Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves vagyok, normális hogy...

13 éves vagyok, normális hogy anyu nem enged el szülinapozni?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőmnek lesz szülinapja jövő hétvégén, most lesz 13 éves. Hetedikesek vagyunk. Szervez egy szülinapi bulit a saját házukban, úgy hogy a szülők nem lesznek otthon. De CSAK LÁNYOK lennénk, 7-en. És nem innánk alkoholt, a barátnőim közül senki sem iszik még, és ide is csak üdítőt tervezünk, meg vannak akik energiaitalt, de én azt se szeretem.

A lényeg hogy anyukám nem enged el, mert hogy nem nekem való még egy szülő nélküli buli. De hát délutántól max. este 9-10-ig tartanánk (mert utána hazajönnek barátnőm szülei) és tényleg nem csinálnánk semmi olyat, ami veszélyes lenne. Mondom csak lányok leszünk, nincs is nagyon olyan fiú haverunk akit elhívnánk. Még mindenki szűz közülünk, csak az egyik lány csókolózott eddig, szóval ettől aztán tényleg nem kéne félni. Alkohol sem lesz. De akkor miért nem enged el??? Szerintem hét 13 éves lány már egyedül is el tud lenni egy lakásban pár óráig...

2013. febr. 3. 13:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Nézd én felnőttként és szülőként, ha mindannyian megbízhatóak vagytok, elengednélek, de nem este 10-ig, csak max 8-ig! Nyugodtabb lennék persze, ha valaki nagykorú is jelen lenne, de hát azt is megértem, hogy picit magatokban akartok lenni.

Gondolkodjatok el azon a megoldáson esetleg, hogy a barátnőd szülei otthon vannak, szépen bevonulnak a szobájukba tévézni, ti pedig addig mulattok. Ez még járható út, nem::)

2013. febr. 4. 14:49
 12/27 anonim ***** válasza:

A lányomnak is nemsokára lesz a 13. szülinapja, ahová mi is hívunk szokás szerint 4-5 vendéget, csak lányokat. Eszembe sem jutna itthon hagyni őket, felnőtt felügyelet nélkül!

Ők elvannak a szobában 2-től kb. 6-ig, mert mindegyiket eddig engedik el! Pedig közel lakunk, felőlem maradhatnának.

Szóval én azért néha rájuk nézek. Kiszolgálom őket szendviccsel, itallal, lesz torta, csokiszökőkút, ilyesmi.

Kiskorúak vagytok, akikkel ha bármi történik, az a szülők felelőssége!

2013. febr. 4. 17:11
 13/27 anonim ***** válasza:
Szomorú, hogy ha az emberek 90%-a meg sem próbál újraéleszteni. Ugyanis szerintem az emberek 90%-ának van jogosítványa. Ahhoz pedig tudni kell.
2013. febr. 4. 17:17
 14/27 anonim ***** válasza:

Bocsi, 88%-os, de nálatok nem szoktak a lányaitok suli után felugrani egymáshoz? Amikor még a szülők dolgoznak? Mert amikor én voltam 13, akkor ez nem volt probléma. És elmondhatom egészségesen felnőttünk, önállóak voltunk, nem úgy, mint sok mostani fiatal. Fontos persze, hogy vigyázzunk rájuk, de a ló másik oldalára sem kell átesni, szerintem.

Délutáni programról van szó, barátnők között.

2013. febr. 4. 17:24
 15/27 anonim ***** válasza:
Hát, tudom, hogy ez nem kifejezetten buli, de én és a barátnőim ötödik óta (most mi is 7.-esek vagyunk) a mamámnál készülődünk a farsangra... Besütjük egymás haját, ha kell kifestjük egymást stb stb... Eddig még semmi nem történt, végig egyedül voltunk, a legnagyobb baj annyi volt, hogy az egyik barátnőm elvitte a cipőm, mert neki is ugyanolyanja volt :) Persze, azért egy szülinapi buli az más, de gondoltam, leírom... :)
2013. febr. 4. 17:35
 16/27 anonim ***** válasza:

Nem, nem szoktak soha egyedül lenni.

Mindenkinél van otthon olyankor valaki. Pl: hozzánk sem jön senki,ha nem vagyunk itthon, sőt a 13 évesemet sem szoktuk itthon hagyni órákra, jön velünk vagy a mamához. A barátnőknél is van GYES-en lévő anyuka, nagyszülő.

2013. febr. 4. 17:36
 17/27 anonim ***** válasza:
Igen, akkor ezért furcsa ez neked. Nézd, anno az én orvos szüleim rengeteget dolgoztak, mama sem ért rá mindig, ezért suli után 2-5-6-ig egyedül voltam otthon. Minket hamar önállóságra neveltek és arra, hogy meg tudjuk oldani a váratlan helyzeteket is. Utólag nem bánom egyáltalán. Sokkal talpraesettebb vagyok, mint az átlag. Én azt tartom fontosnak a nevelésben, hogy megtanítsam a gyerekemnek, hogyan vigyázzon magára, mert bizony nem lehetek mindig minden pillanatban mellette. Természetesen nem kell egyetérteni, mert mindenki másképpen gondolkodik. Én így gondolom és megbízható kislányoknak megengedném, hogy együtt mulassanak este 7-8-ig. Természetesen értük mennék és természetesen lefektetnénk a szabályokat, melyek megszegése komoly következményekkel járna!
2013. febr. 4. 20:00
 18/27 anonim ***** válasza:

Aláírom, hogy a jó szülő mindenhez felelősségteljesen áll, de azért az is nevetséges szint már, amit a 4. kommentelő képvisel. Miért nem elég ismerni az adott gyerekeket és a családi hátterüket? Afelől kéne megbizonyosodni, hogy egészségre ártalmas, napjainkban "menőnek" kikiáltott tevékenységek űzésére nem hajlamosak, és kész. Balesetek egyedüllét ideje alatt ugyanannyi (csekély) eséllyel történnek. Vagy talán vétek magára hagyni egy 13 éves kamaszt? Miféle önálló felnőtt lesz abból, akit a széltől is óvnak? Azt hiszem, sokak haja égnek állna itt, ha tudná, mi hányszor járkáltunk fel egymáshoz suli után, szülői felügyelet nélkül, mégsem gyújtottuk magunkra a házat. Sőt, jómagam - lévén, hogy igencsak jól kijöttem az ellenkező nem tagjaival - rendszeresen töltöttem időmet fiúk társaságában, gyakran egyedüli lányként, és nemhogy meghágva nem lettem, de még halvány utalást sem tettek arra, hogy hasonló szándékokkal környékeznének meg. Nem tudom, miért kell ilyen paranoiás módon tartanotok minden potenciális veszélyforrástól.

És most jöhet a lepontozás.

2013. febr. 4. 23:39
 19/27 anonim ***** válasza:
Azért régebben kicsit más volt a helyzet. Nagyot változott a világ. Ha a butábbik fajta fiúk pl. meghallják, hogy egyedül lesz otthon 7 kislány, bizony képesek odamenni és beerőszakoskodni magukat. A lányok meg sajnos néha félnek ellenkezni, félnek kihívni a rendőrséget, vagy bárkit. Pedig nyugodtan megtehetnék.
2013. febr. 5. 08:27
 20/27 anonim ***** válasza:
Utsó, rossz lehet mindig rémeket látni. Az, amit írtál, nagyon kicsi valószínűséggel bír. Ennyi erővel egy tégla is a fejedre eshet.
2013. febr. 5. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!