Volt olyan, hogy tanárod megalázott/leégetett mások előtt?
Most tettem fel nem rég egy kérdést, és írt egy Kedves Válaszoló, és onnan jött ez, hogy mit éltek már át a kamaszok/tinik/akár felnőttek mikor iskolások voltak?!
Lehet Általános iskola/akár óvoda/középiskola/egyetem/vagy akár munkahely,ha valaki már dolgozik.
Szerintem most azért kevesebbet mernek megengedni maguknak a tanárok, mint régebben.
Én középiskolában tanítottam 4 évet, és hát volt, hogy a tanár lehülyézte a diákot. Az igazgató behívta és mondta, hogyha most bejön a szülő balhézni, akkor kénytelen lesz kirúgni. Jegyzem, a gyerek tényleg megérdemelte, mert eszméletlen, hogy milyen szemtelen némelyik.
Bennünket még vertek a tanárok.
A megszégyenítés a nevelés velejárója volt.
Egy nagyon szigorú középiskolába jártam, ott olyan csend volt órán, hogy a légy zümmögését meg lehetett hallani. Tanultunk, nem voltunk szemtelenek. És az ofő pl. első órán kiszúrt magának egy srácot, és közölte vele, hogy meg fogja buktatni.
Engem az énektanárnő szúrt ki magának, és azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint a hányás, és ha fiú lennék, soha rám nem nézne. Konkrétan kiröhögtem. Most erre mit kellett volna szólnom? Erre közölte, hogy megbuktat. Még szerencse, hogy ének-zene, azért abból nem volt bukás, még ott sem.
Szóval szerintem azért ilyet nem engednek meg most már a tanárok maguknak. Esetleg vidéki általános iskolában az öregebb tanárok. De a fiatalok biztos nem.
30/N
Ohh, de még mennyire! Tavaly, 6.-ban. Mivel most 6 osztályos gimibe járok, ezért még akkor, mielőtt átmentem volna minden tanár jól kipécizett és próbálkozott ott tartani. A legdurvább az angoltanárom volt. Nagyon beképzelt, azt hiszi ő a suli primadonnája stb. ... Szóval azon akadt ki, hogy amikor kérdezték tőlünk más tanárok hogy miért megyünk át, akkor én felsoroltam a borzalmasan gyenge angol csoportunkat is ... Na ő ezt megtudta! Akkor akkorát csalódtam egy olyan tanárban, akit szinte "barátként" is kezelhetnék, mert olyan volt a kapcsolatunk, erre .. Pont ő mocskolt be! Nme hittem el hogy pont ő volt az aki ennek a ... mindent elmondott! Na leírom:
- Lö tanár: Mondd csak, nem tudod mivel bántottál meg?
- én: Hát .. nem.
- tanár: biztos nem tettél mostanában olyat amivel megbánthattál engem?
-én: Nem tudom.
Na és itt kezdődött az hogy mindenki előtt megalázott, elhordott mindennek azért mert kimondtam a véleményem (és nem csak én gondoltam így, csak mások nem mondták ezt ki), ez volt életem legmegalázobb helyzete. Végigbőgtem az órát, mert annyira ... És ennek már kb 9 hónapja és mégis így gondolok ár vissza. Mintha tegnap lett volna. Ha akarsz megdobhatsz egy privivel :D
Engem az énektanárnő szúrt ki magának, és azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint a hányás, és ha fiú lennék, soha rám nem nézne. '
Szerintem egy tanárnak sincs joga beletaposni más önérzetébe, lehordani, lecsúnyázni. Ezt nem csak tanár, de egy másik emberrel sem tehetjük meg, egy ilyennek olyan belevernék a fejébe megsántulna.
Utolsóelőtti: Írok privit
Utolsó: Nekem is volt olyan ötödikben, hogy történelem tanárom mikor csak egy radírt kértem padtársamtól olyat vágott a fejemhez, hogy:
'Jó lenne figyelni,mert amúgy is hülye vagy mint egy marha' Na ez elég szarul esett, lány létemre főleg, ilyet mondani, ez is megint más önérzetébe taposás. De nem hagyott túl nagy nyomot, csak így vissza gondolva, nem engedhette volna meg magának ezt a stílust.
Még hogy nem engednek meg maguknak ilyet a tanárok! Az én angoltanárom konkrétan lekur.vázott órán, mindenki előtt, csak azért, mert fiú mellé ültem az óráján. Ebben az a slusszpoén, hogy egyedüli lány vagyok a csoportban, tehát nem tudtam volna más mellé ülni. Meg aztán nem is vagyok az a mai tipikus tinicsaj. Tehát nem festem maga, általában magas nyakúban vagyok, és mégis. Hát köpni nyelni nem tudtam utána.
Meg aztán a magyartanárom. Négy lánya van, + a felesége, tehát eléggé nő uralom van otthon. Bejön az iskolába, és a diáklányokon tölti ki a felsőbbrendűségi komplexusát. Konkrétan olyan hímsoviniszta megnyilvánulásai vannak, hogy csak nézek, hogy ez hogy lehet. Ráadásul nem is valami nagy tanár. Tök mást ad le órán mint ami az adott könyvben történt. Pl feleltem, elmondtam amit tudtam a könyvről, és mondta, hogy ez nem jó, 1est ad. Na mondom az remek, mert kb 2 hete olvastam a könyvet, és ez volt benne. A tanár úr olvasta? Hát ő nem, de akkor is, így meg úgy. Mondom akkor itt a könyv nálam, nézzük meg. Nem nem, akkor 4est ad, elhiszi nekem. Én csak néztem nagyokat.
18/L
Nekünk a volt infótanárunk tett folyamatosan hímsoviniszta megjegyzéseket a lányokra, kb. megőrültünk tőle év végére.. A mostani tanáraim viszonylag rendben vannak, általánosban sem volt panaszom ebből a szempontból.
16/L
Ez a lek*rvázás is felháborító. Hihetetlennek tartom az emberi butaságot. Még ha egy tényleg r*bancra mondta volna, bár ahhoz sem lenne egy tanárnak joga.
Bár általánosban azt hiszem ez a tanár volt az egyetlen aki mindenkivel ezt csinálta. De volt pl: matek tanárom, aki fejbe ütött, mert NEM ÉRTETTEM A MATEKOT. Mintha erről úgymond tehettem volna. Szóval itt tényleg azt gondolom, kedvesebbek a tanárok:).
Nekem általánosban nem voltak ilyen gondjaim, vagy ha igen, nem emlékszem rájuk, pont leszartam azt a sulit a tanárjaival együtt, mert nagyon utáltam (más okok miatt).
Viszont most gimiben az egyik tanár többször az egész osztály előtt mondta hogy "milyen szép vagyok" és hogy "ugye mennyire szép lány?".. Igaz hogy ez inkább dicséret, de akkor se kellemes érzés hogy a többi 30 ember rám figyel, és a tanár rólam beszél.
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!