Erről mit gondoljak?
A 16 éves lányom cigizik.Ő azt mondja, hogy nem rendszeresen, csak néha bulikban elszív 1-1 szálat.
Tegyük fel, hogy hiszek neki.Nem jár el minden hétvégén bulizni,nagyjából 3 havonta egyszer.Ha igazat mond és csak akkor cigizik, rá lehet így szokni?Nem szeretném, hogy a lányom dohányozzon.
Mit tegyek, mit mondjak Neki?
Szerintem azért erős túlzás azt mondani, hogy cigizik.
Én péntek-szombat elszívok egy dobozzal, minden hétvégén, és így is azt mondom akárki kérdezi, hogy nem cigizek...
Mondjuk ha csak háromhavonta jár bulizni, és csak akkor cigizik, nem túl hihető :) Biztos, hogy gyakrabban szokott, de az még nem 100%, hogy rá van szokva, és minden nap szívja...Gondolom, ha nem cigizik, hétvégenként akkor is eljárkál valamerre, akkor szerintem tutira szokott.
15L
Beszéld meg vele. És amúgy az is lényeges h ő vallotta e be vagy rajtakaptad.
Persze ne tégy úgy mintha nem bínnál benne
Egy 16 éves szerintem ne cigizzen.
Egyrészt még buliban sem, mert nem értem, hogy miért lesz jobb attól a szórakozás,ha cigizik az ember??
Elég hihetetlen számomra amúgy, hogy csak akkor cigizik,mert az egy dolog hogyha 3 havonta jár el, de hétvégéken is találkozgathat ismerősökkel és ha azok cigiznek,megkínálják nem biztos, hogy nemet mond lehet elszív 1-1 szálat és akkor már könnyedén rá lehet szokni.
Amúgy meg akárhány cigit is szív el mindegyik roncsolni fogja a szervezetét.
Szerintem beszélgess el vele, mond meg neki nem örülnél ha cigizne , mert félted az egészségét. Meg kell neki mondani, de attól függetlenül nem biztos hogy be is fogja tartani. Attól még tovább fog cigizni max titokban szerintem..
15\l
Az, hogy a 16 éves lányod dohányzik, egyáltalán nem megdöbbentő dolog. A munkámból kifolyólag nap mint nap látom, hogy már a 14 éves gyerekek is cigiznek. A tinédzserek körében az a meglepő, ha valaki nem dohányzik. Habár nyilván egészségtelen, de ez esetek nagy többségében a szülői szó ebben a korban és ebben a témában nem számít. Tehát az eredeti kérdésedre válaszolván, ne gondold ezt egy tragikus dolognak. Szomorú, de ez már teljesen hétköznapi dolog a tinik körében.
A rászokás egyébként teljes mértékben az egyéntől függ. A fiatalok többsége csak divatból kezd el cigizni, mert a többiek is, és mert ez a "menő". Van olyan tanítványom, aki a középiskolai évei alatt rendszeresen dohányzott,az iskolával végezve aztán egyik napról a másikra letette a cigit, mert a barátok szétszéledtek, ő meg csak a társaság miatt szívta.
Végszóként annyit mondanék, hogy a tiltás semmit nem ér, de a támogatás sem! Ne tiltsd meg, hagyd, hogy szívja a bagót, de add a tudtára, h ez nem helyes, és ellenzed. Ha megjön az esze, lerakja a cigit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!