Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti nem érzitek magatokat...

Ti nem érzitek magatokat kitaszítottnak ha régi "bugyuta" telefonod van?

Figyelt kérdés

Én igen. Nem is viszem már magammal sehova se a bugyuta nokiámat, amin csak telefonálni és SMS-t küldeni lehet, mert ha pl. elmegyünk a parkba, előveszi mindenki a full-top internetes, érintős, szép telefonját, én meg inkább szotyizok és a többiekkel dumcsizok annyit, miközben azt ecsetelgetik, h új telefont szeretnének o.O

Anya nekem azt mondta, hogy egyszer majd lesz nekem is ilyen telefonom...mikor megkérdeztem hogy "miért nem kaphatok közeljövőben és hogy mikor lesz az a majd", nem válaszolt. Nem élünk rosszul, nagyon is jól élünk, és amit tesómon elköltenek, azt rajtam lespórolják. Kapok zsebpénzt, de abból általában a telefonomat szoktam pénzzel feltölteni, mert 1 éve azzal a feltétellel kaptam zsebpénzemelést, hogy a telefonomat is magamnak töltöm.

Szóval..a környezetetekben, vagy éppen ti érzitek úgy hogy emiatt bénák és kitaszítottak vagytok?

12/L

2013. ápr. 24. 19:10
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
56%

32 éves felnôtt ember vagyok. Le vagyok döbbenve, hogy a buszon már a 10 évesek is az okostelefonjukat taperásszák... Valóban ennyire fontos non-stop a neten lógni...?

Nekem most is hagyományos telefonom van. Kiver a víz az érintôképernyôtôl, és attól, hogy ma már a ti korosztályotok nem bicajra, vagy pónilóra, hanem egy olyan gépre vágyik, ami segít leépíteni a személyes kapcsolatokat, és egy hamis, virtuális világba zár...

Matrix. Mond valamit?

Éljetek. A valóságban. Senki nem lesz kétszer tizenéves...

Ne szerelmes idézeteket szórjatok a falra, hanem szólítsátok meg, ami tetszik! Ne osszátok meg életetek minden másodpercét, hanem éljétek át! De fôleg: napi fél-egy óránál többet ne töltsetek a Matrixban... mert eltelik az életetek anélkül, hogy élnétek...

2013. ápr. 25. 00:59
 22/35 anonim ***** válasza:
0%
Túl sok az elkényeztetett gyerek mostanában, és Te is az vagy Kedves Kérdező! Örülj neki, hogy egyáltalán van telefonod. Amikor én voltam 12 éves, sok családban még vezetékes telefon sem volt, nemhogy mobil. 27 és fél évesen lett először mobilom, és most 38 évesen egy 3 éves! Nokia 7020-asom van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
2013. ápr. 25. 08:51
 23/35 anonim ***** válasza:
49%
Valamelyik nap a 10 éves rokon fiú kiakadt hogy nálunk nincs wifi. Nem tud a telefonról netezni. Na én meg ezen akadtam ki. Ahelyett , hogy kimentek volna bringázni.
2013. ápr. 25. 08:53
 24/35 anonim ***** válasza:
Az én 10,5 éves fiamnak még telefonja sincs most szeretne egyet,a bizonyitványért ,ha kap akor se okos telefont kap hanem egy egyszerü,buta telefont . Tizenévesnek nem kell felttétlen okos mobil .
2013. ápr. 25. 10:13
 25/35 anonim ***** válasza:
Nekem sincs okostelefonom, nem is hiányzik. A mostanit is valószínűleg addig használom, amíg nem megy tönkre. Csak telefonálok vele és sms-t küldök, mire kellhet még? Ha netezni akarok, hazamegyek és ott a laptop, ha megyek valahova, akkor nem azért megyek hogy minden percben az internetet lessem.
2013. ápr. 25. 11:45
 26/35 anonim ***** válasza:
91%

Érthető, hogy sokan úgy érzik, hogy nincs rá szükségük, és igazuk is van, mert eddig is megvoltak nélküle, de ez akkor is egy megállíthatatlan trend.

Hogy egy példát mondjak, az anyám azért nem vett számítógépet 20 évvel ezelőtt, mert biztos egész nap azzal játszanék tanulás helyett, pedig a későbbi szakmámhoz jól jött volna. Ma pedig minden gyerek kiskorától kezdve ismeri és használja. Ugyanez lesz az okostelefonnal is, legfeljebb a használati módja változhat. Még pár év, és olyan alap használati tárgy lesz, mint korábban egy egyszerű számológép.

Mindezt úgy mondom, hogy még nekem sincs okostelefonom. Még megvárom, amíg lecseng ez a nagy hype körülötte, aztán veszek egy használhatót.

2013. ápr. 25. 12:21
 27/35 anonim ***** válasza:

Nem, sokáig volt gombos telóm. egyébként nem értem, ha gombos mitől rosszabb? Az érintőképernyő technikai visszalépés. (Gombokkal látatlanban lehet írni, érintőképernyőn nem...)

Volt ZTE Blade-em, aztán most Xperia S-em van, megvagyok vele, rendszeresen használom sok dologra. (Pl motorozás közben GPS, geoláda keresésre, fotózásra nagyon jó. És sokat vaterázok, ezért az is jó, hogy tudok egyből reagálni a dolgokra. Nameg az időjárást is tudom előre, nem kell megvárni a tévét, vagy bepötyögni gépen...)

De mondjuk én 15 vagyok, nem 12. De szerintem ráérsz vele, nem nyújt annyit, mint hiszed. (Vagyis, ha nem értesz hozzá olyan szinten mint én. Ugye én nem androidot, hanem ubunti linuxot használok rajta, mert ezen futnak a programjaim stb... Meg ezen tudok csak FHD-s streamelt TV adást nézni.)

2013. ápr. 25. 15:58
 28/35 anonim ***** válasza:
Nekem kb. 2 hónapig volt okos telefonom, de odaadtam a húgomnak mert nekem bonyolult kezelni.Barátom kicsit furán nézett rám de én nem tartom ezt olyan dolognak amit szégyellni kéne.
2013. ápr. 25. 22:11
 29/35 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig semmit mert nincs időm, de nekem van egy igaz nagyon jó telefonom imádom! Én erről facebookozom, zene, fényképezés de csak itthon használom ezt a telefont mivel ha megyek valahova nem azért megyek hogy facebookozak meg stb.. és van egy igen gatyi telefonom kinyithatos igaz már szines képernyös de még fényképező sincs rajta olyan fasza :) És én arról telefonálok meg minden az utcán.. szóval én szinte csak azt veszem elő mások előtt és nem szégyenlem.. nem ezen múlik
2013. ápr. 26. 12:17
 30/35 anonim ***** válasza:
Képzeld nekem is az van! Régi sz@r nokia és tudod mit?! nagyon is örülök,hogy ilyen telefonom van! Nem élünk rosszul fizetős iskolába járok van motorom a tesómnak is van midnent megkapok de telefont nem.Nem érzem magam rosszul emiatt:) és te se tedd
2013. ápr. 26. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!