Átver a gyerek?
Ketten vagyunk itthon a mostoha fiammal már egy hónapja. Az apja külföldre ment dolgozni.
Eddig nem velünk lakott a gyerek. Nem én/mi neveltük.
Eltitkolta előlünk a félévi bizijét mert megbukott. Pedig még év elején megkértem, h ha valamelyik tantárggyal problémája van, szóljon és keresünk valakit aki korrepetálja. Nem szólt.
A házi munkával sem tudunk dűlőre jutni. Nem csinál itthon semmit. Ha valamire személyesen megkérem, rögtön elvégzi. De ha azt mondom, h ezt és ezt csináld már meg légyszi amíg munkában vagyok, bólogat, h oké, aztán semmi.
Dolgai:
-kutya sétáltatás (15-20perc)
-meg etetni a kutyát(max. 5 perc)
-mosogatóból kipakolni (5 perc)
-szemetet kivinni (2-3 naponta, 2 perc)
-porszívózni minden másnap (5-10perc)
Mikor már többszöri alkalomra kaptam rajta, h hazudik és nem csinálta meg amiket kértem,(azt mondta, h porszívózott, de a kutya megint szemetet csinált, h voltak sétálni csak elfelejtette hova tette a pórázt. Mosogatóból sem pakolt ki. A szemét is rogyásig volt. Még szegény kutya is 3 helyre csinállt oda, annyira nem foglalkozott vele. Pedig szoba tiszta. Ráadásul a táskája is érintetlenül hevert az előszobában. Azt meg nem hiszem el, h kiveszi a tanulni valóját és aztán vissza cipzározza és megint kiteszi a folyosóra.) jelszót raktam a gépre.
Minden este 7-kor felhívtam az új jelszóval és 11-ig netezhetett. Megbeszéltük, h ha valamit a kijelölt feladatokból nem hajt végre, 1 órával korábban kapcsolja ki.
Ez volt másfél hete. Kezdett összeszedettebb lenni. Itton is rend volt, tanulni is láttam. Egyik nap volt annyi problémánk, h felívott a munkahelyemen 4-kor, h nem kapatná-e meg a kódot mert hamarabb akar lefeküdni. Odaadtam neki. Este 11-kor még úgy kellett rászólni. Tegnap is felhívott, nem lehetne-e 5-kor gépezni. Megmondtam neki, h a büntetés az büntetés. Sajnálom, majd 7-kor hívom. Kicsit morgott, aztán már este vidám volt.
Na és most jön a lényeg.:
Tegnap is és ma is magyarázta feltünűen buzgón, h a gép magától hozott létre új felhasználói fiókot. Valami BIOSZ program vagy mi. Láttam és nem tudok rá belépni.
Utána jártam, és azt olvastam, h ha csökkentett módban van akkor lehetséges. Mások szerint meg nem. Akkor most??
Már nagyon unom! Számomra sokat hazudik. Nem vagyok ehhez hozzá szokva. Egyenes jellem vagyok és kiborító ez az utána járás és taktikázás.
Emberileg nincs bajunk egymással. Hétvégén is jól meg vagyunk, sokat beszélgetünk. Megyünk sétálni, filmezünk, sütünk-főzünk. Csak a hétköznapokat nem bírom.
Mit csináljak vele?
Miért hazudik nekem? (Próbállok erélyes lenni, nem szemétkedni és kiabállni sem szoktam.)
De ami a legfontosabb:
Igazat mondott nekem a gépről vagy átver??
Nem szeretnék igazságtalanul nekitámadni, de azt sem szeretem ha hülyének néznek.
Egyébként szombaton lett volna vége a büntinek.
Gondolom Windows op.rendszer és asztali gép...
Bekapcsolás után F8 billentyű lenyomva tartása.
A megjelenő menüből "Csökkentett mód".
Vezérlőpult->Fiókkezelés->törlöd a "magától létrejött" fiókot.
A 'Rendszergazda' fiók jelszavazása.
Ha nagyon bonyolultnak tartod a tennivalókat, kérj meg egy hozzáértő ismerőst.
tegyél rá biosz jelszót akkor be sem tölt a gép :-)
és nem tudja megkerülni
vagyis megtudja de nagyon macerás és szét kellene szednie a gépet de ezt nem hiszem h tudja :-)
Bocsi, de nagyon bántja a szememet: Olyan nincs, hogy BIOSZ, a esetleg egy tantárgy. Olyan van, hogy BIOS (Basic Input Output System).
Egyébként magától ilyesmit nem tud csinálni a gép.
bocsi
BIOS
csak olyan hajnal volt még akkor alig láttam mit is írok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!