves meg már dolgozik: EZ miért lenne igaz?

Konkrét példa: ismerös lány 17 éves, most fejelzte be a szakmáját, és kezdett dolgozni.

A 23 éves fiú meg az egyetemen még tanul, metr szakváltás miatt vesztett két évet.

2013. máj. 17. 08:21
 26/32 anonim ***** válasza:
63%

25.: Most attól, hogy vannak kivételek, még a nagy átlag az lesz, hogy a 17 éves még tanul, a 23 éves meg már dolgozik.

Nyilván van, akinek máshogy alakult az élete, de azért a 17 évesek 95%-a ettől még tanuló, a 23 évesek 80%-a meg dolgozó. Szóval elég nagy eséllyel lehet állítani, hogy általában ez a helyzet.

2013. máj. 17. 10:56
 27/32 anonim ***** válasza:
És az miért lenne probléma, hogy az egyik fél még tanul, a másik meg dolgozik? Ez egy 20-23 éves párnál is fennálhat nyugodtan. Nálunk soha nem volt gond belőle, hogy mikor összejöttünk én még gimibe jártam, ő akkor diplomázott, majd dolgozni kezdett. Ugyanúgy tudtunk találkozni, ugyanúgy megértettük egymást, később össze tudtunk költözni, mert neki volt jövedelme, és nem bánta, hogy nekem a főiskola mellett még nincs, és csak a szüleim segítettek valamennyivel. Szóval nem értem, hogy miért lenne ez gond. Ennyi erővel az is gond lehetne, hogy az egyik gyári munkás a másik meg osztályvezető főorvos, mert az is két külön világ...
2013. máj. 17. 12:31
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Nem az a probléma, hogy az egyik tanul, a másik meg dolgozik, hiszen ez egy 21-22 éves esetén is fennállhat.

Az a probléma, hogy teljesen más életszakaszban vannak. Egy 16 éves lánynak még a holnapi matekházi a legnagyobb gondja, nincs fogalma az életről, az önnállóságról, általában még egy rántottát nem sütött meg magának életében, és legnagyobb feladata iskolán kívül az, hogy kitakarítsa a szobáját - és ez így is van jól. Egy 16 éves még gyerek agyilag (akkor is, ha nemileg érett) - egy 23 éves meg már normál esetben felelősségteljes, némi élettapasztalattal rendelkező, komoly és gondolkodni képes felnőtt.

Persze ez itt nem áll fenn, mert ha ilyen lenne az illető férfi, akkor nem tekintene nőnek egy 16 éves gyermeket. Ennyi. Szerintem ha egy normális 23 éves ember magába néz, akkor egy 16 éves gyereklány nem izgatja fel szexuálisan, és az érdeklődését sem kelti fel, ugyanis normál esetben nincs olyan dolog, amiről egyenértékű félként tudnának kommunikálni.

Ahol nem így van, ott bizony az idősebb féllel van baj, méghozzá az, hogy agyilag/szellemileg visszamaradott, inkompetens a saját korosztályában.

2013. máj. 17. 12:46
 29/32 zabmester ***** válasza:
92%

Azért na... Egy 23 éves nem egy aggastyán, és még csak azt sem mondanám manapság, hogy egy érett férfi. 23 évesen mostanság még NAGYON SOKAN tanulnak. Ha egy 16 évesről azt írja valaki, hogy még egy rántottát nem csinált magának soha, akkor ugyanezt elmondhatjuk egy 23 évesről is, ha még a szülőkkel lakik (és rengetegen ott laknak még ilyenkor), viszont egyikre sem mondanám, hogy "így van jól".

Meg mi volt ez, hogy nem tudnak egyenrangú félként, vagy ugyanazon a szinten kommunikálni semmiről? Miért? Egy tizenéves lánynak komolyan nem lehet semmi olyan érdeklődési köre, ami megegyezik egy 23 évesével? Nem olvashatnak? Nem szerethetik ugyanazokat a filmeket? Nem lehet közös hobbijuk? Olyan hihetetlen, hogy valakinek pl. 16 évesen már legyen valami képe az életcéljairól? Vagy hogy önálló legyen? És az is hihetetlen, hogy egy mai 23 éves srác még nem szorul rá arra, hogy felnőtt szerepben legyen? A tinikor jócskán áttolódott már a korai húszas évekre, és ez nem a ritka kivétel, hanem a nagy többség.

2013. máj. 17. 15:12
 30/32 anonim válasza:

Én is elleneztem az efféle kapcsolatokat. Viszont a barátnőm is hasonló helyzetben van náluk is ennyi korkülönbség. 2 éve vannak együtt. Ez csak előny hogy ismered a srácot is.

16 éves vagyok

2013. máj. 20. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!