Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért lettek olyanok a mai...

Miért lettek olyanok a mai kamaszok amilyenek? (tényleg tisztelet a kivételnek)

Figyelt kérdés

Jó, persze, hiányzik a nevelés. De a szülők hogy rontották el ennyire? Tudom hogy sok gyerek "követik a divatot" és ettől kezdenek el elromlani, de szerintem a szülőnek az a dolga, hogy ha már beáll ez a helyzet, valahogy észhez térítse a gyereket.

Szóval... egyáltalán hogy csúszhatott ki ennyire az irányítás "néhány" szülő kezéből?

Komolyan, olvasgattam ebben a kategóriában a kérdéseket, és ( oké, persze, hallottam róla hogy a mai tizenévesek milyenek, meg ismerek is egy pár ilyen gyereket, de) teljesen elképesztett hogy ilyen durva a helyzet.

Amúgy 16 éves lány vagyok :) Köszi a válaszokat :/

2012. nov. 15. 00:26
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
a 18asra gondoltam
2012. nov. 15. 18:16
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én 30-35 éve voltam kamasz, és akkora örült nagy különbséget nem látok az akkori és a mai kamaszok között. Talán azt mondanám, hogy ma szélsőségesebb a paletta mindkét irányban... ennyi.

Azt, hogy "ó idők, ó erkölcsök" egyébként Ciceró mondta jó 2000 éve, és azóta is elmondja minden előző generáció minden következőről, nem kell neki bedőlni... én is 15 évesen ittam először anno merev részegre magam a nyári táborban, bár ez 1979-ben volt:) Ettől még természetesen én se lettem alkoholista felnőtt, ahogy semki se azok közül, akikkel együtt fetrengtünk ott anno:) Nálunk is volt olyan csajszi, aki 14 évesen fogamzásgátlót szedett és rendszeresen élt nemi életet, ma tisztes családanya, lassan nagymama. (valszeg nem fogja elmesélni majd az unokájának, hogy anno ő szerezte a fél első gimis osztálynak a Postinort:))

Szóval a mai kamaszok egyszerűen kamaszok, és ennyi. A különbség annyi, hogy ma sokkal szabadabban beszélünk is azokról a dolgokról, amit anno csak "mindenki tudott"...

2012. nov. 15. 18:59
 23/39 anonim ***** válasza:
2012. nov. 15. 20:16
 24/39 anonim ***** válasza:
56%
Hát én 10 éve voltam kamasz, de nem szedtem 14 évesen fogamzásgátlót, és nem lettem részeg 15 évesen. Amit írtál csak azt bizonyítja, hogy 30 éve is voltak hülyék, meg ma is vannak. Csak szerintem a %-os arány nagyon nem mindegy! Nem csak nem beszéltek róla régebben, nem is volt ennyire durva a helyzet, én így látom. Nem tudom, hány tinivel találkozol nap, mint nap, én tanítom őket, és elhiheted, ég és föld!
2012. nov. 15. 20:39
 25/39 anonim ***** válasza:
22%

Az utolsó hozzászólással nagyon egyetértek, én nyárig bezárólag 5 éven keresztül napi 2x40 percen tapasztaltam meg a mai ifjúságot. És igen, ég és föld. Én nem emlékszem rá, hogy valaha bármelyik osztályunkban, iskolában (1979-1990 között) hallottam volna olyat 15-16 éves lánytól, hogy "legszívesebben elp...ázta volna az apját", mert az nem engedett meg neki valamit. Vagy 15-16 éves lányoktól, hogy úgy "be volt b....a egész hétvégén, hogy csak az nem d....a meg, akinek nem volt f...a, de lehet az is talált valamit, amit fel....t neki". Buszon és gimnazisták.

Amúgy írtam két hozzászólást reggel, saját családomról, baráti körömről, és a férjemékről. Valamiért valaki lepontozta. Nem értem. Bizonyára belelát az életembe és az én utamat járta végig.

2012. nov. 15. 21:15
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
#24, hiszel az akció-reakcióban? Mert szerintem a fiatalok nagyjából ugyanolyanok - fiatalok. A körülmények változtak meg körülöttük...
2012. nov. 15. 23:02
 27/39 anonim ***** válasza:
36%

Egy hónapos hír:

"Az alezredes elmondta, az elkövetőt rokonai szerették, minden szobában ott volt a fényképe. Az érettségije azért nem sikerült, mert nem ment el a vizsgára, ezt követően az anyja 80 ezer forintot adott neki, hogy Esztergomban iratkozzon be egy nyelvtanfolyamra. Hazaérkezve azon vesztek össze, hogy a fiú a beiratkozást sem intézte el, illetve anyja a sikertelen érettségit is a szemére vetette."

"sikertelen érettségi vizsgája miatt szóváltásba keveredett anyjával és nagyanyjával, majd a szobájában lévő bozótvágó késsel többször megsebesítette az áldozatokat, később pedig egy kalapáccsal több csapást mért rájuk".

