Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért lettek olyanok a mai...

Miért lettek olyanok a mai kamaszok amilyenek? (tényleg tisztelet a kivételnek)

Figyelt kérdés

Jó, persze, hiányzik a nevelés. De a szülők hogy rontották el ennyire? Tudom hogy sok gyerek "követik a divatot" és ettől kezdenek el elromlani, de szerintem a szülőnek az a dolga, hogy ha már beáll ez a helyzet, valahogy észhez térítse a gyereket.

Szóval... egyáltalán hogy csúszhatott ki ennyire az irányítás "néhány" szülő kezéből?

Komolyan, olvasgattam ebben a kategóriában a kérdéseket, és ( oké, persze, hallottam róla hogy a mai tizenévesek milyenek, meg ismerek is egy pár ilyen gyereket, de) teljesen elképesztett hogy ilyen durva a helyzet.

Amúgy 16 éves lány vagyok :) Köszi a válaszokat :/

2012. nov. 15. 00:26
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Még egy kérdés, amin lehet csámcsogni.

Igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy Cicero óta minden generáció elmondja az utána következőre,hogy sokkal rosszabb, mint ők.

Régebben is ugyanilyenek voltak a fiatalok. Apám és a nagybátyám 15 évesen rúgtak be először, anyám 15 évesen vesztette el a szüzességét, és még sorolhatnám.. A különbség annyi,hogy akkor nem verték nagydobra.

2012. nov. 16. 14:57
 32/39 A kérdező kommentje:

Hú, hát köszi az összes választ, ennyire nem is számítottam:D Látom mindenkinek meg van a saját véleménye :)

Néhányotokkal teljesen egyetértek, mivel nyilván voltak x évvel ezelőtt is ilyen szélsőséges gyerekek, de mondtátok. hogy belőlük mégis jó szülő lett. Szerintem ez azért van, mert attól függetlenül hogy ittak/cigiztek/szexeltek 15 évesen, a szüleik azért neveltek beléjük jó modort, tudatosságot, meg talán némi felelősség érzetet.

Néha elcsípek ilyen beszélgetés részleteket, amiben bőven kifejtik a szombat esti bulit, és hát beléjük ha neveltek is valamit, biztos hogy egyiket sem a föntiek közül :D. Őszinte részvétem a tanárnők/tanárurak felé akiknek komolyan ezekkel kell elbánni úgy, hogy utána ne reklamálhasson a gyerek az igazgatónál vagy a szüleinél vagy akárhol :)

És hát igen, a jövőbeli gyerekeket is féltem, akiknek majd ezek az emberek lesznek (rosszabb esetben már ők) a szüleik :/

2012. nov. 16. 18:44
 33/39 A kérdező kommentje:
Ja és a 12/13-as válaszolónak örülök hogy témát tudtam adni :D És még hozzátenném, hogy azért tényleg nem minden tizenéves ilyen! Én mondjuk ezen a téren tök szerencsés vagyok, mert igazából a környezetemben normálisak az emberek. Csak igen, vannak ezek a facebookos ismerősök, akiken meg meglátszik minden :D (mondjuk a facebook az már egy másik téma, amiről gondolom a legtöbben hasonlóan negatív véleménnyel vagytok, mellesleg teljesen jogosan, de mindegy nem OFFolok :D)
2012. nov. 16. 19:01
 34/39 Mcgalagony17 válasza:

Ezen én is sokat gondolkoztam. Szerintem a fő ok az, hogy a szülők kénytelenek másodállásokat vállalni a család fenntartásáért, illetve az, hogy nem szabályozzák be a gyerekeket. Könnyű beszélni, hogy nem végzünk házimunkát... Szoktassanak rá már kisebb korunktól fpgva, ahelyett, hogy mindent megcsinálnak helyettünk! Példamutatás nélkül senkiből nem lesz normális, felelősségteljes kamasz! Volt rengeteg ész nélkül piáló és bulizó osztálytársam: lehet, hogy a szülők is gátlástalanul vedelnek otthon, vagy csak nem ellenőrzik, mere lófrál a gyerekük! Számomra leginkább az az érthetetlen, hogy lesz annyi tinédzser lány akaratán kívül terhes, ha léteznek a modern fogamzásgátló módszerek? Ez a szintű felelőtlenség és butaság már nem csak a szülők hibája...

