Igazságtalan vagyok?
18 éves lány vagyok. A kapcsolatom e 18 év alatt a szüleimmel aránylag zökkenőmentes volt és jó.
Az utóbbi 1-2 évben viszont történtek dolgok, amelyekhez anyám nagyon felnőttlenül és irracionálisan viszonyult. Abban tudnám összefoglalni a történteket, amelyek egy kamasz életében előfordulnak: szórakozás, pasik, alkohol.
Anyám nem tudta kellőképpen kezelni azt, hogy én megváltoztam, és ezért olyan dolgokat csinált, amelyeket azt hiszem soha nem fogok elfelejteni, amíg élek. Apám szerint csak szeretetből féltett engem, és ezzel magyarázható minden próbálkozása, hogy megakadályozzon engem bizonyos dolgokban, de az én szemembe ettől még nem tudok anyámra pozitívabban tekinteni.
Tisztelni fogom mostantól is őt, viszont az érzelmek már részemről soha nem lesznek olyanok, mint régen. Apám szerint ez tévedés, de én egyszerűen már nem tudok úgy érezni anyám iránt, mint régen.
Ha megölel, ha rám mosolyog, ha megpuszil- hidegen hagy.
Tudom, hogy jó szándéka volt....de a meggondolatlansága és az önzősége miatt egyszerűen nagyon sok mindent tönkretett bennem. És ezt soha nem fogom elfelejteni neki.
Tévedek szerintetek ?
# 14- te elég primitív gondolkodású vagy
# 13- hát igen, ez az a rész, amibe nem lehet belekötni, viszont ezen belül azért nem lehet mindent azzal elintézni, hogy " anyád az anyád és örülj, hogy él ". ennyi erővel én is mondhatnám minden hülyeségre amit csinálok, hogy " én vagyok az ő lánya és örüljön, hogy élek " -szóval nem lehet mindig ezzel takarózni
# 15 - egyetértek
# 17 - Igen, lehet dacos vagyok, ha a szó " önfejű " értelmében vesszük. Viszont az önfejűség nem mindig hátrány, bizonyos dolgokban jobb önfejűnek lenni, mint fejet hajtani, különben az ember jelleme bárki által formázható lenne.
Valamint igaz, hogy felnőtt és nagykorú között különbség van, de te nem tudsz annyit rólam, hogy eldöntsed, hogy én melyik kategóriába tartozom. Attól, mert önfejű vagyok, még nem biztos, hogy nem tudok felnőttesen gondolkozni. Léteznek önfejű felnőttek is, tudtommal....
# 18 - Egyetértek. A határok már eléggé elmosódnak és olyan dolgokat is természetesnek gondolnak a szülők, amelyek valójában nem azok. Főleg, hogy ismétlem, édesapám nem ilyen kutakodó, sőt ő is egyetértett velem abban, hogy amit anyám csinált az merőben túlzás volt bizonyos szempontokból.
Kedves kérdező, kérlek olvasd el az én történetem.
Fiatalkoromban, hasonló volt a helyzet csak nekem az apámmal. Nagyon féltett, túl szigorú volt, mindenért büntetett, mindenbe beleszólt stb. amikor én már nem az ártatlan drága kicsi lánya voltam, hanem elkezdtem már fiúzni, bulizni, szórakozni.
Nem lázadtam nyíltan ellene, szót fogadtam, de magamban kezdtem tőle egyre jobban eltávolodni, és igyekeztem viszonyunkban megtartani a 3 lépés távolságot. Valami megromlott. A bizalom elveszett. Ezt a távolságtartást igyekeztem felnőttkoromban is megtartani vele szemben, nekem így volt kényelmes.
Azután megtörtént a baj. Apukám rákos lett, és már nem érte meg az első unokája születését, én akkor voltam terhes, mikor temettük. Azóta sok év eltelt, de sokszor gondolok rá, és most már egyre jobban megértem őt. Tudom, hogy nagyon szeretett, és csak féltett, bánom, hogy olyan távolságtartóvá váltam vele szemben, de ezt az akkori énemmel még nem tudtam megérteni. Most már 3 gyerek anyukája vagyok, tudom, hogy szülőnek lenni nagyon nehéz, és mi sem tudunk tökéletesek lenni.
Gondolj arra, hogy az anyukád csak jót akar, félt téged, még ha neked túlzásnak is tűnik a viselkedése, nem rosszindulatból teszi, hanem szeretetből.
Ha tényleg felnőtt módjára gondolkodol, akkor beszélgess vele sokat, nyugodtan, éretten, felnőtt módon, meséld el neki te mit érzel, kérdezz rá ő hogy érzi magát, amikor problémahelyzetbe kerül veled. Beszélgessetek sokat, ne hagyd, hogy eltávolodjatok egymástól!
Ő az anyukád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!