Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek baj, hogy megválto...

Szerintetek baj, hogy megváltoztam?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Régebben voltak határozott terveim, hogy mit akarok majd csinálni a gimi után, és ezekért dolgoztam is, sok tanulással, kitartással meg minden. De aztán amikor 16 lettem, abban a hónapban az összes dolog amit elterveztem (rajtam kívül álló okok miatt) megvalósíthatatlanná vált. Nem voltak addig barátaim, mert folyton csak tanultam, stb. De utána lettek és miután új tervek hiányában nem tanultam (olyan sokat) sokkal közelebb kerültem néhányukhoz. Amíg voltak terveim, nem akartam mást mint tanulni, de most már szeretnék eljárni bulizni stb.

Az egyik barátnőm nagy bulizós, nem diszkókba meg ilyen helyeken, hanem otthoni házibulikban, és mikor megtudta hogy még nem ittam soha semmilyen alkoholt, elhatározta hogy nemsokára összejövünk páran és akkor bulizunk és én is iszok majd alkoholt. Talán még a füvet is kipróbálom majd.

Szerintetek mi történt velem? Miért van az, hogy egyenesen várom azt a bulit, és hogy izgatott vagyok miatta, amikor pár hónapja még el se tudtam volna képzelni, hogy ilyen egyáltalán megfordul a fejemben?

(A válaszhoz az életkorod is írd oda, légyszi.)

16/L

2012. okt. 13. 23:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

én is azon az állásponton vagyok, mint te. nem is kérdőjeleztem meg.

én csak elmondtam hogy mi van :D

2012. okt. 18. 20:12
 22/26 anonim ***** válasza:

Akkor tisztázzunk pár dolgot:

Az alkohol is egy drog (igaz hogy enyhébb ,de az)

Ha elmész buliba csak egy keveset igyál ,hogy oldódj ,ne úgy mint sokan hogy "hullarészegre iszom magam a haverokkal azt se tudom hol vagyok de jövőhéten megismételjük"

igen sokan ezt a tudatvesztése állapotot részesítik előnyben,de te ha iszol csak egy keveset, nem az a lényeg hgy le idd magad hanem az hogy oldódj.Nem mindig az tesz jót ami jólesik.

A fűről meg az a véleményem ha nem használja túl intenziven csak egy keveset akkor akár még jól is eshet(csak az szokik rá az ilyen könnyebb drogokra akinek valamilyen egyéb lelki problémája is van.Bár én személy szerint inkább a vízipipát javaslom . Valamennyire az is

káros de ha 2 havonta egyzser vagy akár osztálykiránduláson használod és bulihoz kötöd akkor. nem lehet abból se probléma

2012. okt. 20. 21:22
 23/26 A kérdező kommentje:
Akkor ha lelki problémáim vannak, nem kéne kipróbálnom a füvet? Nehogy rászokjak? (Mostanában nagyon depressziós vagyok, amitől evés- alvás- és koncentrációs problémáim is vannak. Alig eszek és alszok, az iskolában nem tudok megfelelően teljesíteni, a családi kapcsolataim se a legjobbak...)
2012. okt. 20. 22:08
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Depresszióra való hajlammal szerintem még innod se igazán kéne. Sosem tudhatod, mit hoz ki belőled - lehet, hogy felderít, lehet, hogy még jobban lehoz, de az is lehet, hogy bevadulsz és nekimész mindenkinek. Láttam már olyan srácot, aki józanon normális volt, részegen meg nekiment még a nála kétszer nagyobb kopasz cigánynak is.

A füvet meg végképp nem ajánlanám. Két kimenetele van a dolognak: jó érzés lesz, és utána kelleni fog, hiszen ha szívsz, eltűnik a depressziód - vagy pedig elszívod, befordulsz, gubbasztasz 3-4 órát kussban, másnap meg még jobban depressziós leszel.

2012. okt. 21. 01:45
 25/26 anonim válasza:

Szerintem nem lehet azt mondani, hogy a pia jobb, mint a fű, és fordítva sem. Először is: mind a kettőre rá lehet szokni, ha nem figyelsz oda, viszont mind a kettő kétesélyes. Van, aki a fűnél meg tud állni drogok szintjén (mint ahogy többen is írták előttem), de van, aki eljut egészen a heroinig, azért ezt se felejtsd el!

Én személy szerint a füvet nem próbálnám ki a helyedben (félreértés ne essék, soha nem is próbáltam), az alkohollal pedig úgy vagyok, hogy csak addig iszom, amíg egy picit feloldódom tőle, és semmi több. Tehát néhány pohárral még belefér, de tovább soha nem megyek... szerintem az is éppen elég, sőt, néha pia sem kell ahhoz, hogy jól érezd magad.

Mindenesetre nem jövök semmiféle szentbeszéddel, hiszen minden a te döntésed. :) Vigyázz magadra, és figyelj oda a határokra!

15/L

2012. okt. 22. 20:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Nincs azzal az égvilágon semmi baj, hogy a tanulás mellett most a bulizás is elkezdett érdekelni. Így van ez rendjén.

Viszont ha elfogadsz egy jó tanácsot: lehet kulturáltan is szórakozni, nem kell hozzá feltétlen pia meg fű! Nehogy az első házibulid kellemetlen emlékekkel érjen véget... :-/

24/N

2012. okt. 26. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!