Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha totál tudatlanul szexel...

Ha totál tudatlanul szexel egy tini, akkor miért őt szidjátok?

Figyelt kérdés

Miért nem a szülőket? Miért nincsenek ezek a gyerekek felvilágosítva?

Nekem még kicsi a lányom, de tuti, hogy nem fog ilyen idiótákat kérdezni, mert tudni fogja mi a dörgés.

pl: 17 éves, és gumi nélkül szexel, lehet-e terhes, stb...

2012. dec. 26. 07:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ez olyan dolog, hogy a szülő illetve a gyerek is hibás benne.

Nyilvánvalóan fel kell világosítani minket , ami viszont a legtöbb felnőttnek derogál [én örülök, hogy kaptam mind itthon és az iskolában is.. sőt nekünk a nyolcadikos erdei suli is az udvarlásról és szexről szólt részben..] , aztán pedig szidják a gyerekük,hogy hogy lehetett annyi esze? Magukat persze eszük ágában sincsen hibáztatni.

Viszont ugyanúgy a gyerek hibája is. Ha nem tudsz valamiről egy dolgot,akkor utánajársz nemde? Akkor ha úgy gondolod, te szexelni akarsz akkor ennek a témának miért nem járnak utána mielőtt belekezdenének?

Másrészről meg ha fel vannak világosítva,hogy védekezz, ne akárkivel és stb.. akkor is lehetne egy gyereknek annyi esze hogy ne 13-14 évesen hanem még utána jóval és a legtöbben annak tudatában, hogy védekezni kell sem teszik meg azt.. Ilyenkor jönnek a bizonyos kérdések, hogy: Megszakításos módszerrel védekeztünk,lehetek terhes? Meg a stb jobbnál jobb kis kérdések,amin a fejét rázza az ember.

Tehát ez igenis mind a két fél hibája.Én nagyon örülök, hogy kaptam felvilágosítást,nálam sem a szüleim sem az iskolában nem voltam annyira értelmetlenek az emberek, hogy ezt ne tegyék meg.

Illetve nekem is van annyi eszem,hogy ameddig meg nem tudok mindent ebben a témában ami a hasznomra válik addig nem és okosan fogok majd hozzá a dolgokhoz,megjegyzem úgy 2-3 év múlva.

15\l

2012. dec. 26. 10:56
 12/14 anonim ***** válasza:
94%

Vitathatatlan, hogy a szülők hibája is, ugyanakkor én azt gondolom, hogy ha egy gyereknek van eszem ahhoz, hogy szexuális életet éljen, akkor a mai információs társadalomban arra is legyen neki, hogy utánanézzen a dolgoknak.

Én katolikus általánosba jártam, és még nekünk is volt szexuális felvilágosítás, nem csak biosz órán, ami higgyétek el, elég nagy szó. Arról nem beszélve, hogy gimiben pedig évente volt.

2012. dec. 26. 11:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Itthon mai napig tabu téma a szex. Soha nem beszéltünk róla mégis tudom, hogyan kell védekezni, miként lesz a gyerek...

Iskolában minimum 7-edik osztály körül van felvilágosítás, ha még valaki nem jött volna rá. 9-edik osztály körül is. Ha ezek után sem tudja ezeket az alap dolgokat akkor nem igazán tudom sajnálni, ha terhes lesz.

2012. dec. 26. 16:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Mert 90%ban a szülőn múlik de 10%bana gyereken is,ha 17 éves akkor azért már csak utána olvas,de tanulta biológián is tuti a suliban volt felvilágosítás ha a szülőtől még nem is hallotta,minket már 11 évesen felvilágosítottak a suliban és a családban sem volt tabu téma,nem is kérdeztem sose idegenektől,és nem csak azért,mert nem ismertem ezt az oldalt.Persze nyilván manapság a legtöbb szülőt nem érdekli a gyerek,nem akar rá időt szakítani nem neveli meg,én mindig leírom a kommentekben ha egy 13-15 éves éretlen gyerek szexszel,e hogy egy 17 éve gyerek nem tudja az már nem csak a szülő hibája.
2012. dec. 27. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!