Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A gyermekemet kirekesztik...

A gyermekemet kirekesztik társai! Mit tegyek? Menjek be az iskolába?

Figyelt kérdés
Pár szó a családunkról : A férjem egy elég jól menő vállalkozást vezet,ezért nem tagadom,jól élünk. Én itthon vagyok,mivel várom a harmadik gyermekünket.Van egy 5 éves kislányunk,és egy 11 éves fiunk.Múlthéten hétfőn fiunk zokogva hívott fel az iskolából.Egyedül jár már haza,de kérte,hogy menjek el érte kocsival.Elmentem érte,mert nagyon szomorú volt a hangja.Nagyon elkeseredve jött ki az iskolából.Gondoltam én,ha már úgy is itt vagyunk,menjünk be ketten az osztályfőnökhöz.Szerencsénk volt,pont lyukasa volt.Bementünk,mondta,hogy ő is észrevette már,hogy bántják a fiamat.Mint kiderült azért,mert márkás cuccokba jár,és mert rendesen tanul.(Egy elég gyenge iskolába írattuk be,mert kiskorában erős kézremegéssel,és halláskárosultságot diagnoztizáltak nála,így nem vették volna fel egy erős iskolába.Ezért írattuk ide,ám de itt sok a romagyerek.)A roma gyerekek bántották,és lopkodták el a márkás pulcsiját,a fél pár tornacipőjét,és a sapkáját a legnagyobb hidegben,meg is fázott a füle,egy hétig itthon feküdt.Ugyanakkor van itt pár barátja is,akik fehérek.Most gondolkoztunk el az iskolaváltáson is,de ideköti minden.Itt vannak a barátai,ha iskolát váltana,akkor sincs garancia,hogy ott nem bántanák,hiszen romák mindenhol vannak.Tehetetlen vagyok,és féltem a lányomat is,hogy őt is csúfolni fogják kicsit kancsal szeme miatt,és a dagisága miatt.Elvagyok keseredve,mert nem tudom megvédeni a gyerekeimet.Nem tudok,éjt-nappallá téve ott őrködni mellettük,sajnos.Múlkor szülőin az egyik roma anyuka beszólt,hogy milyen selejtes gyerekeim vannak.Ez is rosszul esett.Nem tudom mit tehetnék,ha bemegyek az iskolába,az szerintem csak rontana a helyzeten.Nem bírom nézni a síró gyereket,miközben semmit nem tudok csinálni.Ti mit tennétek a helyemben ?Kivel beszélnétek ? Váltsunk iskolát ? Nem tudom,merre,s hogyan. Kérlek segítsetek ! Mindenkinek megy a zöld pacsi.

2013. febr. 6. 18:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan iskolát váltanék, szerintem hiába mész be, az csak ront a helyzeten.Az a baj, hogy ezek a romák annyira bátrak és áll mögöttük egy 100főből álló család, mert ezek szerint ők vannak túlerőben, ha a többi fehér nem tud velük szembeszállni. És a tanárnő meg ha észrevette ,akkor mért nem tett semmit ?Nagyon rosszat tesz a lelkivilágának a sok bántás !
2013. febr. 6. 18:54
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
En is iskolat valtanek. Melle meg azt tanacsolnam, hogy felejtsetek el a lathatoan markas ruhadarabokat, felszereleseket. Ez nagyon nepszerutlenne fogja tenni mindenutt, ahol nem hasonloan jo korulmenyek kozott elo gyerekek vannak.
2013. febr. 6. 19:03
 3/15 anonim válasza:
100%

Szia!

Szerintem is iskolát kellene váltani! A barátai megmaradhatnak, azzal nincs is gond..De tényleg rossz a lelkivilágának. Nehogygmár szegényt azért közösítsék ki, mert márkás cuccokban jár! A romák miatt is váltanék...tényleg sokan vannak.

Mivel az osztályfőnökkel beszétlél, és nem tett semmit, ezért szerintem ezután sem fog..Legjobb ha iskolát váltotok, hidd el, ott is lehetnek barátai!

