Átver a gyerek?

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk itthon a mostoha fiammal már egy hónapja. Az apja külföldre ment dolgozni.

Eddig nem velünk lakott a gyerek. Nem én/mi neveltük.

Eltitkolta előlünk a félévi bizijét mert megbukott. Pedig még év elején megkértem, h ha valamelyik tantárggyal problémája van, szóljon és keresünk valakit aki korrepetálja. Nem szólt.

A házi munkával sem tudunk dűlőre jutni. Nem csinál itthon semmit. Ha valamire személyesen megkérem, rögtön elvégzi. De ha azt mondom, h ezt és ezt csináld már meg légyszi amíg munkában vagyok, bólogat, h oké, aztán semmi.

Dolgai:

-kutya sétáltatás (15-20perc)

-meg etetni a kutyát(max. 5 perc)

-mosogatóból kipakolni (5 perc)

-szemetet kivinni (2-3 naponta, 2 perc)

-porszívózni minden másnap (5-10perc)

Mikor már többszöri alkalomra kaptam rajta, h hazudik és nem csinálta meg amiket kértem,(azt mondta, h porszívózott, de a kutya megint szemetet csinált, h voltak sétálni csak elfelejtette hova tette a pórázt. Mosogatóból sem pakolt ki. A szemét is rogyásig volt. Még szegény kutya is 3 helyre csinállt oda, annyira nem foglalkozott vele. Pedig szoba tiszta. Ráadásul a táskája is érintetlenül hevert az előszobában. Azt meg nem hiszem el, h kiveszi a tanulni valóját és aztán vissza cipzározza és megint kiteszi a folyosóra.) jelszót raktam a gépre.

Minden este 7-kor felhívtam az új jelszóval és 11-ig netezhetett. Megbeszéltük, h ha valamit a kijelölt feladatokból nem hajt végre, 1 órával korábban kapcsolja ki.

Ez volt másfél hete. Kezdett összeszedettebb lenni. Itton is rend volt, tanulni is láttam. Egyik nap volt annyi problémánk, h felívott a munkahelyemen 4-kor, h nem kapatná-e meg a kódot mert hamarabb akar lefeküdni. Odaadtam neki. Este 11-kor még úgy kellett rászólni. Tegnap is felhívott, nem lehetne-e 5-kor gépezni. Megmondtam neki, h a büntetés az büntetés. Sajnálom, majd 7-kor hívom. Kicsit morgott, aztán már este vidám volt.

Na és most jön a lényeg.:

Tegnap is és ma is magyarázta feltünűen buzgón, h a gép magától hozott létre új felhasználói fiókot. Valami BIOSZ program vagy mi. Láttam és nem tudok rá belépni.

Utána jártam, és azt olvastam, h ha csökkentett módban van akkor lehetséges. Mások szerint meg nem. Akkor most??

Már nagyon unom! Számomra sokat hazudik. Nem vagyok ehhez hozzá szokva. Egyenes jellem vagyok és kiborító ez az utána járás és taktikázás.

Emberileg nincs bajunk egymással. Hétvégén is jól meg vagyunk, sokat beszélgetünk. Megyünk sétálni, filmezünk, sütünk-főzünk. Csak a hétköznapokat nem bírom.

Mit csináljak vele?

Miért hazudik nekem? (Próbállok erélyes lenni, nem szemétkedni és kiabállni sem szoktam.)

De ami a legfontosabb:

Igazat mondott nekem a gépről vagy átver??

Nem szeretnék igazságtalanul nekitámadni, de azt sem szeretem ha hülyének néznek.

Egyébként szombaton lett volna vége a büntinek.

2013. febr. 14. 01:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%
Nem baj, csak a kérdező is így írta.:)
2013. febr. 14. 15:17
 12/16 anonim ***** válasza:
18%
Ne csodálkozz ha átver. Én a helyébe nem csak ezzel vertelek volna át. Aljas sunyi ember vagy.
2013. febr. 14. 15:29
 13/16 anonim ***** válasza:
34%

Valaki írta, hogy más elfoglaltságot kell találni neki.

