Megengednéd a 14 éves lányodnak, hogy tetoválást csináltasson?
Ha a szülő vagy: ennyi ezsed van, hogy ez megfordul a fejedben?
Ha a gyerek vagy: barbizz még inkább. 14 évesen tetkó, persze.
Leghamarabb 16 évesen, illetve 1-2 év gondolkodásidő után. Komolytalan mintát semmiképpen nem engednék. Nekem is egy 3 éven át vágyott tetoválás került a bőrömre 16 évesen. Nem bántam meg, nem is fogom.
17/l
Nem engedném. Én anno a fülemet lyukasztgattam ezerrel. 14 éves koromban anyu nem engedte egyáltalán, szót fogadtam, egy évvel később megengedte, hogy lágy részbe lövessek egyet, de a porc hallatától is kiverte a víz. :) Aztán eltelt újabb két év és még mindig annyira vágytam rá, hogy végül rábólintott. Azóta már újabb jópár év eltelt (6) és a mai napig imádom, soha nem csinálnám vissza, bár ez a "kisebb probléma" úgy gondolom. Egy tetkót nehezebb visszacsinálni.
Én igyekeznék úgy megbeszélni a dolgokat a gyerekemmel, ahogy azt az én anyukám tette. Nem zárkóznék el, nem tiltanám, de húznám az időt amíg csak lehet. Elmondanám a hátrányait és sokat beszélgetnénk róla, aztán ha évekkel később is szeretné, akkor egy kisebb, takarható helyre végülis "befizetném" 17-8 éves korában, ha úgy látom tényleg eltökélt az ügyben már évek óta. Velem anno így beszélt az édesanyám és eszembe se jutott, hogy kijátsszam a háta mögött, pedig egy füllyuk igazán nem nagy dolog és még nem is drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!