Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyi pénzt adjak 11 éves...

Mennyi pénzt adjak 11 éves fiamnak születésnapjára?

Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 18:08
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
81%

20.43 vagyok

Mi is vagy a nagypapa is volt már, hogy pénzt adott a gyereknek, azt perselyben gyűjtjük. Téli gyerek, télen semmi izgalmasat nem lehet venni, viszont tavasszal kipótoltuk neki egy biciglire.

Ő zsebpénzt nem kap.

Ha húsvétkor meg akármikor kap egy kis pénzt, azt mindig okosan költjük el együtt.

2009. szept. 12. 19:12
 12/48 anonim válasza:
100%

sztem ilyen korba még ne pénzt adjon 1 szülő, ha mégis akkor függ az anyagi helyzetüktől, és attól, h a gyerek mennyire gazdálkodik jól a pénzzel...

ilyen korba a szülőnek sztem nem pénzt kell adnia... ha 1 nagyszülő vagy nagynéni/bácsi ad neki pénzt az normális ien korban, de gáz van, ha pénzt kell adni neki... ha a gyerek akar valamit úgyis a szülőt ostromolja... és akkor a szülő az anyagi helyzetük alapján és a dologtól függően dönt... szóval akkor ugyanott tartanak...

2009. szept. 12. 21:46
 13/48 anonim válasza:
50%
Attól függ, hogy milyen vastag a pénztárcád!
2009. szept. 13. 21:03
 14/48 anonim válasza:
91%
Vegyel neki valami ruhat, en kicsi koromban mindig orultem neki..
2009. szept. 13. 22:03
 15/48 anonim ***** válasza:
79%

Hát szerintem egy 11éves kisfiú még nem hiszem, hogy tud bánni a pénzzel. Elkölteni biztos eltudja, de ki nem?

Szerintem, beszélgess el a fiaddal vedd a fáradságot, hogy megismerd mit is szeretne és vegyél neki igazi ajándékot. Mert ha csak pénzt kap amit bármire elkölthet, ebből az fog neki lejönni, hogy nem törődsz vele. A te fiad, kinek kéne tudnia, hogy mit szeret ha nem neked?

Ha mindenféleképpen pénzt akarsz neki adni ne adj neki többet egy ezresnél. Nem taníthatod neki azt, hogy minden az ölébe hull. Mert a mai világban mindenért meg kell dolgozni és azzal nem teszel jót a fiadnak, hogy elkényezteted. Sőt minél több mindent kap meg annál nehezebben fogja elviselni mikor már ti nem lesztek neki, hogy mindenért le kell tennie valamit az asztalra.

De ez csak az én véleményem. Ő pedig a te fiad, így mindig tiéd az utolsó szó vele kapcsolatban.

2009. szept. 14. 12:07
 16/48 anonim ***** válasza:
43%

Kedves utolsó!

Neked vagy nincs gyereked, vagy éppen fiad nincs, vagy van, de még nagyon picike, vagy már elmúltál 60 éves.

Igen a mi szüleink is így csinálták, ahogy leírod, de manapság a gyerekek azok nem olyanok, mint régen voltak.

Egy fiú meg pláne nem.

Az enyém azt szeretne venni a zsebpénzéből ami éppen divat az iskolában.

Nem is lehet nyomonkövetni, de azt tudja mondani, hogy minden osztálytársamnak ilyen van.

Ezért kap általában ruhát, meg pénzt.

Elmegyünk együtt vásárolni, és akkor megmondja, hogy mi a menő.

2009. szept. 14. 12:25
 17/48 anonim ***** válasza:
80%

12:25

Nekem két fiam van, igaz még csak óvódások. De teljesen egyetértek az előtted szólóval.

Egy fiú meg pláne nem.

Az enyém azt szeretne venni a zsebpénzéből ami éppen divat az iskolában.

Nem is lehet nyomonkövetni, de azt tudja mondani, hogy minden osztálytársamnak ilyen van.

Írod!

De miért is nem olyanok a mai gyerekek mint mi?

Mert ilyenek sokan mint te mindent megengednek,meg adnak csak csend legyen. Költse csak a divatos cuccokra a gyerek a pénzt, mert Pistikének és Jancsikának is az van a suliban. De mi nem engedhetjük meg vagy csak azért kell mert a másiknak van ,aztán álla polcon szekrényben és mi szülők kerülgetjük...

Tudod azért ilyenek mert nem tanították meg a magad fajta szülők nekik azt hogy NEM.

Én megtanítom és hiába van az oviban mindnekinek olyanja,ha tudom ,hogy ő neki is addig érdekes míg nincs. NEM és kész. Megbeszéljük ,hogy kap mást aminek tényleg hasznát veszi és nem csak a polc dísze lesz, mert igen is használja, játszik vele.

Szóval én nem adnék és nem is fogok pénzt adni csak azért,hogy vegyen amit akar.

Az más ha kifejezetten gyűjt valamire, de akkor sem a születésnapjára fog pénzt kapni.

2009. szept. 14. 12:46
 18/48 A kérdező kommentje:
Sokat segít nekem, és valamikor fáradtan értem haza, és ott adta az orrom elé a kész vacsorát hogy ne kelljen főznöm!
2009. szept. 14. 15:25
 19/48 fotucsok ***** válasza:
100%
Én sem adnék a gyerekemnek pénzt ajándékba 11 éves korában. Igaz, hogy nem 5 éves, de nem is 20! Szerintem is kérdezd meg tőle, ha nem sejted, hogy mit szeretne. Valami számítógépes játéknak biztos örülne (bár én magam nem vagyok híve az effélének) De egy márkásabb póló sem haladja meg az 5.000 Ft-ot és vagány benne a suliban.
2009. szept. 14. 16:47
 20/48 anonim válasza:
77%
jézus, má 10 évesen zsét akartok a gyereknek adni?! én 14 évesen is csak 4000 ft-ot kaptam ,nem még 10 évesen 5meg 10 ezreket pff ...
2009. szept. 14. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!