Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a baj velem, miért nem...

Mi a baj velem, miért nem vagyok "normális"?

Figyelt kérdés
Az érzéseimet nem tudom kezelni, az egyik pillanatban mosolygok, jó érzésem van a másikban meg már sírok, fájdalmat akarok érezni, üvölteni. De nagyon gyorsan váltakoznak ezek az érzések, lehetne a kamaszkorra fogni, de ennyire heves lenne az egész? Ennyire fojtogató lenne az ok nélküli lelki teher? Szédülök, hányingerem van ilyenkor, és egy kis hang a fejemben egyfolytában bánt engem... utálom magam... utálok egyedül lenni, mert akkor egyre rosszabb... sokszor már úgy vagyok vele, hogy ettől csak a halál fog megszabadítani. Sajnos az emberi kapcsolataimat sem mindig úgy élem meg ahogyan kellene. Képes vagyok gyűlölni és imádni valakit egyszerre. Mintha kést forgatnának a szívemben. Próbálom ezt nem kimutatni, mert nagyon nem szeretném ha valamelyik barátom ezért meggyűlölne.. azt nem lennék képes elviselni, mert tudom, hogy szeretnek, de sokszor úgyérzem hogy nem és csak felesleg vagyok nekik, örülnének hogyha eltűnnék. Máskor meg az ellenkezőjét, hogy nagyon fontos vagyok nekik. Saját magamat szintén ennyire vegyes érzelmekkel kezelem. Gyűlölöm magam, igen. Sokszor egy senki, k*rvának tartom magam... folyton szükségem van arra, hogy megerősítsenek mások... hogy azt mondják ügyes vagyok, jó vagyok stb...de ez kb. tart 5percig... gondoltam már arra, hogy az összes kedves szót felírom egy füzetbe, és amikor újra ebszél hozzám az a belső hang aki önutálatra buzdít akkor előveszem és olvasgatom... hátha jobb lesz tőle a kedvem. Amúgy festek, rajzolok... sokszor csak akkor érzem magam szabadnak amikor elmerülök ebben a tevékenységben, de néha nem bírok, csak tépdesem a papírokat meg a rajzaimat. Félek magamtól...

2013. jan. 13. 21:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen normális lehetsz, ne aggódj. :) Ez a hormonok hatása, és igen, így hatnak tizenéves korban. Még sok érdekes időszak lesz az életedben, amikor megfigyelheted, hogyan hatnak a hormonok (terhesség, klimax...).

Egy igaz baráttal való beszélgetés sokat segít, meg az is rendszerezheti az érzéseidet, ha pl. naplót vezetsz. És az is nagyon jó, amit írtál, hogy fel kéne jegyezni jó dolgokat egy füzetbe. Tegyél hozzá fotókat is, vagy neked tetsző, pozitív hatású képeket, amiket akár újságokból is kivagdoshatsz.

2013. jan. 13. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
A Bibliát olvastad már?
2013. jan. 13. 23:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Pont ilyen voltam én is tinikoromban! Normális, igen. És el fog múlni. Nincs Veled semmi baj az égvilágon.
2013. jan. 14. 02:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, de én nagyon rosszul kezelem ezt, ugyanis elkezdtem éheztetni és vagdosni magam, és ebből nagyon nehéz kikerülni most... Remélem neked ilyen nem jutna eszedbe, már tudom énis hogy ez normális hogy így érzek.

16/L

2013. jan. 14. 09:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt úgy felfogni, mintha te lennél az egyetlen... Ez ilyen korban teljesen normális, nem kell túlreagálni sem. Majd elmúlik.
2013. jan. 14. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!