Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A gyermekemet kirekesztik...

A gyermekemet kirekesztik társai! Mit tegyek? Menjek be az iskolába?

Figyelt kérdés
Pár szó a családunkról : A férjem egy elég jól menő vállalkozást vezet,ezért nem tagadom,jól élünk. Én itthon vagyok,mivel várom a harmadik gyermekünket.Van egy 5 éves kislányunk,és egy 11 éves fiunk.Múlthéten hétfőn fiunk zokogva hívott fel az iskolából.Egyedül jár már haza,de kérte,hogy menjek el érte kocsival.Elmentem érte,mert nagyon szomorú volt a hangja.Nagyon elkeseredve jött ki az iskolából.Gondoltam én,ha már úgy is itt vagyunk,menjünk be ketten az osztályfőnökhöz.Szerencsénk volt,pont lyukasa volt.Bementünk,mondta,hogy ő is észrevette már,hogy bántják a fiamat.Mint kiderült azért,mert márkás cuccokba jár,és mert rendesen tanul.(Egy elég gyenge iskolába írattuk be,mert kiskorában erős kézremegéssel,és halláskárosultságot diagnoztizáltak nála,így nem vették volna fel egy erős iskolába.Ezért írattuk ide,ám de itt sok a romagyerek.)A roma gyerekek bántották,és lopkodták el a márkás pulcsiját,a fél pár tornacipőjét,és a sapkáját a legnagyobb hidegben,meg is fázott a füle,egy hétig itthon feküdt.Ugyanakkor van itt pár barátja is,akik fehérek.Most gondolkoztunk el az iskolaváltáson is,de ideköti minden.Itt vannak a barátai,ha iskolát váltana,akkor sincs garancia,hogy ott nem bántanák,hiszen romák mindenhol vannak.Tehetetlen vagyok,és féltem a lányomat is,hogy őt is csúfolni fogják kicsit kancsal szeme miatt,és a dagisága miatt.Elvagyok keseredve,mert nem tudom megvédeni a gyerekeimet.Nem tudok,éjt-nappallá téve ott őrködni mellettük,sajnos.Múlkor szülőin az egyik roma anyuka beszólt,hogy milyen selejtes gyerekeim vannak.Ez is rosszul esett.Nem tudom mit tehetnék,ha bemegyek az iskolába,az szerintem csak rontana a helyzeten.Nem bírom nézni a síró gyereket,miközben semmit nem tudok csinálni.Ti mit tennétek a helyemben ?Kivel beszélnétek ? Váltsunk iskolát ? Nem tudom,merre,s hogyan. Kérlek segítsetek ! Mindenkinek megy a zöld pacsi.

2013. febr. 6. 18:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is iskolát váltanék.

Nem csak azok miatt akik bántják, hanem az osztályfőnöke miatt is, aki nem tudja ezt a problémát kezelni.

Az új suliban az igazgatótól nyugodtan megkérdezheted, hogy ő melyik pedagógusát ajánlja, aki még az ilyen helyzetet is tudja kezelni, ha kell.

Az én fiamra elsőben szállt rá 2 osztálytársa, a tanító néni közbelépett (és nem tudom hogyan csinálta?), ma az egyik kisfiú a legjobb barátja lett (most 3.osztályosok).

Ebben az iskolában nem sok mindent tehetsz, hiszen a szülői értekezleten történt esetedből kiindulva, otthon is ezt a példát látják a bántalmazó gyerekek.

Az iskola gyermekvédelmi felelősével beszélhetnél, hogy ő mit tanácsol (a lelki gondok is hozzá tartoznak), bár az ő keze sem fog elérni azoknak a gyerekeknek a szüleihez.

Én nem kísérletezgetnék, váltanék.

2013. febr. 6. 21:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én iskolaváltásra szavazok, de előtte biztos, hogy megkérdezném a gyerekem, mit szeretne, legyen döntési lehetősége: másik iskola, de a barátai itt maradnak, vagy marad a bántás, de a barátok sem vesznek. Kicsit legyen az ő döntése is, elvégre neki kell végigcsinálni, és az sem rossz, ha látja, hogy figyelembe veszed a véleményét, és azt sem rossz, ha megtapasztalja, hogy az életben sokszor "valami valamiért" alapon működnek a dolgok, ha hoz egy döntést, akkor lehet, hogy valamit fel kell azért adnia. 11 éves, elég nagy hozzá, hogy ezt már meg is tudja érteni.
2013. febr. 7. 01:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is elvinném másik iskolába. Olyanba, ahol nem szégyen a tanulás.
2013. febr. 7. 10:44
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én akartam bemenni az iskolába,de a férjem már nem engedett,mert 38 hetes vagyok. Ebben az esetben mondtam a férjemnek,hogy ez így nem maradhat,valakinek be kell mennie,és ha nem én leszek,akkor ő! A férjem egy elég őrző-védő,ha kell néha agresszív ember,de akit szeret,és aki neki nem ártott vagy a családjának,azzal nem keménykedik.Elküldtem őket a fiammal az iskolába.Azt mondta a férjem,hogy ahogy beértek már mentek a roma gyerekek,de ő fellépett ellenük.Bementek ketten az igazgatóhoz,hogy csináljon valamit,mert szétterjeszti,hogy milyen iskola ez,mert vannak befolyásos kapcsolata.Az igazgató csak hebegett-habogott,behívta az osztályfőnököt,a 4-5 roma gyereket,és a fiamat. Persze a romák adták az ártatlant,de az igazgatót nem lehetett bepalizni.Mivel ebben az iskolában 60%-ban romák járnak,így nem tanácsolhatja el az összeset.Ez esetben a férjem kijelentette,hogy akkor viszi is a gyereket,mert itt nem hagyja.Hazajöttek,ma mindannyian itthon vagyunk,aminek nagyon örültem,mert régen volt már ilyen,de ez mellékes.A lényeg az,hogy holnap betelefonálok egy erősebb iskolában,és találkozót beszélek meg az igazgatóval.Nagyon köszönöm a válaszokat !
2013. febr. 7. 15:18
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó döntés!
2013. febr. 8. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!