Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy tegyek eleget apuék...

Hogy tegyek eleget apuék elvárásának? 13/L

Figyelt kérdés

Kezdjük ott,hogy teljes mértékben megértem Őket hisz az én javamat szolgálja és hálás vagyok Nekik,hogy így foglalkoznak a jövömmel.

De most ugye 13 éves vagyok,és fél év múlva angolból alapfokút kell tennem-->magán tanár segítségével.

És év végén le kell tennem a középfokút és mire kijárom a gimnáziumot (még 6 év) addigra felsőfokú angolbol.Ez mellett spanyol a második nyelvem.És informátikából is magán tanárom lesz.És most ha kijárom a 2 évet gimibe szakot kell választanom (nincs infos szak) így angol szakra fogok meni.Középiskolába pedig infoszakra/programozónak.APu azt mondta így már 2 állás is megvan és még csak 18 leszek.Persze diplomáig meg se állunk.Most Így belegondolva olyan mintha egész életemben tanulnék,de nem ez a lényeg.Én nagyon félek attól,hogy nem tudom angolból fél év múlva letenni az alapfokút.Nem azért mert anyuék(részben azért is,hisz fizetik nekem a magán tanár-->amit én ellenzek a mai napig,mert nem állunk úgy anyagilag,hogy megtehessük.És szerintetek ha nagyon belehúzok az angolba menni fog?Ugy,hogy NE mennyen a többi tantárgy javára?És ti is így "fogjátok" a tanulás terén a gyerekeiteket?

2009. szept. 2. 19:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ha belehúzol menni fog,de csak akkor,ha te is akarod:)A helyesírásod rovására máris ráment:))))
2009. szept. 2. 19:47
 2/22 A kérdező kommentje:

Jajj bocsi,csak közben olvasok és siettem és ha sietek,na jó nem fogom megmagyarázni,bocsánat most már figyelek :)

Egyébként nem most kezdek angol tanulni szóval.

És köszönöm, én nagyon szeretnék angolul,csak nem tudom elképzelni ,hogy angolul alapfokú vizsgát tegyek fél év múlva.

2009. szept. 2. 19:49
 3/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha okos vagy és szorgalmas akkor menni fog!Kevesebb időd lesz haverokra, meg tévézésre. Valóban jó terve van a szüleidnek. Nekem még nincs gyerek, de a tervek már most hasonlóak:)
2009. szept. 2. 19:50
 4/22 A kérdező kommentje:

Igazándiból ezek az én ötleteim,csak anyuék rögtön ugy vették,hogy Ők találták ki ,de az lényegtelen csak megtudjam csinálni :)

Hát nem vagyok valami okos nehezen tanulok,de eddig is megtudtam tanulni nem hiszem,hogy most már ne mennyen.

ŐŐŐ hol is tartottam?Ja igen :)

Az informatikát én találtam ki,az angol meg anyuéknál egy alap dolog,de én mondjuk örülök,mert ha ki szeretnék költözzni az akkor nem árt ha tudok beszélni valamilyen nyelveket.

Most gondolkodtam barátnőmmel,hogy remélem 15 évesen nem az lesz,hogy nincs kedvem és feladom hanem lesz annyi eszem,hogy tanulok majd,de majd meglátjuk.Köszönöm Neked is.

2009. szept. 2. 19:54
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj csak. Tegyél meg mindent, hogy sikerüljön az alapfokú. A szüleid segítenek, hiszen fizetik az órákat, biztosítják a lehetőséget neked, hogy te majd annakidején könnyebben keresd a kenyered. Tehát tanulj, a lehetőségeidhez képest készülj a vizsgára, próbáld meg, de ha valami miatt nem sikerül, akkor sem dől össze a világ, nehogy nagyon tragikusan vedd. És néha azért szakíts időt a pihenésre, szórakozásra is. Ne stresszelj, legyél nyugodt, hogy te éltél a felkínált lehetőséggel, de ha nem megy elsőre, majd megy másodikra. Sok sikert!
2009. szept. 2. 19:55
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Igazából hétvégén van az amikor megyek el barátnőimmel.

És szüneteben meg vagyunk ugy eggyütt.Mivel valamiért már nekünk is ugy van,hogy az osztály nem mindig van eggyütt az órákon szóval van a 20 perces szünet ami elég hosszú.

Meg hétköznap azért nem tudok,mert elég sok mindent kell csinálnom,mosogatok-->mondjuk most h suli nem annit.Meg ma is 4-kor értem haza mert rohangáltam a városban->unokatesomnak füzet boritó stb..posta,démász meg ilyenek szóvaé 4-6-7 ig tanultam,mert most még nincs annyi leckék szóval gyorsan megtanultam és gondoltam gyorsan emgkérdezlek titeket,közbe megcsinálom a gépen a dolgaimat-->szerkeztek holnapokat,a cégnek sablonokat meg ilyenek és most olyan 8-körül megyek tusolni,utána tévézek és lassan alszok,mert elég nehéz a felkelés mostanába.

2009. szept. 2. 20:00
 7/22 anonim ***** válasza:
26%
Hát te neked aztán nem lesz tinikorod hogy bulikba jársz pasizol mert a könyv mellet fogsz ülni és a magántanárral beszélgetsz a barátaid helyett.Akkor végülis szegények vagytok ha magántanárra is alig futja sztem azt akarják ami nekik nem sikerült az életben hát válassz tanulsz 18éves korodig vagy kicsit lazábbra veszed és élsz.
2009. szept. 3. 13:31
 8/22 A kérdező kommentje:

Én attól élek,csak éppen én mikor majd családom lesz is élni akarok és nem szegéységet sajnos látom a szegénységet(nem itthon),nagyon sok ismerönöm/barátom nagy szegénységek között él és olyan rossz látni.És én nem akarom azt.Most inkább nem iszom magam le,hogy aztán bevigyenek a wc-re aztán hoppá,de legalább ha családom lesz akkor megtununk ugy élni,hogy ne kelljen számolni a boltba,hogy most mennyiért is vehetünk kajátés ha mondjuk 1000forint helyetti vacsora helyett 2000-re jön nem tudom kifizettni,mert lazábbra vettem a dolgot.A magántanár:angol tanár minden héten jön és 1400forint ez évi100 ezer forint nem hiszem h ez olyan sok ember megteheti,hogy egy tantárgyból évi 100ezer forintot elkölt ésakkor ez csak 1 magántanár.Na teljesen mindegy nem ez a lényeg :)

Köszönöm a válaszokat.Egyébként nem egész nap a könyv melett ülök ;)

2009. szept. 3. 15:04
 9/22 anonim ***** válasza:
12%
Előző vagyok hú 100ezer évente azt hiszed ez sok nem hencegésből írom de mi nagyon gazdagok vagyunk és nem kell aggódnom felnőttként nem kell úgy tanulnom hogy időm se legyen.
2009. szept. 3. 16:48
 10/22 A kérdező kommentje:
Hát akkor nagyon jó,hogy Neked 100ezer forint nem jelent semmit.Nekem sokat jelent.És tanulni fogok,tőlem mond nyugodtan,hogy inkább ne tanuljak/lazítsak és menjek a barátaimmal,NEM fogok tanulni fogok.
2009. szept. 3. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!