El van kényeztetve? Szerintem ez már túlzás?
Igen, el van.
Ha lenne pénzem sem vennék a gyerekemnek Iphone-t 15 évesen, egyszerűen azért, mert nem gyereknek való. Bizonyos korlátokat fel kell állítani a gyereknevelés során, attól függetlenül, hogy a gyerek kitűnő tanuló, szófogadó vagy lázadó kamasz-e.
Meg kell tapasztalniuk a pénz értékét és azt, hogy nem magától terem.
Kedves utolsó..inkább helyesírási szótárt vett volna. Mi is megengedhetnénk magunknak hogy megkapjam a legújabb telefonokat, de nem kell, mert anyáék szeretettel nevelnek nem pénzzel. Egy középkategóriás telefonom van már két éve, ami tökéletesen megfelel. Igen, el van kényeztetve. Most még megengedhetik, de mi lesz akkor ha változik a helyzet? Nehéz a jóból a rosszba szokni.
16/l
Szerintem is el, de amúgy csak nekem tűnt fel, hogy a legtöbb "igen" választ lepontozták?
Pénzen nem lehet szeretetet venni...
Én a saját példámat tudom leírni:
én is mindent megkaptam, mivel az én szüleim is nagyon gazdagok, de komoly elvárások voltak. soha nem partizhattam például szórakozóhelyeken - csak 17 és fél éves korom után, addig csak osztálytársaknál, alkohol nélkül -, nem járkálhattam el hétköznap vásárolni, jól kellett tanulnom. Ezek voltak az alapok, amiért jutalmat kaptam. Most első éves egyetemista vagyok - fizetek a tandíjért, hogy ne foglaljam a helyet a szerényebb sorsú, de nálam okosabbak elől -, és azt kell mondjam, elszörnyülködöm, hogy mi folyik. Mindenki remeg az iphone 5-ért (nem, nekem nincs, számomra fontosabb volt a londoni út), be vannak sózva egy új ruháért, de semmi emberi értéket nem látok mögötte. És ők nem gazdagok, nincsenek eleresztve sem, stb.
Ezzel azt akarom mondani, hogy gazdag gyerekből is válhat nagyon jó és értelmes felnőtt, ha megfelelően van nevelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!