Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves vagyok, normális hogy...

13 éves vagyok, normális hogy anyu nem enged el szülinapozni?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőmnek lesz szülinapja jövő hétvégén, most lesz 13 éves. Hetedikesek vagyunk. Szervez egy szülinapi bulit a saját házukban, úgy hogy a szülők nem lesznek otthon. De CSAK LÁNYOK lennénk, 7-en. És nem innánk alkoholt, a barátnőim közül senki sem iszik még, és ide is csak üdítőt tervezünk, meg vannak akik energiaitalt, de én azt se szeretem.

A lényeg hogy anyukám nem enged el, mert hogy nem nekem való még egy szülő nélküli buli. De hát délutántól max. este 9-10-ig tartanánk (mert utána hazajönnek barátnőm szülei) és tényleg nem csinálnánk semmi olyat, ami veszélyes lenne. Mondom csak lányok leszünk, nincs is nagyon olyan fiú haverunk akit elhívnánk. Még mindenki szűz közülünk, csak az egyik lány csókolózott eddig, szóval ettől aztán tényleg nem kéne félni. Alkohol sem lesz. De akkor miért nem enged el??? Szerintem hét 13 éves lány már egyedül is el tud lenni egy lakásban pár óráig...

2013. febr. 3. 13:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Talán nem hiszi el, hogy nem isztok alkoholt és nem lesznek fiúk. Beszéljen anyukád a barátnőd szüleivel, hogy megengedik és minden rendben lesz.
2013. febr. 3. 13:24
 2/27 anonim ***** válasza:
58%

Normális. Pontosítsunk: elengedne, ha otthon lennének a szülők. Sajnos a dolgok nem feltétlen úgy történnek ahogy tervezzük, és simán megeshet, hogy valaki jó heccnek, poénnak gondol egy jelentéktelennek tűnő dolgot és megtörténik a baj. De hogy érzékletesebb legyen: egyik barátnőd úgy gondolja gyertyát gyújt, mert az olyan szép a filmekben és elfelejtkezik róla, hogy a függöny rojtja a lángba ér... vagy úgy gondolja semmi gond nem lehet abból, hogy aputól elhoz egy doboz sört kóstolgatni... Energiaitalt? Minek? Na látod, már itt látszik beigazolódni amit írtam. Mert hiába indul úgy a "buli", hogy semmi ilyen nem lesz, 13 évesen meggondolatlan az ember, könnyen befolyásolható.

És igen, el tud lenni 13 évesen egy lány otthon-egyedül! de ti pedig heten lennétek.

2013. febr. 3. 14:29
 3/27 anonim ***** válasza:
62%

Tudom,hogy ez most nem vigasztal de még rengeteg buliba fogsz elmenni.Még előtted van több évnyi bulizás:)

Anyukád félt téged azért nem enged hidd el nem kitolásból.

Egy idő után majd rájössz,hogy igaza volt de az még messze van.Különben sokkal jobb ha valakire ennyire vigyáznak mintha nem törődnek vele.

2013. febr. 3. 16:23
 4/27 anonim ***** válasza:
42%

Pont ezt akartam írni, mint az utolsó előtti.

Mi van, ha valakinek mégis eszébe jut fiúkat hívni, akik mondjuk jól berúgnak és erőszakoskodni kezdenek?

Mi van, ha valami gond van?

Tudjátok hol van a víz-, gázelzáró csap, vagy a villanyóra, ahol áramtalanítani lehet egy lakást? Mi van, ha valamelyikőtök rosszul lesz? Tudod hogy kell nyomó és/vagy szorító kötést feltenni egy személyre? Tudod egyáltalán, hogy milyen típusú sérülések esetén melyiket kell alkalmazni? Tudod, hogyan kell újraélesztani valakit?

Megannyi kínzó kérdés...

Lehet, hogy azt mondod rémeket látok.

De tényleg akármi történhet. Mi van, ha valakire ráesik egy üvegezett szekrényajtó? Napokig lehetne sorolni olyan helyzeteket, amikben ti kislányok csak sikítozva rohangáltok fel-alá (vagy nem szóltok senkinek nehogy baj legyen, aztán egyikőtök meg ott vérzik el, mert nem mertétek mondani senkinek sem, hogy gáz van), míg két felnőtt közül legalább az egyik valószínű lesz olyan higgadt, hogy tudja, mit csináljon.

Ami megoldás lehet: akár a te, akár másik lány szülei vállalják a gyerekvigyázást. Lehet azt úgy is csinálni szülőként, hogy a gyerekek észre sem veszik, hogy van velük valaki. De ott van, ha szükség van rá.