Ha nem sikerül a gyerekem érettségije (mert arra is lusta h elmenjen...), nem vágok hozzá 80.000Ft-ot jutalmul, hogy akkor fizessen be egy nyelvtanfolyamot, itt pl a szülő hibázott, elkapatta, jutalmul szétvágták egy bozótvágóval.Ez a gyermeki hála.

2012. nov. 16. 09:32
 28/39 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, ilyen esetek is voltak 50 éve is, meg 100 éve is... nagyjából mifelénk mióta világ a világ, azóta esik az emberölések nagy része a családon-rokonságon belülre. Ez egyébként azt mondja - az öngyilkosságok relatív magas arányával együtt - hogy általánosságban pocsék a konfliktus-kezelő képességünk.
2012. nov. 16. 09:37
 29/39 anonim ***** válasza:
42%

biztosan volt, de valahogy régebben következetesebbek voltak a szülők,jobban szemmel tartották és befogták a gyerekeiket,bevonták a család életébe munkailag, anyagilag is, manapság rengeteg a mamahotel, a felnőttként is otthon élő fiatal, akit pénzelnek, kényeztetnek és gyermeki sorban tartanak, szerintem bűntudatból mert nem tudtak mindent megadni nekik. És ők úgy érzik, nekik minden jár, mindent megérdemelnek, cserébe pedig nem tesznek le semmit az asztalra. Már kicsit nagyobbakról beszélek, de ez nem ott kezdődik, hanem gyerekkorban, kamaszkorban.

Már egy 8-10hónapos csecsemő is tudja hogyan manipulálja a szüleit, ez 10-15év alatt tökélyre fejleszthető ha a szülő gyengekezű, vagy nem szán rá időt hogy átvegye és kézben tartsa az irányítást.

Még egy eset: Westbahnhof, agyontaposott 16évesek éjjel egy több ezer fős rendezvényen felügyelet nélkül...mert ők már felnőttek ugye nagylányok, nagyfiúk, akik az éjszakába valóak a 47kilójukkal és majd a velük egykorú "férfiak" jól megvédik őket.... mit gondoltak a szüleik hová mennek a gyerekek (mert gyerekek...). És nem 5 fiatalról beszélünk éjjel a játszótéren akik kiszöktek boroskólázni meg sutyiban cigizni, mint régen. Ez manapság tömeges.És valami felé tart.

Amit tőlem vártak: sportoljak, tanuljak, menjek egyetemre, hétvégén házimunka, buliba engedéllyel 22-ig, 18évesen éjfélig, azután már én döntöttem el, mi a helyes.

Amit teljesítettem: Sportoltam, jelessel zártam a gimit, elvégeztem az egyetemet, elköltöztem és eltartom magam.

Amit öcsémtől vártak: élje túl a szakközepet, menjen fősulira, éjszakai kimaradásnak nem volt határideje.

Amit öcsém teljesített: 1 bukás szakközépben, 7éve csinálja a fősulit, otthon lakik, rezsibe nem ad, takarítani még maga után sem, anya főz, anya mos, apa ad pénzt benzinre és szórakozásra, néha alkalmi meló, de most seftel valamit. Egy 28 éves felnőtt "férfiról" beszélek. Éjjel csocsózik, nappal alszik. Fingja nincs mennyibe kerül egy kenyér vagy a szalámi amit megeszik és ez ott lett elrontva amikor nem vártak és nem követeltek tőle semmit csak tolták a feneke alá jutalmul a nagy semmiért a mindent.Jah és arra apellál hogy ha majd anyáék meghalnak, övé lesz a ház és az üzlet. Ezek a jövőbeli tervei...

2012. nov. 16. 10:11
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha megkérdeznénk apáinkat, nagyapáinkat ők is tudnának mesélni. Anyu nagybátyja egy kocsmai verekedés során halt meg. Nagy divat volt régen a bálba járás. Nah hát akkor nem jártak egyedül még mosdóba sem mert óhatatlan volt hogy nem tudnak visszamenni, mert pár fiatal heccből megkéseli őket. Ez nem mese, így történt. Apukám 14 éves volt, amikor először nagyon csúnyán berúgott, anyu folyamatosan az ablakon mászott ki, ha nem engedték el diszkóba, és tudnának még mit mondani. Ettől függetlenül felelősségteljes felnőttek, szülők lettek, és nem csak ők lettek ilyenek. Lehet szidni a mai kamaszokat, egy pontig egyet is értek, de anyám is elküldte az anyjába a tanárát, mikor az nem engedte továbbtanulni 8. után (14 évesen!!). Szélsőségek most is vannak, régen is voltak, csak most nagyobb visszhangot kap. És valamilyen szinten a szülő hibája is, hogy ilyen fiatalok "lettek", mert általában akik ezeket csinálják gyakorlatilag szülők nélkül nőttek fel, és bárki bármit mond az nem büntetés ha eltiltják 1 hétre a számítógéptől, vagy elveszik a telefonjukat.

Háboroghat itt mindenki, de szerintem a gyerek nem magától lesz hülye.

2012. nov. 16. 14:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!