Öööö... mi is diák elfoglaltsága? Az, hogy tanuljon. A többi, amit a kérdező kiosztott neki, az kötelesség és kötelessége, hogy megcsinálja azokat. Szerintem a kérdező abszolút nem szigorú, sőt, még szigorúbbnak kell lennie, nem lép fel elég erélyesen, ahogy látom, hiszen kezd a gyerek a fejére sz_rni, már bocs. Vagy majd ha elevickél odáig, hogy munkahelye lesz, akkor megtagadja a kötelességeit? Vagy mi? Vagy egyáltalán az ilyen emberek hogy képzelik el az életüket? Ja tudom... hogy mindig lesz köröttük valaki, aki kiszolgálja őket meg fényesre nyalja a popsikájukat.

2013. febr. 14. 17:47
 14/16 anonim ***** válasza:

én úgy látom ezt a fegyelmezés kérdést, hogy vagy apró részletekbe menően minden másodpercét leszabályozod, vagy pedig megpróbálsz neki egy értékrendet átadni...

Persze leosztani, meg kijelenteni, hogy ez meg az a kötelezettsége sokkal egyszerűbb, mint beláttatni... és húszmilliószor elismételni mindent... de talán a beláttatás értékesebb...

Szerintem beszélhetsz úgy vele, mint egy felnőttel... és még értékelni is fogja. Megmondhatod, hogy ha rosszul esik, hogy átver. És azt is, hogy nyilvánvaló, hogy a szabályok nem működnek. De elmondhatod, hogy szükség van a segítségére, mert az emberek csak így tudnak együtt élni... Ha gyerekként kezeled, attól lehet duzzogni, meg csakazért sem csinálni a dolgokat, de ha az embert partnerként kezelik, ha más a hangnem, akkor máris más érzés azokat a bizonyos feladatokat elvégezni.

És... ha segít valamiben is, akkor dicsérd meg. Lehet, hogy apróság, meg lehet, hogy előre megbeszéltétek, és lehet, hogy túlzásnak érzed, de a pozitív megerősítés segít...

Ha esetleg mesélnél neki történeteket, hogy milyen vicces dolog történt a munkában, stb., akkor ő is mesélne a suliról, és hamarabb megtudnád, ha gond van.

Egyébként a bukás, meg a kutya kínzás (azért egy szobatiszta kutya nem csinál csak úgy be, meg nem kap kaját...) tényleg nagyon gáz, de szerintem ezen a mostani úton továbbhaladva csak eldurvulhatnak a dolgok... Én is mindig olyan voltam, hogy ha mondták, akkor csakazért sem csináltam valamit... pl már majdnem porszívóztam volna, vagy mondjuk már elő is vettem és bevágtak egy ilyet, hogy "na látom, végre hajlandó vagy porszívózni", stb. ilyeneken mindig eldurrant az agyam és vagy egy hétig hozzá se nyúltam mondjuk.

Szóval ... nem kell kioktatónak lenni, meg leereszkedőnek...

De csak szerintem...

Sok sikert!

2013. febr. 14. 22:35
 15/16 A kérdező kommentje:

#5-ös, köszönöm.

#12-es, miért is vagyok aljas és sunyi?

Nem tudom már hanyas, igen tudom, h nem biosz, hanem bios, csak el:-) rtam.

#14-es, régóta ismerjük egymást, nem vagyunk idegenek annyira.

Mondom, szoktunk beszélgetni is. Ma este is mesélte, mi volt foci edzésen. Ez a bünti is előre meg volt beszélve. Hogy mi lesz ha...

Azt is elmondtam neki, h nem haragszom, csak csalódtam benne. A normál felhasználói fiókról sikerült feltörnöm a másik fiókot. Úgy láttam, még nem használlta senki. Mivel "magától jött létre és nem kell" kitöröltem. Beszéltem a párommal is, ő eléggé nagy számítógép guru. Ő is azt mondta, h lehetséges ez is az is.

Sajnos sokat dolgozom és nem foghatom a gyerek kezét állandóan. De ma mire haza értem ragyogott a ház és sétállni is voltak. Csak tegnap kétségbe estem, h olyan szép haladást értünk el. Nehogy már pont a büntetés végén csináljon hülyeséget.

2013. febr. 15. 01:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2013. márc. 10. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!