Muszaj venni a gyereknek cumit? Marmint en nem szeretnem ha cumizna az nagy gond vagy igenyli a gyerek?
azért szoktunk venni neki cumit, mert nem akarjuk, hogy a cicit használja annak.
a legtöbb esetben valamire szüksége van. vagy cicizik, vagy cumizik. vagy az ujját szopja.
ezért részesítik előnyben a cumit az ujjszopással szemben, mert azt te el tudod tőle venni, ha már nem akarod, hogy 3 évesen is cumizzon, míg az ujjszopásról nem tudod leszoktatni.
a cumika, ha túl picin kapja, ritkán okozhat cumizavart.
ha a pici az ujját akarja szopni, nem a cumit, akkor meg hiába is tuszkolod a szájába a cumit, ki fogja köpni.
én azért adtam a lányomnak cumit először (kb 3 hetes volt), mert üvöltött, ha nem cicin volt - nem evett, csak lógott rajta.
a cumit sem kell a gyerek szájában tartani éjjel-nappal. sokan hagyják, hogy a gyerek sokat cumizzon. én nem :)
most kizárólag a délutáni alvásakor és este cumizik. vagy ha valami baj van. (pl amikor el volt törve a keze, és fájt neki, meg amikor zaklatott lelkiállapotban van)
(na, itt jegyzem meg, hogy sok anyuka ilyenkor cicire teszi a síró babát - ami szerintem egy 18 hónaposnál már e lég gáz..)
de az is lehet, hgy a Te babád nem fogja elfogadni a cumit, bármennyire is szeretnád. Nekem a második babám nem fogadja el.
Koszike a segitseget
lehet inkabb meg is vennem kellene cumit mert az ujjat nem akarom a szajaba latni.
Koszonom
Hát én belenyomhattam volna a fejébe, akkor sem fogadta el. Hülyeség azt hinni, hogy majd kötelezően elfogadja a baba...
Amúgy most másfél éves a lányom, és az ujját sem szopja, de ha szopná sem lenne rosszabb a cuminál.
Mindegy majd kiderül babád igényel-e valamit. Én rábíztam, nem "erőszakolom a fejébe" a cumit szegénynek, ha nem kell neki, és nem kapok sokkot az ujjszopástól sem.
Én szoptam anno az ujjam, elég sokáig. Nem áll előre a fogam, nem lett semmi baja. De nem ez volt a kérdés, bocs.
Vegyél cumit, de nem kell azt hinni, hogy minden ujjszopó gyerek 26 évig szopja az ujját, és lerohad a foga.
Ha nem fogadja el a cumit, és az ujját viszont bekapja, mit csinálsz? Lekötöd a kezét?
Megoszlanak a velemenyek, mind a kettonek vannak negativ es pozitiv oldalai is.
Akik cumiznak, azoknak lehet fogszabalyzos cumit venni, de allando gond a tisztitasa meg otthon is, de ha elmegy valahova az ember, akkor is, mert ha leesik, legkevesebb, hogy poros lesz. Idovel ugymond el lehet venni tole, kerdes, hogy nem fedezi e fel, hogy van ujja is. Ugyanis lattam mar olyat, hogy elvettek a cumit, raszokott az ujjara.
Teny, hogy altalaban vagy az egyik, vagy a masik, kell a gyereknek. Es ha megismerkedik a baba a cumival, akkor biztosan o fogja eldonteni, hogy neki a cumi vagy az ujja kell.
En szoptam az ujjam, ahogy mind a 3 tesom is. Nem vettek nekunk cumit. Fogszabalyzosak lettunk, az teny. De a dologhoz hozza tartozik, hogy kicsi az allkapcsunk, ezert mikor kinottek a bolcsesseg fogaink (nagyon koran), akkor mindnyajunknak ki kellett huzni a bolcsessegfogait, hogy visszamenjenek a fogaink a helyukre. Nekem tovabbi ket fogamat ki kellett huzni, mert nem volt hova visszatolnia a fogaimat a fogszabalyzonak.
En eldontottem, hogy azert veszek egy cumit a kislanyomnak, es hagyom, had dontse el o. Lusta volt szopni a cumit, nem kellett neki. Megtalalta az ujjat. Akik az ujjukat szopjak, altalaban csak akkor szopjak, mikor konforterzesbol szopjak, mikor bujni akarnak valakihez, valamihez, vagy almosak. Azok, akik cumiznak, altalaban egesz nap a szajukban tartjak a cumit.
En azt mondom, mindenkeppen adni kell lehetoseget a gyermeknek a valasztasra, mert kinek ez, kinek az jon be. Lehet, valaki meg arra lusta, hogy ott tartsa a kezet, es nem utolso teny, hogy par honapig nem is kepes a kezet ottartani a baba, szoval konnyebb ilyenkor a cumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!