Hogy vegyem rá erre a 11 éves fiamat?
Én is utáltam olvasni, sokáig tartott mire kiolvastam:S.
Próbáld meg azt hogy elolvasod neki ha máshogy nem megy, de fejezetenként kérdezd ki, hogy tudd, hogy figyelt e.
Húú,kicsit el van kapatva az a gyerek!
Nem AKARJA??
Az én lányom se akarta,aztán mégis csak elolvasta egy az ,hogy a suliba meg is mondta neki a tanár hogy film az nem jó mert olyan kérdések is lesznek ami a filmen nincs meg!
Mi az ,hogy nem akarja legyél te a főnők!
Ha megnézi filmen, talán kedvet kap hogy elolvassa.
A bátyámnak anyám felolvasta, nagyon élvezte az egész család. A kolléganőm mindig olvasott órán, s a legizgisebb résznél abbahagyta, s kitette az asztal szélére. Év végére a legbukottabb fiúk is könyvtárjárókká váltak!
Mindenképp támogasd, hogy megnézze filmen, és hogy beleélje magát!
A film után vidd el az egri várba, a börtönmúzeumba is!
Ezek után biztos elolvassa. Ha nem szokott ilyen hosszút, akkor adj neki előbb egy Harry Pottert. Sokszor megijednek a gyerekek a könyv vastagságától, de a H.P. minden gyerek befalja, s rájön, hogy meg lehet birkózni ilyen vastag könyvvel is. keress olyan E.Cs. kiadást, ami vékonyabbnak tűnik!
Az utolsóban ott az igazság. Nem akarlak megbántani de ki dirigál nálatok? Mi az hogy úgy is megnézi? Nekem is van egy 10 éves fiam ha egyszer valamire azt mondom kell, akkor kell és nem engedek belőle. Nem mondom hogy soha nincs vele harc, de vannak dolgok amiben nem szabad engedni és nálam a kötelező olvasmányok ilyenek. Ha mégis megnézi mikor nem vagy otthon, akkor is elolvastatnám vele. Tavaly mikor nem nagyon akart haladni nálunk a kötelező olvasás akkor naponta leültettem és fél órát olvasnia kellett, aztán ki is olvasta könyvet.
Legyél határozott, ha tudja hogy lehet nálad alkudozni biztosan fog is. Ne hagyd magad!
Miért nem akarod, hogy megnézze? Ez butaság! Hadd nézze! De ha még egyszer bilincsel, már ne haragudj, de pofozd fel, és dobd ki az ablakon a bilincset. Vagy törd össze!
és a gyerek legyn még bünti(haragvás) alatt pár napig! Hát tudja már, ki hány kiló! Mit fog 16 évesen csinálni, ha ilyet megengedsz neki???
Lebecsülöd ezt a problémát: mondd meg most, hogy ha meg akarja tartani a bilincset, fel ne hozza mégegyszer! (szóba) Ha mégis szóbahozza, vedd el azonnal, és legalább két hónapig ne tudja kiváltani.! Azután is csak sok munkával! Most még meg tudod fogni, de jövőre kamaszodni kezd, aztán már nem. Mutasd meg, ki az úr a háznál! Az olvasás miatt ne aggódj, majd elolvassa, ha megjön a kedve. Parancsra nem lehet olvasni, elvégre az szórakozás. Motiválni kell! A film erre jó eszköz.
A célja a tananyagkészítőnek az olvasás megszerettetése. Parancsszóra ez nem fog menni!
Ha mégegyszer a géphez bilincseli, közöld, hogy el fog tűnni sajnos gépestől.
A fiam 19 éves barátja túl későn indult a boltba. Szelíd, diplomás anyukája fogott egy kalapácsot, és ott áram alatt szétverte a gépet. Innen van winyónk, azt még a gyerek meg tudta menteni. Ne félj, azóta előre érdeklődik, mit segíthet. Vagy egy évig nem tudott új gépet venni!!
Nem a nyúl viszi a puskát!! Különben 14 évesen a drága gyermek által lopott bicikliért fognak jönni a gázpisztolyos kamaszok. Megtörtént ez is, két ismerős komolyzenész szülővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!