19/L

2013. jún. 6. 15:47
 35/39 anonim válasza:
mondhatják, hogy régen is ilyenek voltak a kamaszok, de azért nem teljesen, tisztelettudóbbak voltak, átlagban, persze akkor is voltak kivételek. amúgy szerintem minden a nevelésen múlik, mert ugye régebben több évig otthon maradthattak szülés után anők, még régeben meg még többet. most meg muszáj dolgozniuk a többségnek, mert a gyesből, gyedből nem lehet megélni. bölcsibe adják félévesen a gyereket, 5-ig dolgoznak, utána érte mennek, és akkor persze nincs energiájuk a nevelésre. ha eltekintünk a kamaszoktól, a kisseb gyerekeknél is láthatod, hogy szemtelenek, pofátlanok, a szülő meg egyszerűen nem neveli meg mert se ideje se energiája rá. mert dolgozik. ráhagyják, mert egszerűbb engedni, mint fegyelmezni, és ez később is így marad, kamaszként is egyszerűb elengedni egy buliba, vagy hagyni, hogy cigizzen, igyon, mint veszekedni vele folyton.
2013. júl. 3. 21:31
 36/39 anonim válasza:
ja amúgy bocs hogy még írtam, nem vettem észre, hogy ilyen régi a kérdés :D
2013. júl. 3. 21:32
 37/39 A kérdező kommentje:
Áá semmi:D köszi a választ :D
2013. júl. 10. 17:00
 38/39 anonim válasza:

Én mint tinédzser vagy ahogy a kérdés illetve a kommentek írják tizenéves, csak egyet szeretnék írni ezzel kapcsolatban.

Nagyon sok esetben három részre bontható:

1: A szülők akár több munkahelyen több helyen is dolgoznak, hogy elláthassák a családot, így ezért szabadabbra van hagyva a gyerkőcöket vagy pont ezért szigorúbban fogják őket;

2: Az is hátrányt jelent, hogy nagyon sok gyűjtő iskola van (pl. szakiskola és szakiskola egyben, gimnázium és szakközépiskola egyben) illetve akár 30-35 fős osztályok továbbá túlterhelt tanárok, így ők sem igen foglalkoznak a diákjaikkal. (Tisztelet a kivételnek.)

3:A diákok sokszor bandákba "verődnek", ezek közül több olyan banda van, ami a hozzájuk "csapódó" diáktársait "beleviszik" a rosszba. Sajnos ezt sokszor a szülő egyáltalán nem veszik ezt észre, míg a tanárok meg későn figyelnek fel rájuk.

Én magam és több barátom is azt mondjuk, hogy sajnos a tizenévesekkel szemben van a legjobb barátaim is nagyon elítéljük azt, hogy ha egy kamaszkorú túlságosan el van szállva magától illetve túlságosan "rászállnak" a kisebbekre, a gyengébbekre. Megpróbálunk mi is kiállni az olyanok mellett.

Szerencsére osztályfőnököm is sokszor többet tesz az osztályért mint amennyit általában az osztályfőnökök szoktak.

Az osztályom középméretű létszámmal van és az elmúlt 3 évbe tőlünk és hozzánk sem buktak nagy számban.

Igen összefüggő problémával kezdtél foglalkozni.

2013. okt. 26. 01:04
 39/39 anonim válasza:

Ez egy nagyon összetett kérdés.

Az, hogy a mai 14-20 éves korosztály miért ilyen amilyen az nagyon összetett kérdés.

Lehet az okaikat a szülői oda NEM figyelésre vagy a szülői TÚLZOTT odafigyelésre is ráfogható. Az is tény, hogy nagyon sok tinédzser "bandáról" lehet hallani. Sajnos többségébe negatív hatással. A pozitív dolog nem kerül ilyen szinten nyilvánosságra. Az is tény, hogy a mai tizenévesek valószínűleg "elvetemültebbek" mint a 15-20 évvel ezelőttiek voltak. Vagy ez is csak azért tűnik így mert talán a mostani média sokkal inkább jelen van a fiatalok életében és minden negatívum megjelenik hírként, ami azért még 20 évvel ezelőtt nem volt így.

2014. jún. 4. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!