Miért van az, hogy minél idősebb leszek a szüleim annál kevesebbet engednek meg nekem? 15/L
Igazán elfogadhatnák, hogy én még este 10kor nem tudok elaludni. Először azt akarták bevezetni, mint 2éve volt, hogy 10kor ki kell kapcsolnom a gépet iskolaidőben. Ezt még simán el is fogadtam, mert beláttam, hogy suli időben ez teljesen jogos. Miondíg az a baja anyának, hogy én mindenen felkapom a vizet, és tiltakozok. Erre mondtam, hogy rendben van. Erre most kijelentették, hogy fél10ig gépezhetek, és akkor is amikor nincs iskola akkor is 10ig. Miért nem értik meg, hogy egy az, hogy nem tudok elaludni, kettő az, hogy szeretnék beszélgetni a barátaimmal. Még csak nem is játszok a gépen, hanem beszélgetek. Ezek szerint ha felnőtt módjára beszélek velük csak ráhúznak mégegyet a szabályra? Tavaly nem volt semmi gond. Amikor elálmosodtam kikapcsoltam. Általában 10, fél 11. Iskola időben 10. Miért csinálják ezt? Ráadásul a srác aki nagyon jó barátom, de sajnos én kezdek többet érezni iránta vele is akkor szoktam beszélgetni. Miért kapok egyre több szabályt minél idősebb vagyok? Ráadásul amikor nincs másnap iskola miért nem csinálhatom úgy, ahogy szeretném?
15./L
Jajj. Az én anyám is ezt csinálja, csak azért ő nem ennyire durván, hogy fél10, hanem a fél11-et [rosszabb időkben a 10et] erőlteti mindig. Nálunk az van, hogy veszekszünk egyet, aztán megegyezünk egy köztes időpontban, aztán kb 1 hétig megy minden úgy, ahogy megbeszéltük, aztán mindketten elfelejtjük az egészet, és szokás szerint addig gépezek, míg kedvem tartja. :) [attól még kitűnő tanuló vagyok..]
Elég szigorúak a szüleid...Próbálj nekik normális érveket felsorolni, vagy keresni valami állítást, ami ellentmond nekik, hátha megenyhülnek.
14/L
Hát nekem fél 10-10 kor ki kell hogy kapcsoljam suliidöben a pc-t hétvégén meg 11-kor kéne, de unom lekapcsolni hétvégén mer' ha elmegy aludni ugysem kel fel:PP
14/F
Ezoteria ide vagy oda, biológiailag fontos hogy éjfél elött legyen legalább egy mélyalvásos szakasz.
De van ám a sok alvásnak jó oldala is, mint pl az ha sokat alszol, kevésbé leszel hízékony ( minél kevesebbet alszik valaki, annál nagyobb az esélye az elhízásra :) ), plusz a növekedési hormon kizárólag alvás közben termelődik. Tehát ha húszévesen hosszúcombú, magas, karcsú lány lennél inkább, mint alacsony tömzsi, akkor próbálj aludni minél többet :)
Ahogy egyre idősebb leszel a szülők egyre nehezebbeb bítják elviselnik, hogy a kicsi gyerekük lassan felnő, és ezt úgy mutatják ki, hogy egyre komolyabban próbálnak fogni, büntetni.Ez velem is így vol.t.Én 2 dolgot tettem: beszélgetés, kompromisszum.
Leültem anyával beszélni és elmondtam neki, hogy: Anya, tudod én már nem vagyok olyan kislány mint 4 vaqy 5 éve és szeretném ha nem fognátok ilyen keményen, hiszen meg kell tanulnom önnálósódni stb...
Megbeszéltem velük, hogyha hadják hogy addig fönt ameddig én szeretnék akkor segítek a házomunkában.
Valahogy biztosan meg lehet oldani ezt a dolgot!!
L/20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!