Igazságtalan vagyok?
18 éves lány vagyok. A kapcsolatom e 18 év alatt a szüleimmel aránylag zökkenőmentes volt és jó.
Az utóbbi 1-2 évben viszont történtek dolgok, amelyekhez anyám nagyon felnőttlenül és irracionálisan viszonyult. Abban tudnám összefoglalni a történteket, amelyek egy kamasz életében előfordulnak: szórakozás, pasik, alkohol.
Anyám nem tudta kellőképpen kezelni azt, hogy én megváltoztam, és ezért olyan dolgokat csinált, amelyeket azt hiszem soha nem fogok elfelejteni, amíg élek. Apám szerint csak szeretetből féltett engem, és ezzel magyarázható minden próbálkozása, hogy megakadályozzon engem bizonyos dolgokban, de az én szemembe ettől még nem tudok anyámra pozitívabban tekinteni.
Tisztelni fogom mostantól is őt, viszont az érzelmek már részemről soha nem lesznek olyanok, mint régen. Apám szerint ez tévedés, de én egyszerűen már nem tudok úgy érezni anyám iránt, mint régen.
Ha megölel, ha rám mosolyog, ha megpuszil- hidegen hagy.
Tudom, hogy jó szándéka volt....de a meggondolatlansága és az önzősége miatt egyszerűen nagyon sok mindent tönkretett bennem. És ezt soha nem fogom elfelejteni neki.
Tévedek szerintetek ?
nem szeretném ide leírni, mert akármilyen kicsi is rá az esély, de....sose lehet tudni ki olvassa
de olyan dolgokat, amelyeket szerintem egy érett gondolkodású anya nem tenne, a magánszférába való maximális belegázolásról van szó
nem írtam egy szóval sem,hogy nem bocsájtok meg neki
pont, hogy megbocsájtani megbocsájtok akármit, csak épp a viszonyulásom fog megváltozni iránta
Majd ha érett gondolkodású anya leszel, akkor meg fogod érteni.
Nincs annál rosszabb,amikor az ember minden tőle telhetőt megtesz, hogy normális gyereket neveljen, majd az egyszer csak a szeme láttára változik meg rossz irányba, csak mert az okos barátok elviszik a piálás és pasizás felé.
Most 18 vagy, és 1-2 éve csinálod ezeket. Hát ne lepődj meg azon, hogy anyukád nem ugrál örömében, hogy 16 éves korod óta piálsz.
És miből gondolod, hogy anyukád hoz helytelen döntéseket, és nem te?
Bármilyen furcsa, de többnyire a szülőknek van igaza és nem a kamaszoknak.
nem "piálok",különbség van az alkoholizmus felé vezető út között és az alkalmi iszogatás között,azért ne keverjük a kettőt
pont ez a gond, hogy a szülők egyből az ördögöt látják mindenbe
de látom nem csak anyám gondolkozik így, ezek szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!