Több gyerekes anyukák, szoktatok arra gondolni, mi lenne ha hirtelen egyedül maradnátok a gyerekekkel?
Pld. elhagy a férjed, neadjisten (soha ne történjen meg! de) beteg lesz, meghal, stb. El tudnátok tartani a gyerekeket egyedül is, és felnevelni őket?
Én nagyon nagyon félős vagyok, és nem tudom magam rászánni a 2. gyerekre, sok szétszakadt, küszködő családot látok a környezetmben. :( :( Öntsetek már belém egy kis életet, legyetek szívesek.
Piacképes szakmám van, de nem találok vissza igazából a munka világába, ez is zavar..Igaz, csak 2 hónapja keresgélek, de nagyjából semmi. A fiam már ovodás, 4 elmúlt. Nem tudom mit csinálnék, ha most nem lenne a férjem és lenne még egy-két gyerek...
Néha belegondolok mi lenne. Második gyermeket várom. Nem dolgozom, a féjem tart el!
Megtakarításunk nincs. Van egy élet biztosítása, ha meghalna 3 milliót kapnék. Van egy lakásunk, az ki van adva, havi 25.000-ért. Mi más városban lakunk albérletben 60.000-ért, de itt van a férjem munkája. Van egy autónk. Hitelünk szerencsére már nincs.
Szóval ha meghalna, haza kőltöznék a szüleimhez, a ház két felé van osztva, saját részünk lenne. Lenne egy maszek meló anyuéknál, havi 100 ezer, + a lakás bérleti díja 25.000. Havi 125.000 ft-om lenne, + a csp, de az elmenne az Ovira. 75 leadnék Anyunak, 50 maradna nekünk.
Szerintem egy idő után megint férjhez mennék.
Ha én halnék meg, a férjem simán eltartaná, felnevelné a gyerekeket, igaz 7-17 Oviban lennének, aztán lehet leadná őket Anyumnak, hétvégente elhozná őket, de tudom jó lenne nekik...
Én elgondolkodtam már ezen, nem mintha a saját vagy a férjem halálát várnám, de sajnos a sógorom 1 hónapja halt meg 38 évesen, egyidősek voltunk, szóval én akkor egy pillanatra megálltam és elgondolkodtam, hogy ez megeshet bárkivel, még akár velünk is.
Engem úgy neveltek a szüleim, hogy sose éljük fel minden pénzünket, mindig legyen tartalék, megtakarítás. Csak addig nyújtózkodjunk, ameddig a takaró ér. Én ezt megfogadtam, nekem is van félretett pénzem, 14 éves korom óta dolgozom (14-21 év között suli mellett). A férjem más családi környezetből jött, a ő szülei szinte egyik napról a másikra éltek.
Szóval igen, az a válaszom, hogy én egyedül is fel tudnám nevelni és el tudnám tartani a 3 gyerekünket, most is dolgozom, a gyerekek születése előtt is dolgoztam, nem a férjem tart el.
Persze egyedül munka mellett 3 gyerekkel borzasztó nehéz lenne, kellene segítség (nagyszülők, más rokon vagy bébiszitter), de nem anyagiakban, hanem időben, házimunkában, gyerekek elhozatalában.
Ha a férjem maradna egyedül, akkor a megtakarításokhoz tudna nyúlni, mert ő a keresetéből egyedül nem tudna eltartani 3 gyereket + magát, plusz fenntartani a lakásunkat. De a szüleim biztos, hogy segítenének, ha kell, anyagilag is, mindenben mellette állnának. Az anyósom messze is lakik, ő nem akarna/nem is nagyon tudna segíteni semmiben, egyedül él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!