2013. febr. 6. 19:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Iskolát kell váltani. Ez nem is kérdés. Meg azért én egy jótanuló, okos, kedves, szorgalmas gyereket nem hagynék a gettóban. Egy olyan iskola kell neki, ahol megbecsülik a jótanulóságát, és persze nincs sok roma, valami elitebb suliba. Vgay ha olyan jól megy, magánsuli, vagy valami ilyesmi. Ki kell venni onnan, máshol is lehet barátokat szerezni, és az iskola váltás, nem azt jelenti, hogy nem tarthatja meg a régi barátait.
2013. febr. 6. 19:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

szegény gyerkőc...

mindenképp váltanék én is iskolát. a régi barátaival természetesen tartsa a kapcsolatot, ha szeretné.

az meg hogy ellopják a dolgait, és az iskola nem tesz semmit, igazán felháborító.

remélem rendeződik a helyzet, és rendbe jön minden.

2013. febr. 6. 19:16
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk a suliban vannak roma gyerekek is. Egyikkel sincs ilyen jellegű probléma. Gyakran éppen ők járnak kirívóan márkás cuccokban(még a nagyon szegények is)Csúfolódások vannak, de mindeni cikiz mindenkit. Egyébként nálunk a problémásabb gyerekek szülei meg nem is járnak szülőire. Olyat még soha nem hallottam, hogy valakit a romák a márkás cuccaiért csúfoltak volna. Ha úgy gondolod, hogy a gyerekedet félted, akkor vidd másik suliba. Ha az sem jön be, vedd ki, legyen magántanuló.
2013. febr. 6. 19:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen karakter a férjed, de azt hiszem én ilyen esetben apát küldeném szülőire (esetünkben èpp jól megtermett és borotválja a fejét). Ezektől a c típusú hulladékoktól nem szabad megijedni. Sőt egy picit határozottabb fellépéssel szépen helyre lehet őket tenni. Ilyen környéken lakunk évek óta, vannak köztük rendesebbek, de hát tudjuk milyenek... Velem általában barátságosak, pedig pont nem úgy nézek ki, mint aki kedveli őket. Azt kellene elérni a fiadnál és nálad is, hogy álljatok ki magatokért. A bátortalanságtól kapnak vérszemet! Buta nép, úgy működnek, hogy ha azt sugárzod, hogy képes lennél letépni a fejüket, akkor nem fognak pattogni. Ez akkor is hasznos lesz, ha sulit váltanátok, mert mindenhol vannak. A nem c-k is rá tudnak szállni a csendesebb, okosabb, szegényebb/gazdagabb gyerekekre. Valahogy érjétek el, hogy a gyerek magabiztosabb legyen, akár vmi küzdő sport révén is
2013. febr. 6. 20:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy sulit váltanék. Nyilvánvaló, hogy a tanárok sem tesznek semmit, pedig látják, mi folyik az iskolában. A nagyon márkás, feltűnő cuccokat inkább hordjátok otthon vagy iskolán kívül, szerintem nem szükséges már tizenévesen így feltűnősködni. Nem azt mondom, hogy kinyúlt melegítőben kell járatni, de nem kell a legdrágább cipőben villogni. Azért is váltanék, mert egy ilyen genge suliban a jók sem tudnak eléggé fejlődni, gondolj a továbbtanulásra is.
2013. febr. 6. 20:40
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

azonnal váltsatok iskolát! egy erős iskolában a helye a fiadnak, ahol nem b@sztatják azért mert tanul! (és az erős iskolákba általában nem járnak cigányok, és így minden probléma meg lenne oldva)

18/f

2013. febr. 6. 20:42
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az iskolaváltás a jó ötlet. Én 8 voltam amikor iskolát váltottam. Nagyon régen volt de még jól emlékszek rá. Egy elég jó iskolába írattak a szüleim de sem a körülmények sem az osztálytársak túl jók. Voltak barátaim de sok volt az erőszakos gyerek. Iskolát váltottam ahol egy picivel több roma gyerek de az akkori osztályomban csak egy volt de tisztességes rendes családja volt. Viszont amikor a másik iskolába kerültem minden megváltozott. Szebbek voltak a körülmények és az osztály is sokkal jobb volt. És több barátom is lett. hamar beilleszkedtem sok barátom lett nem csak az osztályomból. Én sose bántam meg ,hogy másik iskolába kerültem. A mai napig se :))
2013. febr. 6. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!