Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tudom, hogy nagyon rossz...

Tudom, hogy nagyon rossz dolgot tettem, de rendbe szeretném hozni. Miként?

Figyelt kérdés

van egy 18 és egy 16 éves lányom. a kisebbik nem éppen a legjobb tanuló, de ő a társaság középpontja, mindig csacsog, bárkivel megtalálja elsőre a hangot...de a nővére pont az ellentettje. mindig tanul, meghúzódik általában a húga árnyékában, nincsenek barátai vagy pasija és nem szeret elmenni szórakozni. vagyis eddig így volt. a nyáron megismerkedett a nagynénjénél egy fiúval és úgy vettem észre, hogy nagyon szoros kapcsolat alakult ki köztük. ő nem igazán beszél meg velünk semmit, de láttam, hogy folyton mosolyog meg mindig susmorog valamin a húgával a szobában. (gondolom mindig a fiú volt a téma) és szörnyen leromlottak a jegyei, nem tanult semmit és így az orvosira sem fogják felvenni. a férjemmel nagyon sokáig tanakodtunk, hogy mi legyen és...most nagyon szégyellem magam. írtunk a lányunknak egy levelet a fiú nevében, a barátjának pedig a lányoméban. az állt benne, hogy a távolság meg egyéb dolog miatt ez nem fog menni. és hogy ne is keresse. de most meg nagyon rosszul érzem magam. iszonyú lelkiismeret furdalásom van és szörnyű látni, hogy milyen állapotba került a lányom. szinte egész nap sír és igaz, hogy tanul, de enni sem akar meg semmi. tisztában vagyok vele, hogy ez a legnagyobb butaság volt, amit életemben elkövethettem, de akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak. most viszont nagyon szeretném ezt helyre hozni, csak nem tudom hogyan. a férjem szerint persze minden rendben van így, de én tudom, hogy nincs. szerintetek mit tehetnék? tudom, hogy nagyon hülye voltam, de visszacsinálni nem tudom, csak kijavítani. viszont ötletem az nincs. szerintetek mondjam el neki? vagy a fiút keressem meg? kérlek segítsetek!

42N

2013. jan. 20. 11:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
92%

Ezt jol megcsinaltad...

Ulj le vele beszelgetni, mond meg, hogy nem fog neki tetszeni az amit kozolni fogsz, es utalni fog erte, de tudod, hogy nagy ostobasagot kovettel el, amit szeretnel rendbe hozni.

Mond el, hogy aggodtal, mert nagyon leromlottak a jegyei, valamit ki szerettel volna talalni, ezert irtad meg a levelet, bla, bla bla...

De am hogy nem jott ra magatol? Ott az internet, a telefon, ha en ilyen levelet kaptam volna, biztos, hogy szemelyesen akartam volna megbeszelni, igy felhivtam volna a fiut...

2013. jan. 20. 16:06
 12/31 anonim ***** válasza:
92%

Nem itt kéne írogatni, hanem menni és szépen bocsánatot kérni a FELNŐTT!!!!! lányodtól! Mit gondolsz a fiúja, ha mondjuk a férje lesz, hogy fog téged imádni, mint anyóst ezek után??

Az a baj, hogy ez nem hiba, hanem nagyon nagy bűn!!! Nem volt jogod ilyet tenni! Szerencsétlen gondolom nem tanul jobban azóta sem!?!? Mitől tanulna jobban?

2013. jan. 20. 16:25
 13/31 anonim ***** válasza:
92%

Meglepő, hogy egy felnőtt, érett(??) 42 éves nő ilyeneket képes csinálni a saját lányával. Szerencsétlen. Én minél előbb elmondanám neki, mert ha mástól tudja meg, azt sose fogja megbocsátani. Miért nem lett volna egyszerűbb elbeszélgetni vele?

És hozzá teszem, hogy ezek után még az se biztos hogy a fiú vissza akar majd jönni a lányodhoz ilyen anyós mellett. Szép volt.

2013. jan. 20. 17:47
 14/31 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem jól tetted amit tettél. Igaza van a férjednek, ne legyen bűntudatod miatta. Igenis elsőnek a tanulással foglalkozzon, végezze el az orvosit, legyen belőle orvos, aztán ráérhet orrba szájba pasizni. Ha már van neki egy karrierje, akkor sokkal könnyebben tud magának találni értelmes sármos fickót, mintha ha csak egy aluliskolázott lenne az életben. Véletlenül se mond el neki mit csináltatok, majd idővel túlteszi rajta magát.
2013. jan. 20. 17:49
 15/31 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó! Te őszintén mit képzelsz magadról? Elmegy az eszem! Hát mit képzelnek egyes emberek? Nem egy 14 évesről van szó, bár akkor is elég csúnya dolog lenne, de egy 18 évessel? Hát ne csodálkozz, ha a lányod fogja magát és elmegy a pics...ába!!! Én is ezt tenném!
2013. jan. 20. 18:04
 16/31 anonim ***** válasza:
94%

Ha megtudnám, hogy anyám ilyet csinált velem, AZONNAL pakolnék és költöznék el. Hova? Nem tudom, de inkább fagyoskodnék a híd alatt, mint hogy "otthon" legyek.

Egyáltalán ő akar orvos lenni, vagy "az lesz és kész"?!

Előbb-utóbb kiderül (nagyon remélem), ha mást nem innen. Jó érzés lehet majd a lányodnak, hogy a saját anyjában sem bízhat...

2013. jan. 20. 18:18
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Őszintén szólva ez számomra nagyon megdöbbentő.

Én 17 éves vagyok és nekem is most van az első barátom. Tény ami tény, nem vagyok rá büszke de tényleg elhanyagoltam a tanulást, és rossz lett a félévim is.A szüleim haragudtak is érte de végül megértették a helyzetemet és egy hosszas beszélgetés után megbeszéltük, hogy ezentúl jobban fogok tanulni és megpróbálok javítani a jegyeimen.

Ezt kellett volna neked is tenned, Kérdező. Megértem, hogy jót akartatok a lányodnak azzal,hogy gondoltok a jövőjére de ez akkor is gusztustalan egy tett volt tőletek. Mindenképpen mondjátok el neki, így Ő képes lesz talán(?) rendbe hozni a hibátokat ,Te meg megszabadulsz a bűntudattól. Bár ezek után a bizalom biztos elfog tűnni közöttetek, és egy ideig ki nem fog állni de ennyit megérdemel a lányod és talán idővel meg is fog bocsájtani.

2013. jan. 20. 19:28
 18/31 anonim ***** válasza:
88%
14 es válaszoló, az az ember aki a gyermekét a tulajdonának tekinti, így aztán azt hiszi bármit megtehet vele büntetlenül... És persze a háta mögött! Őszintén remélem, hogy nincs gyermeked, se kicsi se nagy!
2013. jan. 20. 20:20
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
gratulálok. jó, hogy rájöttél, hogy hülyeséget csináltál, de én egy ilyet sosem bocsátanék meg az anyámnak, mondhatna/csinálhatna bármit. beszélgess vele arról, hogy mit jelent/jelentett neki a fiú, és mondd el, hogy mit tettél. és reménykedj, hogy megbocsát. (egyébként ő akar orvosira menni, vagy ti akarjátok, hogy oda menjen?) 15L
2013. jan. 20. 20:28
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Most írjál mindkettőjüknek egy levelet. Ezzel a szöveggel: bocs, beleavatkoztam, de megbántam.
2013. jan. 20. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!