Miért van az, hogy minél idősebb leszek a szüleim annál kevesebbet engednek meg nekem? 15/L
Igazán elfogadhatnák, hogy én még este 10kor nem tudok elaludni. Először azt akarták bevezetni, mint 2éve volt, hogy 10kor ki kell kapcsolnom a gépet iskolaidőben. Ezt még simán el is fogadtam, mert beláttam, hogy suli időben ez teljesen jogos. Miondíg az a baja anyának, hogy én mindenen felkapom a vizet, és tiltakozok. Erre mondtam, hogy rendben van. Erre most kijelentették, hogy fél10ig gépezhetek, és akkor is amikor nincs iskola akkor is 10ig. Miért nem értik meg, hogy egy az, hogy nem tudok elaludni, kettő az, hogy szeretnék beszélgetni a barátaimmal. Még csak nem is játszok a gépen, hanem beszélgetek. Ezek szerint ha felnőtt módjára beszélek velük csak ráhúznak mégegyet a szabályra? Tavaly nem volt semmi gond. Amikor elálmosodtam kikapcsoltam. Általában 10, fél 11. Iskola időben 10. Miért csinálják ezt? Ráadásul a srác aki nagyon jó barátom, de sajnos én kezdek többet érezni iránta vele is akkor szoktam beszélgetni. Miért kapok egyre több szabályt minél idősebb vagyok? Ráadásul amikor nincs másnap iskola miért nem csinálhatom úgy, ahogy szeretném?
15./L
:) Hát nemcsak a szüleid lesznek idősebbek, hanem Te is. Azt szokták mondani, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond :)
Mennyi idősek a szüleid? Testvéred van?
Szüleim 45év körül vannak. Van egy húgom. 2év van köztünk.
Mindezt azért, mert anyu nagyon hisz a természetgyógyászatban, ezotériában, és az azt tartja, hogy az éjfélig tartó alvás a legfontosabb. Nekem viszont a barátaim. (egyébként sem tudok aludni, így csak szenvedhetek majd) Csak ezen akadtam ki, hogy még ha nincs suli is megszabja, és még csak nem is 11, hanem 10.
Figyelj, a 10 óráért áldnám az eget:D
Nekem ősszel apám azt akarta bevezetni, hogy 9-kor kapcsoljam ki a tv-t, számítógépet és aludjak. Aznap este, amikor mondta elszámoltam magamban 10-ig, vettem egy nagy levegőt és nem szóltam semmit. Másnap direkt nem kapcsoltam ki a tv-t 9-kor, apám bejött nagyon hangosan mondta, hogy kapcsoljam ki azonnal a tv-t, különben kidobja az ablakon ... Erre én is felelemeltem a hangomat és megmondtam neki, hogy hiába kell mindent kikapcsolnom és lefeküdnöm, úgy sem fogok tudni elaludni. Mellesleg kb. 6. osztályban volt olyan utoljára, hogy 9-kor le kellett feküdnöm.
Nem szoktam elaludni, a jegyeim jók, nem alszok be suliba és általában 10-10:30 között lefekszek aludni.
Nem értem, amíg a jegyeink jók, nem alszunk el reggelente és nem alszunk be órán, addig minek ez a szigor? Persze, az egészséges határt meg kell húzni, ami szerintem max. 10:30. :)
15/L
Ma már fontos az internet, akár 15 éves valaki, akár 30. Nálunk például az ofőm emailben küldi el a havi programokat, elektronikus napló van, helyettesítések rendje a neten (és mondjuk előny megtudni hogy pl. másnap egy órával később kelhetsz), és hiába tartom a személyes kapcsolatot a barátaimmal, nem tudunk este 9kor találkozni mert a város túlsó végén laknak.
Szerintem próbáld így megközelíteni, értesd meg a szüleiddel, hogy attól még találkozol személyesen a barátaiddal, és lefekszel magadtól is időben.
Nem romlottak a jegyeid akkor mikor későig neteztél? Vagy többet veszekedtek vagy valami? Mert akkor lenne indoka a szüleidnek. Ha meg nem, akkor mondd hogy az milyen jó volt, jól tanultál, beszéltél a barátaiddal, és korábban elaludtál, mert fáradtan feküdtél le.
nem romlottak a jegyeim, még jobbak mint tavaly.
Csak anyám annyira megszállotja az ezotériának, hogy jobban hisz neki, mint nekem. Majd biztos a szakemberek jobban tudják, hogy nekem mire van szükségem, én mire vágyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!