Ilyen lenne egy 'modern' barátság?
van egy 17 éves lányom és nemrégiben összeköltöztem a jegyesemmel és az ő 23 éves fiával. a lányom a páromat gyorsan, viszont a fiát nagyon nehezen tudta elfogadni, de most meg mintha megfordult volna vele a világ sülve- főve együtt vannak. együtt tévéznek, a fiú beviszi a suliba, délutánonként együtt vannak. mindig csak azt mondják, hogy ők csak nagyon jó barátok, de nekem ez sokkal többnek tűnik. (persze, a párom is azt mondja, hogy örüljek, hogy jóban vannak, de nekem már nagyon sok ami köztük van) egyik reggel is (nem tudták, hogy délutánra megyek dolgozni) benyitottam a lányom szobájába és pont jött kifelé a fiú és csak felső volt rajta (reggel fél hat volt) a lányom még feküdt a szokásos trikó-bugyi kombinációjában. természetesen megint rákérdeztem, hogy mit művelnek és jött a szokásos válasz, hogy csak barátok. délutánonként is együtt bevonulnak a szobába (és igaz, még sosem hallottam, hogy azt mondaná valamelyikük, hogy szeretlek vagy becézgetnék egymást) mindig mondják, hogy tanulnak. tény, hogy a lányom jegyei nagyon gyorsan javultak németből és fizikából (állítólag ennek köszönhetően) aztán volt, hogy megszidtam valami miatt a lányomat és rögtön felvonult a tetőtérbe (a fiúnak ott van a szobája) és bezárkóztak oda. ma kiderült, hogy nőgyógyásznál volt a lányom hétfőn, mert nagyon görcsölt a hasa (igaz, ezt már nekem is említette, úgyhogy ez legalább igaz), ezért hiányzott az iskolából és a fiú vitte el. nem tudom, hogy mit kéne tennem. mindenképp el akarom kerülni, hogy egy párt alkossanak, de ha bárkivel erről akarok beszélni, akkor az van, hogy paranoiás vagyok és csak barátok. szerintetek is csak barátság ez? és mit tehetnék, hogy kiderítsem?
előre is köszönöm
44N
Lehet hogy van köztük valami, és ha van akkor sem tudsz mit tenni... gondolj bele, ha egymásba szeretnek, akkor akár tiltjátok akár nem, úgyis együtt lesznek majd, csak a hátatok mögött titokban, és még a találkozástól sem tudjátok őket tiltani :)
Nem azért, de ha engem eltiltanának valakitől, akár szerelem, akár csak barát, mindenképp hisztiznék és balhéznék!
Magamból kiindulva, nekem van 2 felnőtt bátyám. Imádom őket, de sajnos csak keveset találkozunk mert dolgoznak, nagyon sokat, reggeltől estig... de amikor éppen van idejük, akkor én is folyamatosan velük lógok. Simán alszom velük egy ágyban bugyiban és trikóban, mert hát azért mégis a tesvéreim. És anyukámmal olyan kapcsolatom van, hogy mindent tud rólam, a-tól z-ig, de a pasis ügyeket mégis először a tesóimmal beszélem meg, pedig fiúk!!! Szóval én teljesen normálisnak tartom ilyen szempontból a lányod viselkedését, mert lehet hogy a bátyjának tartja az említett srácot, és örül hogy van egy nagy fiú tesója.
Szóval hagyd az egészet, örülj annak hogy jóban vannak, szerintem is paranoiás vagy. Ha pedig igazad van, akkor előbb utóbb úgyis kiderül, de végső soron nem tudnál mit tenni ellene :)
Ha akarsz még erről vmit nyugodtan írj privátban :)
nagyon köszönöm, hogy így ismeretlenül mindennek leírtok!
csak tudjátok azt nem értem, hogy most olvasgattam itt kérdéseket, találtam egy olyat ahol a lány teherbe esett a mostoha bátyjáról és a szülei nem tudtak semmit róla. mindenki kioktatta, hogy miért nem gondol az anyjára, meg, hogy önző és egyebek...erre most én is ugyanezt kapom. akkor elárulná valaki, hogy mi lenne a jó?
