Szerintetek létezik még ilyen?

Azért szerintem nem ez itt az országos statisztika, amit itt olvasni lehetett, hogy se pia, se drog, se egyebek...Én lázadó tini voltam. És igen 16 éves koromban megkínáltak fűvel, el is fogadtam két slukktól elég alaposan be is téptem, de 22 éves koromig eszembe sem jutott volna többet... Aztán egyetemista koromban olyan társaságba kerültem, ahol körülöttem már mindenki szívott szinte, én sem maradtam ki a "jóból". Az egyetemi éveket végig füveztem, és nem próbáltam ki mellette semmiféle egyéb, vagy keményebb drogokat. Aztán elkezdett benőni a fejem lágya és letettem mind a cigit, mind a füvet. Alkoholt sem iszom. Anyuka lettem. Ha majd eljön az idő, én is fogok aggódni a fiamért, hogy mit csinál, ha épp nem vagyok mellette..., meg nehezebb lesz átvernie, mert ezeken ugye én is átestem. Tudom milyen a szeme valakinek, ha be van tépve. Nem szeretném, ha tizenévesen fűhöz nyúlna. Az más kérdés, ha egyetemistaként eltol majd egy-egy spanglit, de megjegyzem annak sem örülnék..., de nem mindegy, hogy gimnazista valaki vagy egyetemista.
Nem a neveléstől függ teljes mértékben a fű kipróbálása. Nem arra neveltek engem sem, hogy füvezzek. Amúgy én azt mondom, hogy ez azoknak kapudrog, akik nagyon rossz anyagi és családi helyzetben vannak. Ahol munkanélküli, alkoholista szülők vannak, nem foglalkoznak a gyerekkel, gyerek kilátástalannak érzi a mindennapjait. A fű egyébként USA számos államában engedélyezett fájdalomcsillapító, és sok rákos beteg is szívja étvágygerjesztés céljából, mert azt tud csinálni. Szóval nem a fű a probléma szerintem, ha drogról van szó, hanem az egyéb drogok. Amúgy azt mondom én is,18-20 éves koráig senki kezébe ne kerüljön, persze ez csak álom...

Jaaaajj, hűűűű, hééé, hááá, húúúú, ez aztán :-O A lányod nagyon különlegesen kiváló helyzetben van ám, jajjj, nem látott még füvet 15 éves korára, sőt, nincs is senki, akit ismer, és csinálja. Aztaaaaa...:-O "Amiylen világban élünk", ez aztán hatalmas kics, hiszen romlott az egész, aztán azon, hogy valaki nem csinálja, már "be kell szarni", már elnézést.
Atya világ, mit kell ezen ennyit nyamnyogni, dramatizálni az egészet? Annyira bírom ezeket a ILYEN világban NORMÁLIS, hogy a gyerekem még nem látott drogot", "hogy lehetséges ez", stb. kérdéseket, jobban csöpögnek, mint a Marichuy. Mintha régen nem lettek volna ilyenek, ez a világ meg úgy, ahogy van, romlott lenne, aztán ha a gyerekem nem drogozik, akkor már maga a tisztaság istennője, olyan ritka. Remélem, érezhető az irónia.
A gyerekednek biztosan vannak olyan ismerősei, akik füveznek. Igen, nyilván, na és? Ha a gyereked akarna, tudna füvezni. És nem értem, miért kellene neked válogatni a barátait (olyan NINCS, hogy egyálalán nincs vagy nem lesz rá lehetősége, ha csak nem tartod bezárva 24/7), meg ennyit izgulni, hogy "tudjon nemet mondani". Csak én vagy ilyen, vagy ha fölajánlják valakinek a füvet, akkor a pokol tüzének kínzó égetésével egyenértékű fájdalom kíséri az elutasítás gondolatát is? Ha ő akar, nemet mond, ha meg nem, akkor fejre is lehet állni, akkor is elfogadja. És ha el is fogadja, nem tudom, mi van. Elég sokan csinálták már, és tudtommal még senki nem halt bele.
Egy a lényeg: nem, nem lehet megakadályozni, hogy alkalma legyen rá, és nem is érdemes ilyenekbe fektetni az energiát.

19 éves vagyok, nemhogy nem próbáltam, nem is kerültem kapcsolatba velük. Biztos van ismerősöm, aki szív, de nem tudok róla, és nem is érdekel.
Nem kell paráznod, szerintem. Ha megfelelő volt a nevelés, akkor úgyis nemet fog mondani (vagy nem, mert a kíváncsiság is nagy úr), de valószínűleg úgysem szokik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!