Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák mit tegyek ha bántják...

Anyukák mit tegyek ha bántják a gyermekemet? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy 17 hónapos kisfiam. Nem nyámnyila, de nem is kisördög. A kisfiam keresztszüleinek van egy 7 hónappal idősebb lány unokájuk és a két gyereket nem lehet együtt hagyni ugyanis a kislány ha teheti mindig bántja, megharapja, rángatja a kisfiamat. A kisfiam ehhez nincs hozzászokva és nagy sírás szokott a vége lenni. Mi bárhova máshova elmegyünk akkor sosem szokott baj lenni, más kisgyerekkel szépen eljátszik a kisfiunk. Ezt a kislányt már orvoshoz is kellett vinni mert ilyen kicsin azt állapították meg, hogy hiperaktív. Normális dolog, hogy egy gyerek összeharapdál egy másikat úgy, hogy meg is látszik? A szülők meg csak odamondanak neki annyit, hogy szégyeld magad és mintha misem történt volna továbbmennek. Én arra nevelem a kisfiamat, hogy senkit ne bántson. Elkerülnénk Őket de a családi kapcsolat miatt nem tudjuk. Mit tegyek?

2013. jan. 19. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hagynám egyedül a gyerekeket, és figyelném a jeleket. Az első ilyenre közbelépnék, amennyiben a hozzátartozók nem reagálnak. Nem agresszíven, de határozottan. Nem hagynám, hogy bántsák a gyerekemet, és ezt nekik is meg kell érteni.
2013. jan. 19. 15:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ha a szülők nem foglalkoznak vele és csak a látszat kedvéért szólnak rá, én bevállalnám, h rászólok komolyabban a kislányra. egy "idegentől" amúgy is komolyabban veszi a nevelést, jobban megszeppen (természetesen nem azt javaslom, h ordítsd le a fejét és hordd el mindennek, csak határozottan mondd meg neki, h ezt nem szabad, ilyet ne csináljon soha többet és magyarázd el neki, h ezzel fájdalmat okoz.) valakinek meg kell tennie, tétlenül nézni nem jó se a te fiadra, se a kislányra nézve
2013. jan. 19. 15:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést egyszer már kiírtad.

2 éves gyerekekről tudtommal nem szokták kimondani, hogy hiperaktív, bár ebben nem vagyok otthon. Sajnos vannak ilyen gyerekek, erről tudnék mesélni, mivel az én kisfiammal is voltak problémák, illetve néha még mindig vannak, igaz, idegen gyerekeket ma már nem bánt "csak" a kishúgát.

Ha úgy gondolod, hogy veszélyben van mellette a kisfiad, akkor a legjobb, ha nem találkoztok, de szerintem érdemes lenne azt a kérdést inkább a felnőttekkel megbeszélni. A legegyszerűbb módszer, ha csak úgy engeditek együtt játszani őket, ha mindig karnyújtásnyi közelségben vagytok, hogy azonnal meg tudjátok akadályozni a támadást. A többi már a szülei dolga lenne, hatásos tud lenni, hogy ha bedurvul a kislány, hazamennek, vagy ha náluk vagytok, akkor kicsit kiküldik a szobából. Nekünk ez használni szokott.

Két dolgot viszont kérlek vegyél figyelembe: egyrészt ez egy kisgyerek. Nem gonosztevő. Produkálnak a kisgyerekek néha dolgokat. Természetesen erre határozottan kell reagálni, de hidd el, nem azért lesz erőszakos egy gyerek, mert "arra nevelik". Hiába mondod most, hogy te "nem erre neveled" a fiadat, könnyen előfordulhat, hogy ő is fel fog venni később olyan szokásokat, amiről nagyon nehezen fogod tudni leszoktatni.

2013. jan. 19. 15:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Az utolsónak üzenném, hogy én nem írtam még ezzel kapcsolatosan ide semmit!!!
2013. jan. 19. 15:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy 2 éves kisgyerekről van szó. Hiperaktívnak SENKI nem mondhatja ki, legfeljebb csak úgy "rámondja" mert örökmozgó.

Gondolom a szüleinek is mennyire kellemetlen, biztos nem akarnak nagyjelenetet rendezni mások előtt. Majd megtapasztalod később amikor javában beleér a dackorszakba a te kisfiad, hogy amikor máshol csinálja a galibát közel sem úgy fegyelmezed, mert sem megalázni nem akarod, sem másokat kellemetlen helyzetbe hozni, hülye helyzet. Az biztos, hogy nem erre nevelik a kislányt. Ő ilyen. Lehet egy év múlva kis nyuszika lesz és kitudja a tiedbe is beleszállhat időre a kisördög. Nem tudhatod!

Senki nem arra neveli a gyerekét, hogy másokat bántson, pláne nem ekkorát. Igaz ilyenkor amikor nem te vagy a helyzetben természetesen könnyű ítélkezni. Mindenki ezt teszi az első gyereknél, pláne amikor kisebb és mondjuk eleve nyugisabb típus.

Azt mondom kerüld őket ha ennyire zavar. Írod, hogy ez nehezen megy, de mégis próbáld. Találj valami programot amikor tudod találkoznotok kell. Ha mégsem szeretnéd kerülni, vagy nem megoldható, akkor ülj ott mellettük amíg együtt vannak és ha jön a vihar emeld ki onnan a kisfiad!

2013. jan. 19. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:
2013. jan. 19. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

A gyermekednek meg kell magát védenie!

Bölcsiben, Obiban, Suliban is lesznek mindig ilyen gyerekek, akik megverik a másikat!

Most kell megtanulnia megvédenie magát a gyermekednek, vág elnyomott lesz mindenhol, ha te véded meg maga helyett mással szemben!

2013. jan. 19. 15:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Hat engem nem nagyon erdekel,akarmilyen rokon...mert bizony en jol raszolok,hogy alljon mar le.Az en kisfiam 3 eves,es a keresztfiunk 4 es fel.

Nalunk is mindig ez volt amig en kozbe nem leptem,es meg mondtam a testveremnek,hogy mar bizony egy picit nevelje meg a fiat mert hanem en fogom,es persze a gyerekre is raszoltam,ugyahogy egy anya kell megvdje a gyereket.Azota semmi gond tudnak jatszani.

NE HAGYD MERT,HA LATJA HOGY NEKI SZABAD MINDIG FOGJA VERNI.Kulonben en megtanitottam az en gyerek hogy usson vissza,vagy harapja vissza ha valaki bantja.

2013. febr. 22. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!