Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek létezik még ilyen?

Szerintetek létezik még ilyen?

Figyelt kérdés
Most 15 éves a lányom, beszélgettem vele fűről meg drogokról és azt mondta hogy még soha nem is látott ilyeneket. Ettől kicsit megnyugodtam, de szerintetek van olyan hogy mondjuk egy 18 éves lány még életében ne látott volna füvet, vagy egyik ismerőse se szív? Van olyan ebben a világban hogy egy tininek egyszerűen nincs lehetősége pl. füvezni? Szerintem úgyis megkínálják 18 éves koráig (amilyen világot élünk..) szóval szerintem teljes mértékben a neveléstől függ hogyha esetleg alkalma lenne rá , tudjon nemet mondani. Hogy lehetne "titokban" megválogatni az ő barátait, nehogy véletlenül alkalma nyíljon egy ilyen dologra?
2012. dec. 22. 20:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a lányod teljesen jól válogatta meg a barátait, ha ez eddig teljesen kimaradt az életéből.
2012. dec. 22. 20:14
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Létezik ilyen és ez a gyakoribb.
2012. dec. 22. 20:17
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem nem kellene ennyire tragikusan felfogni ezt a dolgot. Ha elmegy bulizni, te nem leszel ott és bármelyik ember tud nagyon jól hazudni :) Gondolom te is voltál fiatal, szóval gondold át, h ő most melyik korszakban van és milyen új dolgokkal találkozhat az életben és próbálj meg bele bújni egy kicsit az ő bőrében és az ő fejével gondolkozni, h mit tenne, ha.... Nekem is a szüleim nagyon sok mindenről nem tudnak és mai napig úgy vagyok vele, h jobb is, ha nem tudják meg, mert tudom, h nagyon kiakadnának :)
2012. dec. 22. 20:18
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Miért ne lenne én még alkoholt sem ittam soha nem, hogy drogoztam volna 25L
2012. dec. 22. 20:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom,hogy oké nem élünk valami fényes világban,de azért nem ennyire tragikus a helyzet mint ahogy Te gondolod.

Én sem vagyok túl idős (22),de pl. az én baráti körömben sem volt SOHA olyan,aki drogozott volna,füvet szívott volna,vagy hasonlók.

Te semmilyen formában nem tudsz "szűrő" lenni a lányodnak,hogy kik legyenek a közelében,ez az ő felelőssége.A tied pedig a nevelés felelőssége.Azt mindenképpen jó dolognak tartom,hogy ilyenekről nyíltan beszélsz a gyermekeddel; sajnos nekem anyukám nagyon nem volt ilyen (pedig jó lett volna).Ettől függetlenül meg volt a magam értékrendje s nem kallódtam el a nagy világban,mindenféle züllött alak között.

Ha esetleg úgy hozza az élet,hogy mégis alkalma nyílik rá,akkor pedig ne az alkalmat kell elkerülni,hanem arra törekedni,hogy nemet tudjon mondani.Ez sokkal,de sokkal fontosabb,mint maga ez a szituáció,hogy megkínálják.

2012. dec. 22. 21:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
23 vagyok,sose láttam drogot,sose drogoztam,cigit is egyszer próbáltam ki 19 évesen elég is volt,alkoholt először 16 évesen ittam az unokatesóm esküvőjén,és csak 17 évesen mentem először rendes buliba,szerintem nevelés függő 90%ban,szülő-gyerek kapcsolatfüggő is,persze szerepet játszik a gyerek személyisége,értelme
2012. dec. 22. 21:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyidős vagyok a lányoddal, és még én sem füveztem vagy hasonló. A cigit persze kipróbáltam, de nem használom. Igen van olyan. Nekem a társaságomban van olyan, akik használnak....na jó erről nem beszélek nyilvánosan. Szóval, attól hogy a társaság olyan még érezhetem magam jól velük, és nem kell azt tennem amit ők :]
2012. dec. 22. 22:03
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

mar megint a fuvel van bajotok edes istenem....

a mariska csak annyira drog mint a kávé.. sőt.. meg merem kockaztatni h a kaveval tobbet artasz magadnak mint a fuvel.. ne keverjuk ossze a marijuanat a kemeny drogokkal...

amugy igen leteznek ilyenek de nem kapnek szivrohamot ha a gyerekem elem allna es mondana h apa fuveztem...

2012. dec. 22. 22:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan én nem füvezek,nem is akarok de szerintem az alkohol sőt a sima cigi is van olyan egészségtelen mint a fű.
2012. dec. 22. 23:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy valaki ne látott volna füvet az teljesen hihető és normális. Viszont az, hogy egyik ismerőse se szív?! Hááát, attól függ az ismerős szó alatt mit értesz? Baráti kör? Igen, úgy lehet. De például ha ismerősi körbe beleérted az évfolyamtársakat meg az iskolatársakat akkor BIZTOS, hogy van olyan ismerőse. Én egy viszonylag erős gimibe járok és rengeteg olyan emberről tudok csak az évfolyamomból aki tép. "Van olyan ebben a világban hogy egy tininek egyszerűen nincs lehetősége pl. füvezni?" Ilyen nincs. Valahol régebben olvastam, hogy a tinik bármilyen erőfeszítés nélkül hozzájuthatnak a fűhöz 1-2 napon belül ha akarna. Hogy miért? Mert nagy valószínűséggel van olyan ember az ismeretségi körében aki tud szerezni. (pl. sulis társak) Annak is nagy a valószínűsége, hogy megkínálják (ami ellen te úgysem tehetsz semmit). Például mi haverokkal elég sokszor lógunk a Deák téren és nem egyszer jöttek oda hozzánk, hogy: "Héé srácok, kell fű?"

Ha van még egyéb kérdésed írj privátot. :)

16/f

2012. dec. 22. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!