Ti mikor cigiztetek először?
Csajszikám, én 36 éves vagyok, soha életemben nem gyújtottam rá, és bár sok hibát követek el, ez biztos nem tartozik közéjük.
Elindultál a lejtőn, és míg most úgy tűnik, "akkor állsz le, amikor akarsz", ez nem marad így.
A cigaretta drog. Függőséget okoz. És halált is (ez rá van írva a dobozra), igaz nem most, csak majd később, úgyhogy ne is foglalkozz vele, szívjad csak, meg 50 évesen a tüdőrákot is...
Sok szerencsét!
Figyelj ide, én kibírtam 18 éves koromig hogy ne gyújtsak rá cigire, még is rágyújtottam, mert ugye ki akartam próbálni. Én saját keresetemből vettem már, mert akkor még tanuló voltam és vállalhattam diákmunkát, meg akkor még könnyebben lehetett munkát találni felnőttként is.
Elmondom neked hogy azóta már eltelt 8 év. És én is azt mondtam hogy 1 szál nem több, mi lett belőle? Az lett kérlek szépen hogy ügyesen rászoktam. Lassan 26 éves leszek 2 hónap múlva tavaly ilyen tájt tettem le a cigit 1-2 hónapig jó volt nélküle mert én nem doboz szám szívtam a napi adagom csak úgy 8 szálat és pár hónap után hiányzott és újra rágyújtottam 1 slukkra majd el is dobtam. Azóta is ha dohányzik valaki a környezetembe megbolondulok egy szál cigiért, nagyon erős vagyok hogy ellenálljak a dolognak.
Most így 13 éves létedre dicsekedsz hogy dohányzol hát komolyan mondom ennél már nincs lejjebb.
Kollégiumi életről fogalmad sincsen, ott nem az megy hogy orrvérzésig cigizhetsz, pénzed lesz rá? Anyádék szerintem a kollégiumi díjat meg a kajádat fogják befizetni és ennyi. A kollégiumba vannak nevelő tanárok akik folyamatosan figyelnek rátok és tuti megmondják a szüleidnek hogy dohányzol a kollégiumba, főleg ha egy olyan helyen ahol alapból tilos.
Másrészt 13 évesen javában fejlődik az ember szervezete gondolkozz! Ha ilyenkor szennyezed vele magad sőt akkor is veszélynek vagy kitéve ha melletted gyújt rá valaki!
De majd ha már 10 év után állandóan köhögni fogsz csúnyán a cigi miatt meg kaparó érzésed lesz a torkodban már akkor átkozni fogod ezt a napot.
Most már nem szoksz le többet ettől az egy száltol sem, a szervezetedbe nikotin került, és egy idő után igényelni fogja a szervezeted hogy újra rágyújtsál, és minél sűrűbben teszed annál többször fogod igényelni. És nem könnyű a leszokás, magam példáját írtam le ide. Én is egy szállal kezdtem utána 1 hónap múlva jött a második, 1 hét után a 3. végül már naponta több lett belőle!
Ha ezt akarod csináld csak, remélem lebuksz anyád előtt és jól megkapod a magadét!
Igaz, én még a büdös (idevágó szó) életben a közelébe sem mentem hasonló szándékkal, ennek ellenére nem gondolom, hogy egy kíváncsiságból megejtett próba sokat ártana - na persze feltéve, hogy a gyereknek nem pont annak a hatására fog megtetszeni. Figyelj, meggyőzni úgysem foglak, de azért elárulom, hogy nem javallott még egy ráadásdologgal szennyezned a vérkeringésed. Így is elég vegygázt szívunk, nem kéne tovább rövidítened az életed. Ezen kívül kevés gusztustalanabb szagot éreztem eddig a dohányos anyám leheleténél (nem szép kijelentés, tudom, de őszinte), ha rászoksz, jelentősen leszűkíted majd a potenciális partnereid körét a későbbiekben. A helyedben én kihúznám magam a jövőheti mulatság alól, nehogy a végén tényleg rákapjak és más úton szerezzem be immár függőségből.
15/L
én szintén 13 éves voltam amikor rágyújtottam. Akkor kerültem át egy másik suliba, és kiközösítettek sokáig az osztálytársak. Aztán láttam hogy cigizni szoktak és gondoltam így majd bevesznek a bandába ha én is rágyújtok a szünetekben. Így hát lejártam velük onnantól kezdve cigizni, nem voltam kiközösítve, de a cigire rászoktam... nem tudom hogy mikor jött el az a pont, ezt nem lehet tudni hogy mikor tudsz még visszafordulni úgy hogy nem szoksz rá. Ezután 27 éves koromban sikerült leszokni amikor pozitív lett a tesztem, addig képtelen voltam, mert imádtam cigizni... ma már 30 vagyok és még most sem szoktam le, csak úgy mondanám nem gyújtok rá. Szerintem ha valaki a cigire egyszer rászokik, arról úfgy leszokni mint előtte sosem fog majd. A mai napig hiányzik és akaraterő kell hozzá hogy ne gyújtsak rá (nyilván ez az érzés már nem a nap minden percében kísért, de napi 1x 2x elfog sajnos). Most ne gyújts rá többet, és Neked nem lesz ilyen problémád, mint Nekem.
A bunkó válaszokkal meg ne foglalkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!