Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Erről mit gondoljak?

Erről mit gondoljak?

Figyelt kérdés

A 16 éves lányom cigizik.Ő azt mondja, hogy nem rendszeresen, csak néha bulikban elszív 1-1 szálat.

Tegyük fel, hogy hiszek neki.Nem jár el minden hétvégén bulizni,nagyjából 3 havonta egyszer.Ha igazat mond és csak akkor cigizik, rá lehet így szokni?Nem szeretném, hogy a lányom dohányozzon.

Mit tegyek, mit mondjak Neki?

2013. jan. 1. 22:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
Igen, rá lehet. Mit tegyél? Mit mondj? Ha 16 évesen nem érdekli, hogy hazavágja a saját testét, akkor sokat már nem tehetsz. A cigi és alkohol tudatos kerülését nem 16 évesen kell megtanítani, hanem akkor, amikor még lázadásból nem csinál baromságokat, kicsi korban. Véleményem szerint most már azt mondhatsz és azt csinálhatsz, amit akarsz. Nem érdekli.
2013. jan. 1. 22:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez nem így működik hogy csak bulikban.Először igen aztán azért mert valaki megkínálja.Aztán meg azért mert stresszes volt.Aztán meg vett egy dobozzal aztán rá rá gyújtogat mert kéznél van.Ezt tapasztalatból mondom.A neveltetésről annyit hogy nekem rengeteget beszéltek a szüleim arról miért ne igyak és cigizzek.A családba senki soha nem dohányzott.Aztán volt egy barátom aki dohányzott és csak úgy tudtam a bűzt elviselni hogy rágyújtottam.Aztán rászoktam.Már nem dohányzom mert babát terveztünk és sikerül is... Így 2 éve nem dohányzom de 10 évig szívtam!!!Soha többé nem akarok rágyújtani végleg megundorodtam tőle.Van egy film a dohányos tüdőről talán meg kéne keresned és megnézetni vele.A címet sajnos nem tudom.
2013. jan. 1. 23:08
 3/15 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem azért erős túlzás azt mondani, hogy cigizik.

Én péntek-szombat elszívok egy dobozzal, minden hétvégén, és így is azt mondom akárki kérdezi, hogy nem cigizek...

Mondjuk ha csak háromhavonta jár bulizni, és csak akkor cigizik, nem túl hihető :) Biztos, hogy gyakrabban szokott, de az még nem 100%, hogy rá van szokva, és minden nap szívja...Gondolom, ha nem cigizik, hétvégenként akkor is eljárkál valamerre, akkor szerintem tutira szokott.

15L

2013. jan. 2. 02:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én már 4 éve művelem ezt az olykor-olykor 1-2 szál cigi dolgot, és nem szoktam rá. Rá lehet szokni, nem tagadom, de aki nem akar az nem fog. Persze mindenki így kezdi, és a lányodból ugyanúgy lehet egy erős láncdohányos vagy egy dohányzás mentes életet élő ember. Ez rajta múlik...
2013. jan. 2. 14:26
 5/15 B25 ***** válasza:
100%

Beszéld meg vele. És amúgy az is lényeges h ő vallotta e be vagy rajtakaptad.

Persze ne tégy úgy mintha nem bínnál benne

2013. jan. 2. 14:50
 6/15 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem az s durva hogy bulizgatni jár,én jól elbeszélgetnék vele,már rászokott a kisasszony,mond el neki,hogy mennyre káros,mennyire büdös lesz tőle,és milyen hatása lehetnek hátha elmegy a kedve tőle.
2013. jan. 2. 15:25
 7/15 anonim ***** válasza:
76%
3 havonta még, ha azon a bulin elszív 1 dobozzal akkor sem szokik rá...
2013. jan. 2. 16:52
 8/15 anonim ***** válasza:
51%

Egy 16 éves szerintem ne cigizzen.

Egyrészt még buliban sem, mert nem értem, hogy miért lesz jobb attól a szórakozás,ha cigizik az ember??

Elég hihetetlen számomra amúgy, hogy csak akkor cigizik,mert az egy dolog hogyha 3 havonta jár el, de hétvégéken is találkozgathat ismerősökkel és ha azok cigiznek,megkínálják nem biztos, hogy nemet mond lehet elszív 1-1 szálat és akkor már könnyedén rá lehet szokni.

Amúgy meg akárhány cigit is szív el mindegyik roncsolni fogja a szervezetét.

Szerintem beszélgess el vele, mond meg neki nem örülnél ha cigizne , mert félted az egészségét. Meg kell neki mondani, de attól függetlenül nem biztos hogy be is fogja tartani. Attól még tovább fog cigizni max titokban szerintem..

15\l

2013. jan. 2. 20:10
 9/15 anonim válasza:
85%

Az, hogy a 16 éves lányod dohányzik, egyáltalán nem megdöbbentő dolog. A munkámból kifolyólag nap mint nap látom, hogy már a 14 éves gyerekek is cigiznek. A tinédzserek körében az a meglepő, ha valaki nem dohányzik. Habár nyilván egészségtelen, de ez esetek nagy többségében a szülői szó ebben a korban és ebben a témában nem számít. Tehát az eredeti kérdésedre válaszolván, ne gondold ezt egy tragikus dolognak. Szomorú, de ez már teljesen hétköznapi dolog a tinik körében.

A rászokás egyébként teljes mértékben az egyéntől függ. A fiatalok többsége csak divatból kezd el cigizni, mert a többiek is, és mert ez a "menő". Van olyan tanítványom, aki a középiskolai évei alatt rendszeresen dohányzott,az iskolával végezve aztán egyik napról a másikra letette a cigit, mert a barátok szétszéledtek, ő meg csak a társaság miatt szívta.

Végszóként annyit mondanék, hogy a tiltás semmit nem ér, de a támogatás sem! Ne tiltsd meg, hagyd, hogy szívja a bagót, de add a tudtára, h ez nem helyes, és ellenzed. Ha megjön az esze, lerakja a cigit.

2013. jan. 3. 02:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Megéreztem rajta a cigi szagot,rákérdeztem és elmondta, hogy néha szokta szívni,de nem rendszeresen.Mivel tudja, hogy milyen káros és nem szeretne rászokni.
2013. jan. 5. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!