Most komolyan rossz anya vagyok, mert nem engedem a 14 éves lányomnak a pasizást?
Nemrégiben azzal jött haza a lányom, hogy mit szólnék hozzá, ha barátja lenne, mert van egy fiú, akivel alakul köztük valami. Megköszöntem a bizalmát, de közöltem vele, hogy szó sem lehet róla.
Erre kiverte a hisztit, hogy "bezzeg a többieknek". Úgy gondolom, normálisan neveltem, 4-5-ös tanuló, balettozni jár és hétvégente nyelvtanfolyamra, mindent megbeszélhet velem, barátaival elmehet találkozni 1-2 órát hétköznap, hétvégén picit többet is.
DE munkából adódóan sokat foglalkozok fiatalokkal és tudom, hogy ebben a korban nem sokat ér, hogy neveltük őket, mert erősebb a mások véleménye, mint egy szülőé. Akárhogy is nézem, még csak egy befolyásolható és naiv gyerek....
Tudom, hogy nem jó látni, hogy az osztálytársak már az ötödik barátnál tartanak, de basszus, nekem nem kell, hogy a gyerekem titokban szexeljen, mert bár nm úgy neveltem, majd valami taknyos kis 16 éves úgyis ráveszi...
Szerintetek, mi itt a megoldás?
Hazudni tanít az,aki tiltással nevel.
14 évesen nekem is volt barátom,mégsem feküdtem le vele. Jobban fél ő a szextől! :)
Van egy barátnőm akitől rengeteg mindent eltiltottak, jó tanuló,rendes tisztességes nevelést kapott. Tiltották neki a pasizást,később enyhültek egy kicsit,de kikötötték neki,hogy nem feküdhet le vele. egy hónap után titokban lefeküdt a sráccal, 15 évesen.
Én önállóságra lettem nevelve, közepes jegyeim vannak, oda megyek bulizni ahova akarok. már el sem kell kéreckednem. idén 16 évesen veszítettem el a szüzességem, szerelemből a világ legcsodálatosabb srácával. Anyukámmal mi tényleg mindent megbeszélünk és mikor megtudta,hogy lefeküdtem a barátommal felajánlotta,hogy ne csak a barátom fizesse az óvszert,hanem közösen álljuk.
Tudod, ha valamire úgy nevelted, hogy az helytelen, akkor Ő is annak fogja tartani, és a büdös életben senki nem fogja rávenni. Engem anyukám normálisan nevelt, és nem jutott eszembe 14 évesen összefeküdni csak úgy fiúkkal, és most sem jut. Megértem az aggodalmad, hiszen ma már azt tekintik normálisnak, hogy minden éjjel más ágyába bújnak bele a tinik, de nem mindenkibél van így.
Kérdezd meg tőle, hogy Ő mit várna attól a fiútól, mit gondol az alatt, hogy összejönnek, mert valószínűleg Ő is csak kézfogásra, szájrapuszira, csókolózásra gondol. Ha külön nem tér ki rá, megkérdezheted, hogy szexelni mikor tervezne, és ha tényleg jól nevelted, jó a kapcsolatotok, akkor el fogja mondani.
Ha valakinek barátja van nem feltétlenül jár azzal hogy rögtön ágyba ugranak. Elmehetnek moziba,sétálni,korizni,enni stb...
Igazság szerint itt minden csak a lányodon múlik,nem fogja azt mondani a fiúnak hogy "bocsi nem lehet köztünk semmi mert édesanyám nem engedi". Ha találkoznia akar vele max. azt mondja hogy barátnőjével találkozik és kész ennyi. Nem okoskodni akarok, vagy valami mert még én is fiatal vagyok,nincs gyerekem de kicsit közelebb állok ehhez a generációhoz és nagyjából ismerem őket. Én ezzel csak azt akarom mondani hogy engedd meg neki,ugyan még fiatal de ezzel csak arra veszed rá hogy hazudjon és eltávolodjon tőled. A szex meg nem csak a lakáson belül művelhető. Erdő,park,mosdó,plázának a lépcsőháza stb...és ezek mind teljesen átlagos helyek. Én 18 vagyok nekem már ide jön barátom rendszeresen,zárt ajtó mellet vagyunk mégse szexeltünk még. (3 hónapja vagyunk együtt) Nem feltétlen szól minden a szexről!
Bízz egy kicsit a lányodban, és kérdezd ki egy kicsit erről a srácról. Ha értelmes lányod van nem veszi rá semmi olyanra a fiú amit ő nem akar,és szakít vele.
18/L
Teljesen felesleges és visszás kategórikusan tiltani, inkább azt kellene tisztázni, hogy mik a határok. "Járni" már az óvodában is szoktak, mert adnak egymásnak puszit, és megfogják egymás kezét. Nyilván a szex még korai, és ezt tudatosítani is kell benne, de azért megkérdezhetted volna, hogy mit ért azon, hogy "alakul köztük valami", meg hogy "barátja lenne".
Egyáltalán nem biztos, hogy eljegyzésre meg házasságra gondolt...
Te a reakcióddal semmibe vetted az ő érzéseit (ha tényleg szeretik egymást, ez nem fog parancsszóra megváltozni!!!), és ne csodálkozz, ha titokban "járnak" majd.
Szerintem se szabad neki megengedni, én 18 éves koráig nem is engedném. Ebben a korban még túl fiatal hozzá.
Lehet, hogy én konzervatív vagyok, de még mindig jobb mintha minden héten másik pasival feküdne le.
25/f
Szerintem kerek - perec nem jó megtíltani semmit sem, mert az csak ront a helyzeten.
Érdemesebb lenne, ha megbeszélnéd vele a dolgokat.
Kérdező: totálisan igazad van, DE nem ártana valahogy közösen dűlőre jutni, mert ezek a buta tinik úgyse látják be, hogy igazad van, majd csak akkor, ha ők is idősebbek lesznek.
14 éves, kislány, én ebben a korban még barbiztam, rajzoltam, meséket néztem, ha gondoltam is fiúkra nem így, hogy járni, csak álmodoztam, ahogy a legtöbb barátnőm is.
A legjobb megoldás az, ha a fiú átjár hozzátok és ott vannak együtt napi pár órát, így nem lehet akkora zűr.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!