Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ha alányom nem...

Mit tegyek ha alányom nem tudja beosztani az idejét?

Figyelt kérdés
Most 6. osztályos. Eddig napközis volt - gondoltam majd ott rászokik a rendszerességre de kikönyörögte hogy had jöjjön haza. (a napközi tényleg nem a legjobb ebben az esetben mindenkinek) Így most hazajön iskola után és sokszor már este van amikor kapcsol hogy mi nincs kész még holnapra. Reggel felkel korán hogy átnézze amit előző nap kellett volna. Hiába mondom neki hogy kalkuláljon előre a programjaival. Csak veszekedés van belőle. Ő középső gyerekünk. A másik kettővel nincs ilyen gondom. Hagyjam rá? Félek hogy leront és elkallódik.

2013. febr. 4. 16:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
12-20 éves korig szerintem a legrosszabb időszak, de utána már örökre szép lesz minden. Kérheted, hogy ha hazaértél akkor mutassa meg a kész házi feladatokat. Ha nem nagyon hajlik erre akkor kitalálhatsz jutalmazást és büntetést is, ezzel motiválva. Ha készen vannak a házik egész héten akkor kap pl. pénzt, ha rossz jegyet hozott akkor viszont nincs pénz, nincs tv, nincs csavargás. A reggeli korán kelés azért sem jó mert egy ördögi kör indul el. (délutánra elfárad nincs ereje leckét írni és hamar elalszik)
2013. febr. 4. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

szia!

talán próbálhatod ösztönözni, de lehet, hogy csak az ellenkezőjét érnéd el vele.

Én is mindig inkább felkeltem hajnalban, és akkor tanultam. Általánosban, 7.-8.-ban és végig a gimiben is.

Reggel jobban fog az agy. Délután, este már sokszor hiába ül felette az ember órákat, képtelen megtanulni azt, amit kell.

Szerintem ez önmagában még nem probléma. Azért tényleg figyelj oda, nehogy tényleg romoljon a teljesítménye.

2013. febr. 4. 17:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

szia !

nyugi én is ilyen voltam . du. edzés után , suli után nem volt kedvem tanulni tvztem stb. , aztán hirtelen észbe kaptam és lámpaoltásig tanultam (21-22 óráig ) , nem tul sokat mert könnyen ment , ami meg megmaradt azt reggel megírtam itthon . mostmár erre nem vagyok képes ezért marad a lámpaoltás utáni tanulás . élmen a gimi .

nyugi , probáld rávenni , hogy üljön le . pl. adig nincs gép amig meg nem írta minden leckésjét stb.

2013. febr. 4. 19:01
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
leszarom...
2013. febr. 4. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!