és különben is, nem azt kértem, hogy az anyaságomat kritizáljátok (bár nem tudom, hogy ti egy ilyen helyzetben hogyan reagálnátok. vajon boldogan nyomnátok egy csomag óvszert a lányotok kezébe és minden el van simítva?)
az volt a kérdés, hogy lehet-e ez több mint barátság vagy éppen, hogy hogyan deríthetném ki.
Nem azért "oktatták ki", mert az anyját felsőbbrendűnek vagy több minden által megilletettnek tartják. Egy anya-lánya viszony normális esetben egymás figyelembe vételéről (is) szól, egyik fele sem helyezi előtérbe az egyéni érdekét a másikéval szemben, főleg nem az anyuka. Nem valószínű, hogy a mostohatesók ne lennének képesek kulturáltan elintézni a dolgokat maguk között, arra sincs garancia, hogy egyáltalán szétmennének a közeljövőben. Más részről a lányodnak kijár ennyi "cserébe" az élete felforgatásáért. És nem, nyilván nem lenne feldobva senki a bőrödben, viszont a többség - veled ellentétben - a gyerekét féltené elsősorban, nem szarna ilyen magasról az érzéseire.
Na, de nekem mindegy, neveld úgy, ahogy jónak látod. Csak aztán nehogy ámulatba ess, ha esetleg megszakítaná veled minden kapcsolatát a családi fészek elhagyásával.
Utolsó voltam.
"olvasgattam itt kérdéseket, találtam egy olyat ahol a lány teherbe esett a mostoha bátyjáról és a szülei nem tudtak semmit róla."
node azért ez egy finom kis csúsztatás a részedről. a te kérdésed messze nem erről szólt, ahogy a kommmentjeid elárulják, te nem is ezen problémázól (azt írod, ha nem a párod fia lenne, a világon semmi kifogásod nem lenne a kaőcsolatuk ellen - holott akkor is teherbe ejthetné, szóval ez egy hatalmas öngól, másrészt azt is írod, h te nem a lányodat félted, hanem a pároddal való kapcsolatodat nézed ebben az egészben. szóval a te problémád és kérdésed össze sem hasonlítható a fentivel.) bár, meg kell mondjam, h jó úton haladsz egy ilyesféle probléma felé. a lányod titkolni fogja, ha összejön(tt) ezzel a fiúval, mert a viselkedéseddel azt sugallod, h előtted ezt titokban kell tartani. így a fogamzásgátlásról, a szexuális élet esetleges koraiságáról sem fogsz tudni elbeszélgetni vele, mert a hozzáállásod miatt egy az egyben ki fog hagyni az egészből. hozzáteszem, tök érthető módon. te leszel az, akinek semmit nem szabad tudnia az egészről. ebben egyet fog érteni a lányod, a srác, de többé-kevésbé még a tulajdon vőlegényed is, ahogy elnézem. mi sem a mostohabáttyáa karjaiba szeretnénk lökni, csak azt mondjuk, h valahol érthető a dolog jelenség szinten. együtt élnek, rengeteget látja, sok helyzetben együtt vannak, mindig számíthat rá, minden esetben jól reagált a dolgokra a fiú, egyfajta lelki támasz, lelki társ a lányodnak, ráadásul olyan közelségben, h ha akarná is nehéz volna kikerülni.
Látom itt megint elment más irányba a beszélgetés, de hogy a kérdésnél maradjunk, abból amit elmondtál elég valószínűnek tűnik, hogy szexelnek.
Szerintem az hogy egy fiú és egy lány hiányos öltözetben (pláne hogy azt írtad csak póló volt a srácon) egy ágyban alszik csak egy dolgot jelenthet, rokonsági kapcsolattól függetlenül. Szerintem testvérek esetében sem egészséges. (Nem kell felébreszteni a szunnyadó oroszlánt.) Bár én magamból indulok ki, lehet más ezt másképp éli meg.
Az már más kérdés, hogy miért ne szexelhetnének. Bár abban biztos vagyok, hogy családként 4-en párban nem funkcionálnátok tovább. De a srác már elég idős, gondolom nem sokáig fog veletek élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!