Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? 13 éves múltam de...

Mit tegyek? 13 éves múltam de a szüleim nem engednek sehová!

Figyelt kérdés
13 éves múltam de a szüleim nem engednek sehová! Még negyedikesen is kísérgettek az iskolába. A legjobb barátnőmhöz is alig akartak elengedni akit már 4 éve ismerek! 1-kor indultam odaértem negyed kettőre de fél 4-kor már jött is értem apám! És biciklizni is 4.-esen kezdtem el tanulni, hamarabb azért nem mert féltettek! Hihetetlen igaz? És nem is mehetek biciklizni egyedül! Apám mindig elkísér. És ha megyünk valahová és én rossz irányba kanyarodok akkor mindig rámripakodik hogy:Hol az eszed?! meg hasonlók. Megmondaná hogy honnan kéne tudnom mi merre van ha sehova nem mehetek csak az iskoláig meg vissza???!!! Már nagyon elegem van ebből!!!!!!!!! És egyszerűen nem bírja elviselni hogy én nem akarok húst enni! Ha kell erővel belémtömi!!!! És ha leülök gépezni már 1,5 óra után megkérdezi:nem lesz már elég?! És sokszor mondogatja:Minek szól állandóan az a tv? És ha vmiből 3-ast kapok kiabál velem! De miért?! Attól nem fogok jobban tanulni ha ordítozik velem! Max azt éri el ami már sikerült is neki hogy annyira félek a rossz jegytől hogy nem tudok koncentrálni és rosszabbul teljesítek mint amire képes vagyok. Na hát ez lenne a problémám! Kérlek minél előbb válaszoljatok hogy ilyen helyzetbe mit lehet csinálni! L/13
2009. szept. 19. 10:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
90%

Nem túl jó helyet...Engem szerencsére elengednek, 7 évesen már egyedül mászkáltam.Arra koncentrálj, hogy megbizzanak benned, apránként elengednek.Mondd meg nekik, hogy ha kiabálnak, nem teljesitesz olyan jól, és akkor többet kiabálnak, és abból még kisebb jegyek lesznek. Mondd meg nekik, hogy 1-2 rossz jegy még becsúszhat,nálam is be-becsúsztak, pedig mindig nagyon jó jegyeim voltak, tanulás nélkül. Becsúszott 1-2 2-es, meg is szidtak, de hamar elfelejtik, én tudom, egykorúak vagyunk.Gondolom nem akarsz 5 évet várni a szabadságra, sőt még akkor sem leszel teljesen az, mert a gondoskodás nem hal meg...Engem is idegesitenek, hogy odaértél, minden OK, ettél délelőtt(ez a legidegesitőbb),betetted a szendvicset?Jaj, megőrülök...Szerencsére egyedül biciklizhettem, de nekimentem egy nőnek(ő jött belém), senki nem tudja, csak a haverok, akikkel bicikliztem. Jót röhögtünk.

A Bizalom fontos, hogy megbizzanak benned, lássák, hogy megtartod a szavad...Végül kialakul, nagy az esélyed, hogy elengednek, de telefonon hivogatni fognak, az tuti.

2009. szept. 28. 00:37
 12/35 A kérdező kommentje:
Ááá!! Nem tom mit csináljak. Teljes ki vagyok rekezstve az osztályomból, és pont e miatt!!!!!! Soha nem mehetek sehova ezért a többiek unalmasnak tartanak és nem is barátkoznak velem. A mi sulinkba egy 13 éves lányra aki nem megy soha sehová suli után azt mondják:LÚZER. Vagy:STRÉBER. Pedig nem magamtól vagyok ilyen!!!! Az apám miatt!!!!!!!
2009. okt. 5. 19:26
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltál vele beszélni? Anyukád engedne csak apukád nem? Esetleg kérhetnéd anyukádat, hogy segítsen neked.

