10 hónapos babám eleget tud?
Ne aggódj, minden rendben. Mi 14 hós kislánnyal vagyunk az általad leírtak mellett képesek 1,5 kilométert egyedül sétálni, ágyra, lépcsőre felmászni, lejönni, nagy labdát fogni és sétálni vele, 3-5 kisebb dolgot kézbe venni, segíteni öltözni, de TVt nem néz fél percre sem.
Unokatestvér (fiú) 13 hós mászik (inkább csak csúszik) nem gagyog, nem tud járni semennyit sem, tárgyakat fog, de nem választ ki, felismeri szüleit, ismerőseit.
Ezt most komolyan kérdezed??Elhiszem, hogy nincs baba a környezetetekbe, de ezen az oldalon biztosan sok mindent olvasol.Szerintem sejted, hogy mindent tud, többet is, mint kéne.Nem hogy aggódnod nem kell, hanem hátra is dőlhetsz, mert mindent megcsinált.Szóval igen, ügyes! ( de ezt te is tudod)Az én lányom is 10 hónapos.8 hónaposan tanult meg pápázni,9 hónaposan tapsolni.Ha puszit adunk, ő is cuppog, és tud simogatni is.Mondja: baba, mama, apa, ana, aja, álmá, tá-tá, dá-dá.A képeskönyvet lapozza, de még nem mutogat.Nagyon jó a kézügyessége, mindent felcsippent az ujjaival, a legapróbb szöszt is.
DE: nem mászik ( csak a lábával, popsi az égnek), nem ül ( csak ha leteszem, azt is csak másodpercekre, vagy úgy ül, ha egy kézzel kapaszkodhat, néha megül magától)és nem állt fel.A lépegetésről ne is beszéljünk..Mondjuk a felállás, járás nagyon ráér még.Amikor én voltam baba, az volt az általános, hogy egy évesen álltak először lábra a babák.Mondjuk, ő egy picit hypoton, járunk is tornára, nem tehet róla, hogy neki még erősödnie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!