Ti nem érzitek magatokat kitaszítottnak ha régi "bugyuta" telefonod van?
Én igen. Nem is viszem már magammal sehova se a bugyuta nokiámat, amin csak telefonálni és SMS-t küldeni lehet, mert ha pl. elmegyünk a parkba, előveszi mindenki a full-top internetes, érintős, szép telefonját, én meg inkább szotyizok és a többiekkel dumcsizok annyit, miközben azt ecsetelgetik, h új telefont szeretnének o.O
Anya nekem azt mondta, hogy egyszer majd lesz nekem is ilyen telefonom...mikor megkérdeztem hogy "miért nem kaphatok közeljövőben és hogy mikor lesz az a majd", nem válaszolt. Nem élünk rosszul, nagyon is jól élünk, és amit tesómon elköltenek, azt rajtam lespórolják. Kapok zsebpénzt, de abból általában a telefonomat szoktam pénzzel feltölteni, mert 1 éve azzal a feltétellel kaptam zsebpénzemelést, hogy a telefonomat is magamnak töltöm.
Szóval..a környezetetekben, vagy éppen ti érzitek úgy hogy emiatt bénák és kitaszítottak vagytok?
12/L
32 éves felnôtt ember vagyok. Le vagyok döbbenve, hogy a buszon már a 10 évesek is az okostelefonjukat taperásszák... Valóban ennyire fontos non-stop a neten lógni...?
Nekem most is hagyományos telefonom van. Kiver a víz az érintôképernyôtôl, és attól, hogy ma már a ti korosztályotok nem bicajra, vagy pónilóra, hanem egy olyan gépre vágyik, ami segít leépíteni a személyes kapcsolatokat, és egy hamis, virtuális világba zár...
Matrix. Mond valamit?
Éljetek. A valóságban. Senki nem lesz kétszer tizenéves...
Ne szerelmes idézeteket szórjatok a falra, hanem szólítsátok meg, ami tetszik! Ne osszátok meg életetek minden másodpercét, hanem éljétek át! De fôleg: napi fél-egy óránál többet ne töltsetek a Matrixban... mert eltelik az életetek anélkül, hogy élnétek...
Érthető, hogy sokan úgy érzik, hogy nincs rá szükségük, és igazuk is van, mert eddig is megvoltak nélküle, de ez akkor is egy megállíthatatlan trend.
Hogy egy példát mondjak, az anyám azért nem vett számítógépet 20 évvel ezelőtt, mert biztos egész nap azzal játszanék tanulás helyett, pedig a későbbi szakmámhoz jól jött volna. Ma pedig minden gyerek kiskorától kezdve ismeri és használja. Ugyanez lesz az okostelefonnal is, legfeljebb a használati módja változhat. Még pár év, és olyan alap használati tárgy lesz, mint korábban egy egyszerű számológép.
Mindezt úgy mondom, hogy még nekem sincs okostelefonom. Még megvárom, amíg lecseng ez a nagy hype körülötte, aztán veszek egy használhatót.
Nem, sokáig volt gombos telóm. egyébként nem értem, ha gombos mitől rosszabb? Az érintőképernyő technikai visszalépés. (Gombokkal látatlanban lehet írni, érintőképernyőn nem...)
Volt ZTE Blade-em, aztán most Xperia S-em van, megvagyok vele, rendszeresen használom sok dologra. (Pl motorozás közben GPS, geoláda keresésre, fotózásra nagyon jó. És sokat vaterázok, ezért az is jó, hogy tudok egyből reagálni a dolgokra. Nameg az időjárást is tudom előre, nem kell megvárni a tévét, vagy bepötyögni gépen...)
De mondjuk én 15 vagyok, nem 12. De szerintem ráérsz vele, nem nyújt annyit, mint hiszed. (Vagyis, ha nem értesz hozzá olyan szinten mint én. Ugye én nem androidot, hanem ubunti linuxot használok rajta, mert ezen futnak a programjaim stb... Meg ezen tudok csak FHD-s streamelt TV adást nézni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!