Van-e ilyen megoldás? Teljesen kikészültem már.
Főleg hozzá értő emberek hozzászólását kérném.
Arról van szó, hogy én most 17 éves vagyok, édesanyámnál élek és édesapámhoz szeretnék költözni, anyukám új élettársa miatt. Apukám csak úgy akarja hogy odamenjek hogy nála van a gyámság, anyukám pedig nem engedni, illetve fenyeget engem (minket) hogy ha ezt a lépést megtesszük akkor ő öngyilkos lesz stb. :S
Van-e esetleg olyan megoldás, ahol hivatalosan is apámhoz kerülhetek úgy hogy anyámnál van a gyámság.? Mármint van-e esetleg olyan, hogyha anyám beismeri ha én apámnál fogok lakni, akkor anyu nem fog éjjel az ajónkon dörömbölni.
Tudom egy kicsit zűrös, de most a jelenlegi életem is az.
Bemész a gyámügyi hivatalban és elmondod, hogy édesapáddal szeretnél élni. Ott elbeszélgetnek veled, a szülőkkel is, és ha úgy látják hogy nem csak egy hiszti a részedről ( sok fiatal csak megsértődik mert nem kap valamit, és máris költözni akar, a gyámügyesek ezt akarják kizárni, hogy nálad nem ez van, hanem tényleg komolyan gondolod a költözést) Szóval ha úgy látják hogy a te érdeked is hogy költözz akkor hivatalosan is átköltözhetsz.
Én anya vagyok, és nem értem anyádat..
Nem értem hogy miért zsarol öngyilkossággal, hiszen tuti sosem követné el. De téged lelkileg terrorban tart ezért.
17 éves vagy. Miért nem engedi hogy apáddal élj? Attól még szereted anyudat?? Nekem is van gyerekem és 14 évesen fél évet az apjával akart élni. Én engedtem. Ha tiltottam volna, ma utálna.
Amit te akarsz, az a gyerekelhelyezés megváltoztatása. Igen, van rá lehetőség: apukádnak kell kérnie a bíróságon.
Mivel már 17 éves vagy, kvázi felnőtt, meg fognak téged hallgatni, és - kirívó esetektől eltekintve (ilyen biztos nincs) - a te akaratod szerint fognak határozni.
Amit anyukád csinál, az lelki terror, nem szabad ennek engedni.
A "gyámság" az a szülői felügyeleti jog, azt a szülőt illeti, akivel hivatalosan élsz.
Tehát, ha a bíróság nála helyez el, ő lesz a felügyeleti jog gyakorlója is. (Habár a legtöbb komoly dologban gondolom maradt a közös felügyeleti jog így is.)
De megtehetitek persze, hogy a szüleid megegyeznek, hogy apukádnál laksz, és bíróság nélkül megoldjátok ezt. De ehhez anyukádnak is bele kellene egyeznie, ami jelenleg kizártnak tűnik, a leírásod alapján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!