Ti nem érzitek magatokat kitaszítottnak ha régi "bugyuta" telefonod van?
Én igen. Nem is viszem már magammal sehova se a bugyuta nokiámat, amin csak telefonálni és SMS-t küldeni lehet, mert ha pl. elmegyünk a parkba, előveszi mindenki a full-top internetes, érintős, szép telefonját, én meg inkább szotyizok és a többiekkel dumcsizok annyit, miközben azt ecsetelgetik, h új telefont szeretnének o.O
Anya nekem azt mondta, hogy egyszer majd lesz nekem is ilyen telefonom...mikor megkérdeztem hogy "miért nem kaphatok közeljövőben és hogy mikor lesz az a majd", nem válaszolt. Nem élünk rosszul, nagyon is jól élünk, és amit tesómon elköltenek, azt rajtam lespórolják. Kapok zsebpénzt, de abból általában a telefonomat szoktam pénzzel feltölteni, mert 1 éve azzal a feltétellel kaptam zsebpénzemelést, hogy a telefonomat is magamnak töltöm.
Szóval..a környezetetekben, vagy éppen ti érzitek úgy hogy emiatt bénák és kitaszítottak vagytok?
12/L
Az a helyzet, hogy ez nem egy múló divat, hanem trend, errefelé tart a világ. Minden gyereknek lesz idővel okostelefonja, nem sokkal azután, hogy megtanulnak olvasni. Ráadásul hasznos is, mert készségszinten maguktól is meg tudnak tanulni sokmindent.
Legfeljebb még kevésbé lesz különleges, mint manapság, mert általános használati tárgy lesz, mint egy cipő.
Szerintem azért nem vesznek még drágább cuccokat neked, mert fiatal vagy. Kevésbé vagy még igényes. Gyorsabban nősz(ruha). És nem is használnád rendesen ki az okos telefont. Bár ez a legtöbb emberre igaz. Idővel gondolom több zsebpénzt is kapsz. Addig is használd a vezetékest, ha tudod.
Én nehezebben élnék ilyen készülék nélkül, mert mióta karácsonykor megkaptam rápakolgattam a tanulni valókat, játékokkal is ezen játszunk osztályban. De ott van egy rakat kényelmes program is. Például egeret csináltam a géphez belőle, mert nincs vezeték nélküli egerem. Scannerként használom(külön programmal). Sőt matektankönyvünk is mobilra van felpakolva. És akkor videónézést/netezést nem is mondtam amit az egész házban csinálhatók. Így nem kell felkelnem és bepötyögni ha valami érdekel.
szerintem egyátalán nem lényeg, milyen telefonod van,. persze, ha te rosszul érzed magad miatta, neked az..
az osztályban 16-17 évesek vagyunk. múltkor egy srác elővett egy fekete-fehér kijelzős nokiát, mindenki egész nap rajta csüngött, hogy "aztaaa, demenőőőő"...tehát szerintem inkább lehet vele menőzni :D
én anno ilyen koromba elhagytam a telefonom (akkor kezdtek divatba jönni az okostelefonok), az volt a 2. telefonom. ezért a régit kezdtem el újra használni . egy idő után én se hordtam magamnál, mert kicsit bénának,, gagyinak gondoltam stb. teljesen jól meg voltam nélküle, jó voltak olyan esetek amikor jól jött volna, de különösebben nem hiányzott. ma már úgy gondolok erre vissza, mint nagy baromságra.
aztán karácsonyra azt kértem, kaptam egyet (2011) , azóta is azzal nyomulok, és szerintem igenis hasznos. az ember néhány érintéssel utána kereshet bárminek, nem kell elrohania az infó terembe, beszélgethet emberekkel utazás közben stb.
p.s.: rengeteg tanulás segítő programot is lelehet szedni a netről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!