Ma megint megijesztettek! Mi igaz abból h ha hagyom a babát sirni akkor görcsöt kaphat és abba belehalhat? 1x hagytam a 4 hónapos babámat sírni kb 5 percig de semmit rossz dolgot nem tapasztaltam azon kivül h a szivem szakadt meg! Szóval igaz lehet?
Annyiban lehet benne igazság, hogy a férjem ágán minden lánygyerek annyira hisztérikusan tudott sírni, hogy egy idő után nem vettek levegőt. Na ebbe lehet belehalni. Ezt az én lányom is eljátszotta már, úgy kellett kizökkenteni az elmélyült ordításból, mert már kezdett vörösödni-lilulni. És nem hagytam ordítani, csak nem hagyta abba.
Szóval egy kis sírás nem a világ, de ha hagyod bőgni és nagyon belelendül, akkor az okozHAT bajt, de szerintem ez azért babafüggő is.
5 percet sírt? Ugyan már, az még nem is a 'sírni hagyás' kategória, ne viccelj! :-)
Ez teljesen normális, nem lehetsz minden pillanatban mellette, ugrásra készen. Feleslegesen ne gyárts irreális elvárásokat magaddal szemben. Te is ember vagy, nem gép.
9:31-es vagyok. Nekem így sikerült megtanítanom a 4 hó körüli babámat aludni (védőnő tanácsolta), ahogy te is írod, ki kell menni. Amíg bent voltam nála, sehogy sem akart aludni, csak tombolt. Amikor kimentem, pár perc sírás, és elaludt. Azt mondta a védőnő, hogy 5-10 percenként nézzek be hozzá, ha nagyon sírna, de ne vegyem ki, csak nyugtassam meg, és jöjjek ki.
Nem emlékszem már, hogy mennyi időbe tellett, de megtanulta az elalvást. Most 9 hónapos, este letesszük, és reggelig alszik a szobájában, (még fogzáskor is), már jó ideje. Sőt, néha beadjuk 1-2 órára napközis játszóházba, és pl. tegnap ott is letették, mert úgy látták, hogy elfáradt, és aludt 1,5 órát.
Remélem, tudtam segíteni!
Az én babám is nagyon rafinált, mert ha kimegyünk a szobából csendben eljátszik, ha meglát minket elkezd sírni, kiabálni, nyűglődni - mikor mit.
Ha lát, akkor van kinek csinálnia, ha nem lát, akkor meg nincs.
Ez tényleg működik,de azért észre kell venni, mikro van tényleg baja (értem ezalatt hogy fáj valami, ölelésre vágyik,stb..)
Ne aggódj, szerintem is jól csináltad, és 5 perc még nem is sírni hagyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!