2013. febr. 3. 18:14
 5/27 anonim ***** válasza:
43%
Igaza van a szüleidnek 13 éves de még egy 15 éves se bulizzon úgy,hogy nincs szülői felügyelet.Gyerek vagy még nagyon is, a másik ki tudja a többiek mire vesznek rá,felelőtlenség a barátnőd szülei részéről magatokra hagyni.
2013. febr. 3. 18:54
 6/27 A kérdező kommentje:

Oké meggyőztetek, talán tényleg felelőtlenség szülők nélkül. Közben kiderült hogy az egyik másik lány szüleinek se nagyon tetszik a dolog, így lehet az lesz hogy megkérjük barátnőmet, hogy tartsuk inkább olyan napon, mikor otthon vannak a szülei.

Amúgy nem azért de szerintem a 4. válaszoló válasza egy kicsikét túlzás azért, persze én teljesen megértem hogy mennyi gond lehet, de ugyanezek megtörténhetnek akkor is, ha egyedül vagyunk otthon. Azt meg nem mondd, hogy 13 éves gyerek egyedül ne maradjon otthon. :D (Minden délután 2-től 6-ig egyedül vagyok otthon, már 2 éve.) Szóval egyedül és rámdőlhet a szekrényajtó, megvághatom magam, stb. :D Ha ott vannak a többiek is, legalább ők tudnak segíteni, segítséget hívni. Persze megértem az írásod lényegét, csak mondom, hogy az azért kicsit túlzás, hogy "tudjátok, hogy kell valakit újraéleszteni?"

A másik meg, én ismerem ezeket a barátnőimet, 7 éve. Fiúkkal nem barátkozunk, nem igazán foglalkozunk még velük, azon kívül hogy kitárgyaljuk, melyik helyes, stb. Még megszólítani se merjük őket a folyosón, nem hogy elhívni egy ilyen szülinapra. :D Azt hiszem sok felnőtt félreismeri a mai tiniket, a mi osztályunkban összesen 2 olyan lány van, akinek van barátja, de az is olyan kapcsolat hogy még egymás kezét se nagyon fogják meg... Alkohol se lenne, ez tutibiztos, mondom, egyikünk sem iszik soha, és nem most akarnánk elkezdeni. Mi a "jó kislány" kategóriába tartozunk, osztálykiránduláson sem ittunk egy kortyot sem, amikor az osztályból 10 lány is vitt be italt és ittak.

De mondom így átgondolva meg elolvasva tényleg jobb lenne ha ott lennének a szülők, szóval azzal a másik barátnőmmel megpróbáljuk elintézni. Csak azt kérem tőletek hogy ne nézzétek le annyira a 13 korosztályt, hogy egy egyszerű szülinapi vidámsgnál rögtön arra gondoltok, hogy fiúkat hívunk és ők erőszakosak lesznek. :D

2013. febr. 3. 20:09
 7/27 anonim ***** válasza:
33%
Vicc amit írtok :D A 6-7 éves gyerekek szülinapi bulikra mennek egymáshoz. (persze ott vannak szülők is) Mióta lenne jobb egyedül otthon egy lány, mint 7 másik társaságában? Akkor számítana valamit, hogy tud újraéleszteni, ha egyedül fekszik a padlón szívrohamba? Ugyan már... Nagyon nem jó ez így, hogy ennyire nem bízik meg benned anyukád. Majd később rájön, hogy nem kellett volna ennyire korlátoznia téged, amikor 25 évesen próbálod majd kiélni magadat. Próbáld meggyőzni, hátha mégis el tudsz menni :)
2013. febr. 3. 23:44
 8/27 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó, neked van lányod? Mert szerintem nincs.
2013. febr. 4. 03:03
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

A 7-esnek nemhogy lánya nincs, de esze sem sok:)

Bekorlátozás? Ugye viccelsz? 15-16 éves korától kezdve lesz minimum 10 éve szórakozni járni. Nehogy már a fagyi nyalja az óvodást, hogy 13 évesen "lekorlátozva" érzi magát egy gyerek, amiért a szülei odafigyelnek rá, és a szükségesnél rizikósabb helyzetekbe nem engedik belemenni...

2013. febr. 4. 08:05
 10/27 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van a hozzászólóknak. De az, hogy tudnak-e újraéleszteni, azért kicsit necces, mert sok felnőtt se tud. Hiába van otthon a szülő, szerintem az emberek 90%-a, nem próbálna újraéleszteni, mert nem mernék és nem is tudják hogy kell. Ennyire nem kell drasztikusnak lenni, de 13 éves korosztálynak azét kell felügyelet.

Kedves Kérdező, örülök, hogy a normális tinédzserek közé tartozol, maradj is ilyen, ne engedd, hogy a rossz társaság majd később magával sodorjon. Írásodból is látszik, hogy korodhoz képest sokkal értelmiségibb vagy, mint veled sok hasonló korú lány.

2013. febr. 4. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!