Ki mennyit enged 5-6-os gyerekének?
Én tökéletesen emlékszem rá milyen szabályok voltak otthon amikor ilyen idős voltam. Felső tagozatban már nem voltam napközis így suli után amikor hazaértem 1-2 körül akkor 4-ig egyedül voltam otthon. Ha addig megírtam a házimat és tanultam is, akkor anyu leengedett amikor hazaért (lakótelepen laktunk), de 6-ra haza kellett mindig mennem. Nem volt baj, mert úgy nagyjából a többieknek is. Emlékszem nagylányoknak éreztük magunkat, komoly bandázások voltak :) Játszottunk egy nagyot, aztán mindenki ment haza. A számítógép akkor még nem nagyon érdekelt, elküldtem egy két e-mailt, az amúgy olyan barátnőknek akikkel minden nap találkoztunk, aztán vacsi, fürdés, könyv vagy tv, és 9 körül már aludtam is. Sosem lázadtam, heti háromszor "bandázás" helyett kosáredzésre jártam, vagy éppen úszni, jól tanultam, és nem feleseltem. Persze viták mindig vannak, én sem voltam minta gyerek :) A mai világban már nehezebb, minden gyerek többet ül a gépnél, de alapból szabályok között kell kezdeni a nevelést nem akkor bevezetni amikor már 8 órát ül a gyerek a gép előtt, mert így nehéz neki megmagyarázni hogy mától csak 2-őt fogsz maximum.
Amúgy, ha itthon káromkodtam, akkor ütöttek is a számra, a mai napig nem ejtek el még egy "basszust" sem a szüleim előtt. Sokan azt mondják az ütés nem megoldás semmire, de amondó vagyok, én attól hogy néha kaptam egyet a fenekemre, vagy a számra, nem lettem kevesebb, de mindig tudtam utána hol a helyem... 19/L
Ha nem engeded a csúny beszédet akkor elötted nem fog beszélni.
Én ilyenkor suli után haza mentem megírtam (tuk) a házit a bnőel és mehettem ki amíg jól tanulokű!
Anyum azt mondta h ha a tanulás rovására megy akor maradok otthon. :)
A gép az alap :P :D
Én 12 éves vok.
Nekem a gép ollyyyan alap... napi 3-4-5 óra. attól függ.
csúnya beszéd is megvan, ha dühös vagyok akkor ember nem marad a földön.:P
A tanulást mindig 6 órakor kezdem, vagy hétkor. mostanában inkább hatkor.
10 óra a lefekvési idő elvileg, de ezt csak anyu mondja. És amikor ő már alszik ilyenkor, és csak én meg az apu vagyunk még fent, akkor apu olyan rendes, hogy aztmondja az anyunak , hogy 10kor lefeküdtem:D közben fél 11 ig vok fent átlagban, de aput ez nem zavarja.
barátokkal lóghatok, ha megvan a lecke, de sajna a barátaim nem errefelé laknak...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!