Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vegyem rá erre a 11 éves...

Hogy vegyem rá erre a 11 éves fiamat?

Figyelt kérdés
A fiam 11 éves, és hatodikos, azt mondta a tanár hogy olvassák el az Egri Csillagokat, de ő mindenképp filmben akarja megnézni, próbáltam rábeszélni, de ugyanúgy filmben akarja megnézni. Hogy vegyem rá hogy elolvassa könyvben?
2009. szept. 2. 17:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: tetszik a válaszod :) Nekem is valami ilyen jutott eszembe, de te jobba megfogalmaztad :) Nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát!
2009. szept. 2. 18:56
 12/26 anonim ***** válasza:
77%
Vedd ki a könyvtárból a ahangoskönyvet azt csak hallgatni kell neki de ugyan az mint a könyv .
2009. szept. 2. 23:26
 13/26 anonim válasza:
77%

Szia.

Az én fiamat sem könnyű rávenni a kötelező olvasmányokra. Egy olvasmányt mi is felváltva olvastunk, de vért izzadtam vele. Most neki is az Egri csillagok a kötelező. Ezt most úgy oldottam meg, hogy hangos könyvben van meg neki. Így fogja tudni az egészet, és nem csak a film rövidített változatát ismeri. Ha meg hallgatta, akkor megnézzük a filmet is. Ami fontos, hogy e mellett neki kellett valami olvasni valót keresni, hogy az olvasásból se húzza ki magát.

( Ha nincs kedve az olvasáshoz, próbáld meg a kaland, játék, kockázat könyveket. Ha máshol nem könyvtárban biztos megtalálod. Ez nálunk nagyon bejött.

Sok sikert!

2009. szept. 3. 10:51
 14/26 anonim ***** válasza:
28%

Hadd nézze meg

ti mennyit olvastok? gondolom semnnyit

látott már a gyerek könyvet a kezedben?

ugye

a gépromboló anyuka meg egy pszichopata, következő alakalommal a gyereke fejének esik neki kalapáccsal, mert valami nem akkor és úgy történik ahogy elképzeli? 19 éves már nem gyerek, ha nem bírja a gyilkos indulatait tűrtőztetni, akkor orvosi kezelésre van szüksége, mielőtt megöli a gyerekét

2009. szept. 3. 16:28
 15/26 anonim ***** válasza:
57%

18:43

most boldog lehetsz, nyertél

de nem lesz mindig így

majd gondolj erre 10-20 év múlva, amikor veled fogja csinálni ugyanezt

arról nem beszélve, hogy így meggyűlölteted vele az egészet

2009. szept. 3. 16:30
 16/26 anonim ***** válasza:
57%

pozitivan kell motiválni a gyereket

nem korbáccsal, fenyegetéssel

ti a munkahelyeteken csak azért dolgoztok jól, mert különben kirúgnak, leszidnak? melyik a jobb, ha elismerik a munkádat, vagy ha folyton szidnak? kicsit tessék már belegondolni, a felnőtt világban is van olyan amit meg kell csinálni, miért csinálod meg? semmi pozitiv vetülete nincs a dolognak? tessék kicsit gondolkodni mielőtt elkezdtek vadabbnál vadabb dolgokat leirni!

2009. szept. 3. 16:34
 17/26 anonim ***** válasza:
57%

ja és jut eszembe, van szerintem hangoskönyv változat is

hallgassátok meg azt

mindenféléket ki lehet találni, csak ne erőszakkal

mert annak hosszútávon! semmi értelme

a gépet szétverő anyuka, majd elcsodálkozik, amikor később a felnőtt fia zárt intézetbe záratja

2009. szept. 3. 16:36
 18/26 anonim ***** válasza:
67%

Lehet hogy le leszek pontozva nem érdekel.

Ha nem akarja elolvasni meg lehet érteni. Hadd nézze meg filmen de mindenképpen le kell szögezni hogy a filmből nagyon sok minden kimarad.

Én baromira utálom a közelező olvasmányokat. Ez nem azt jelenti hogy én csak bulvárlapokat meg fórumokat olvasok. Ha van egy könyv ami érdekel akkor azt igen elolvasom. Sosem értettem hogy miért kell általános iskolás gyerekre ráerőltetni egy könyvet. Sokkal jobb lenne akkor már ha legalább 4-5 eltérő témájú könyv közűl választhatna hiszen lehet hogy lesz közte olyan ami érdekli őt.

2009. szept. 3. 17:24
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

a géprombolót csak kiegészítem bocs: semmi baja anyunak, csak szép halkan mondogatta, és soha nem hallotta meg a gyermek. Ez csak egy drámai, és hatásos kifejezésmód volt. És bevált. Azért mondom, ha nem érti halkan, meg kell találni a módját, lényeg hogy megvalósuljon a helyes út.

Nem gyerek a 19 éves, nem is rokkant vagy beteg, épp ezért természetes, hogy ki kell vennie a részét a terhekből is.Tudja is csak megfeledkezett. Magához lett térítve. Nem sértődött meg, jó a viszonyuk, normálisak. Pusztán a fejéhez kapott, rájött, hogy nem figyelt anyura.Mivel családtag, kijár neki is a figyelem.

A tanulság az, hogy olyan módszert kell választani a kommunikációra, ami beválik. Ha a szép szó. akkor azt, ha az nem használ, repül a gép kifele.Gondolom a netet anyu fizeti, így van intézkedési joga. A gyereket meg ő neveli, úgyhogy ne játsszon már vele a kicsi, mert azt hiheti, ő irányít. Holott erre nem elég érett. Majd ha az anyja 90 évesen az otthonban lesz, akkor foghatja ő a gyeplőt.

2009. szept. 3. 17:34
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

16:34

Igazad van, az olvasásra csak pozitívan lehet motiválni.

Viszont ez az odabilincselés ez megengedhetetlen. A gyermeknek éreznie kell, hogy biztonságban van. Hogy bízhat meg egy olyan szülőben, akinek ő maga 11 évesen túljár az eszén?? ez nem jó tapasztalat, összezavarja a gyereket. Éreznie kell, hol a tekintély, és az erő! (anyánál)Ez ad neki biztonságérzetet.És eligazodást, hogy mi helyes, mi nem. Olvasni helyes, bilincselni az országház előtt kell, meg a Zengőn, nem odahaza, a hülyeségre.

2009. szept. 3. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!