De most ne az osztálytársaid kedvéért akarj elmenni otthonról, az nem fontos hogy ők mit gondolnak. Légy összeszedett, biztos nem egyik napról a másikra fognak több mindent megengedni, lehet hogy 1 másfél éved "rámegy", hogy szabadabb lehess. Türelem!!!

2009. okt. 6. 09:57
 14/35 A kérdező kommentje:
Én nem tudok másfél évet várni!!!!!!! Most akarok szabad lenni!!!!! Soha nem tudok lazítani. Állandóan tanulnom kell és ha kivételesen mégse akkor is csak tévézhetek vagy olvashatok mást nem!! Elegem van!!! Az lesz a legjobb ha elszökök otthonról!!!!!!!
2009. okt. 6. 18:24
 15/35 A kérdező kommentje:
Nem használna ha anya beszélne apámmal. Ilyen téren egyáltalán nem hallgat rá. A tesóm 23 éves és őt is csak nehezen engedik el bulizni, kevesebbszer mint heti 1. Talán 2-3 hetente. DE NEM BÍROM TOVÁBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. okt. 6. 18:28
 16/35 A kérdező kommentje:
Egyébként ha anyukámon múlna bárhova mehetnék ha szólok neki előtte hogy ne csak úgy az üres házra jöjjön haza és ne tudja hogy hol vagyok+megmondom kb. hány órára érek haza.
2009. okt. 6. 18:30
 17/35 anonim ***** válasza:

Hozzád sem jöhet át senki? Telefonon hívj át valakit, akit kedvelsz és megbízol benne. És mindenképpen mondd el anyukádnak, hogy mit érzel!! És ne szökj el otthonról csak azért, mert most kétségbe vagy esve. Ha higgadt maradsz ilyen nagy megpróbáltatások közepette annak meg lesz az eredménye, de ameddig nem tudják hogy mit érzel, addig nem is tudsz előre lépni.

Én úgy oldottam meg ezt a helyzetet, amikor szintén be voltam zárva, mint te, hogy mindig én mentem vásárolni. Gyalog, a leghosszabb úton és lassan sétálva. Jót is tettem, mert bevásároltam és kiszellőztettem a fejem. Ha meg belém kötöttek, hogy hol voltam ennyi ideig, mindig megmondtam az igazat. Elmondtam, hogy túlságosan kevés helyre mehetek el, ezért szükségem volt egy jó hosszú sétára. Ne hagyd eluralkodni magadon a dühödet és KITARTÁS!!!!!!

2009. okt. 7. 10:22
 18/35 A kérdező kommentje:
Ráárrr!!!!!! Ez nagyon nehéz!!!!!!! Legszívesebben elmennék görkorizni a bnőmmel aztán bulizni egy jót, utána náluk aludni. Én így tudnék a legjobban kikapcsolódni. Am jöhet hozzánk a bnőm de csak heti egyszer. Ha így megy továb egyszer bedurvulok és suli után nem mek haz hanem a csajokkal elmek bulizni. Apámnak meg nem szólok, hagy aggódjon egy kicsit!!! :D :D
2009. okt. 7. 18:22
 19/35 anonim ***** válasza:
90%

Megértelek és látom, egy kicsit jobb a kedved. Pedig nem is sok, amit kérsz! Egy kis görkori, meg bulizás. Nem értem, hogy az apukád miért ilyen fafejű, már bocsi. De ezzel csak azt éri el, hogy elüldöz otthonról pfffff meg azt, hogy azon töröd a fejed, hogyan szúrj ki vele. Áhhh nehéz! De mindenképp beszélj valakivel a gondodról!! Én ezt tanácsolom :)

Meg azt, hogy tanulj jól és jelentkezz valami jó messzire lévő főiskolára v. egyetemre, és akkor lakhatsz koleszban :D

2009. okt. 7. 20:39
 20/35 A kérdező kommentje:
Áhhh!!! Soha nem engedné meg h koleszba menjek!!! Azt akarja h gimibe is maradjak Ibrányba. Csak azért is Nyíregyre mek!!! :D
2009. okt. 8. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!