Anyukák, akik gond nélkül sikerül beosztani az időt, elmondjátok a napirendeteket?
Reggel fel kelunk, reggelizunk együtt. Utana ő elmegy a szobájába játszani, addig gyorsan elmosogatok, ha gyors ebed lesz, akkor azt is feldobom. Utana együtt felporszivozunk, mert azt nagyon szereti. :) Ha jó napja van, akkor a portorles is belefér. Ha nem, az marad hétvégére. Mielőtt kimegyünk, gyorsan felmosok, igy nem jarjuk össze.
Elmegyünk boltba, utana kint maradunk. Vagy ha nem kell boltba menni, akkor kimegyünk mar 9 körül az udvarra, meg sétálni.
Fel 12 körül ebédel, utana alszik 2-2,5 órát. Ilyenkor én max vasalni szoktam, vagy teregetni. Amúgy pihenek én is, filmet nézek, olvasok.
Amikor felkel, oltozunk, és megyünk ki megint. Előfordul, hogy delutan megyünk boltba, de az fel ora csak. Általában uzsonnazni menet közben szokott, leül az udvaron, eszik, aztán rohanás tovább.
5 körül jön a férjem, kint marad ő is velünk. Ha fozos a vacsi (tejbegriz, virsli), akkor én bemegyek 6 körül, felteszem. Ha nem, akkor fel 7-kor együtt megyünk be, vacsizunk. Utana fürdés, alvás. Este én mar nem mosogatok, ez marad reggelre.
Nalunk ez bevált eddig. És nem aggódom akkor sem, ha véletlenül nincs felporszivozva. Akkor megcsinálom következő nap. :)
ezek jöttek be: konyhában járóka hogy ne rántson magára semmit és ne fázzon fel a kövön, kicsi korától szoktattam bele, még 14hósan is üldögélt fél órát benne, amíg elmosogattam. Főzni akkor főzök és néha vasalás is, amikor alszik. Nemrégiben lett mosogatógépünk, hatalmas segítség.
Ha a férjem hazajön és elúsztam valamivel, leviszi a gyereket a játszótérre, fél óra alatt ragyog a lakás ha a kicsi nincs láb alatt és lehet zajongani. Teregetésnél, ruha leszedésénél már egy éves kora óta "segít", ha az etetőszékben ül és falatkákat eszik, szaladgálok fel-alá és felkapkodom az elöl hagyott dolgokat most pl ezt gépelem. Ha ébrenléti időben főzök, ül a konyhában egy szőnyegen és kalapálja az edényeket, kirámolja a műanyagos szekrényt. Muszáj megtanítanod egyedül játszani, idővel el fogja fogni hogy anyának dolga is van.
Nekem fél éves a kislányom.
Reggel 3/4 8-kor ébred szinte mindig (velem együtt)Kb. fél óra alatt végzünk a reggeli dolgokkal (szopi, öltözés), Ekkor játszik a járókában, én kvázok, reggelizek, netezek egy kicsit. 10 körül alszik változó mennyiséget: fél órától akár 1,5 óráig. Eddig én mosok, pakolok. Ha megébredt játszunk, ebédel. Eszek én is. 2 körül elmegyünk sétálni, bevásárolok, intézem a postát, stb. Ő közben elalszik. Amíg alszik, kb, 2 órát, addig én főzök. Aztán miután megébredt, eszik,játszunk, hazajön Apa, utána vagy sétálunk közösen, vagy játszunk. Fél 8 -8 körül fürdés,aztán 9-kor megy aludni.
Szerencsére jól el van egész nap, ha kicsit nyűgös,a kkor elterelem valami újjal a figyelmét, másik játék, játszószőnyeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!