Önéletrajz írásával kapcsolatos kérdések! (többi lent) Pályakezdőknek mi a legjobb megoldás erre?
Röviden: végzős vagyok, diákmunkához kellene egy jó önéletrajz (végzettségemhez kapcsolódna). De amúgy úgy általánosságban is felmerültek ezek a kérdések bennem, ha normál munkára jelentkezem is.
-Nincs meg a nyelvvizsgám de megvan a diplomám azt hogy tüntetem fel (majd)?
- Diákmunkákat (többnyire könnyű fizikaik) bele szokták írni vagy hanyagoljam?
-Van egy 3 hónapos szakmai gyakorlatom és 2 kéthetes. A 2 kétheteseket is beleírjam attól függetlenül hogy a tanszéken voltam és 1-1 hétig szinte semmit sem csináltam?
Már a múltkor írtam egy önéletrajzot de elléggé bizonytalan vagyok ezekben. Mit szoktak a pályakezdők beleírni? Mit semmiképpen se és mit mindenképpen (természetesen az alap dolgokon kívül)?
Bocsánat ha nem jó kategória, de abban bízom itt értelmes válaszokat kapok:)
A diplomádat feltünteted. Mivel beleírod a nyelvtudásodat, oda zárójelben megjegyezheted, hogy folyamatban a letétele. (Egyébként, ha kell a nyelvtudás, állásinterjún úgyis tesztelik...)
A diákmunka beírását hanyagold, hacsak nem kapcsolódik szorosan a mostani végzettséghez, de gondolom nem.
A 3 hónapos szakmai gyakorlatot érdemes beleírni, a két hetest felesleges.
"nekem második félévben kötelező tárgy volt hogyan írjunk önéletrajzot, mit csináljunk állásinterjún..."
Taníts, ó Mester! Vagy csak azért írtad be, hogy közöld, tudnál segíteni neki, de nem fogsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!