Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek baj, hogy megválto...

Szerintetek baj, hogy megváltoztam?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Régebben voltak határozott terveim, hogy mit akarok majd csinálni a gimi után, és ezekért dolgoztam is, sok tanulással, kitartással meg minden. De aztán amikor 16 lettem, abban a hónapban az összes dolog amit elterveztem (rajtam kívül álló okok miatt) megvalósíthatatlanná vált. Nem voltak addig barátaim, mert folyton csak tanultam, stb. De utána lettek és miután új tervek hiányában nem tanultam (olyan sokat) sokkal közelebb kerültem néhányukhoz. Amíg voltak terveim, nem akartam mást mint tanulni, de most már szeretnék eljárni bulizni stb.

Az egyik barátnőm nagy bulizós, nem diszkókba meg ilyen helyeken, hanem otthoni házibulikban, és mikor megtudta hogy még nem ittam soha semmilyen alkoholt, elhatározta hogy nemsokára összejövünk páran és akkor bulizunk és én is iszok majd alkoholt. Talán még a füvet is kipróbálom majd.

Szerintetek mi történt velem? Miért van az, hogy egyenesen várom azt a bulit, és hogy izgatott vagyok miatta, amikor pár hónapja még el se tudtam volna képzelni, hogy ilyen egyáltalán megfordul a fejemben?

(A válaszhoz az életkorod is írd oda, légyszi.)

16/L

2012. okt. 13. 23:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
35%

Komolyan, attól, hogy egyszer kipróbálja a FÜVET, még nem lesz lecsúszott, heroinfüggő prosti. Én is kipróbáltam egyszer a füvet 3x (az első kettőnél nem éreztem semmit), a 3. jó volt, de nekem erre nincs szükségem, csak kíváncsi voltam. Nem hinném, hogy ettől a későbbiekben lecsúszott drogos lennék, mert jól tanulok, viszonylag értelmesnek tartom magam, és most, hogy kipróbáltam, már nincs bennem a kíváncsiság, így nem is fogom többször.

Kérdező: régen én is zárkózott voltam, aztán gimibe kerültem, és volt egy nagyon gáz korszakom, amikor kb. minden hétvégén berúgtam. Azóta rájöttem, hogy ez gáz, és el is veszítettem emiatt egy számomra nagyon fontos embert, úgyhogy most a szórakozásom kimerül annyiban, hogy beülök és megiszok egy sört vagy egy gin-tonicot a barátaimmal, és emellett újra lettek céljaim.

Ha zárkózott voltál, szerintem te is keresztülmész ezen a féktelen korszakodon, de előbb-utóbb te is ki fogod nőni és újra lesznek céljaid.

16/L

2012. okt. 14. 12:18
 12/26 anonim válasza:
76%
De ti nem fogjátok fel, hogyha neki bejön a drog, akkor simán előfordulhat, hogy nem fogja letenni, ezért ki sem kell próbálni! Szóval nemigazán kéne ajánlgatni!
2012. okt. 14. 12:33
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Mintha csak én írtam volna ki ezt a kérdést! :O Ugyanez történt/történik velem is mostanában. Szerintem ez normális dolog addig, míg a jegyeid nem romlanak és nem füvezel/iszol rendszeresen.16/l
2012. okt. 14. 14:59
 14/26 anonim ***** válasza:
55%

Figyelj én azt mondom neked, hogy csak az egyiket próbáld ki, tapasztalatból mondom. Okos, értelmes lánynak tűnsz. Míg az alkohol pusztítja az agysejtjeid, amit már soha nem tudsz visszacsinálni, addig a fű a rövidtávú memóriába kicsit baszogatja a kötéseket, és azt is a használattól számolva 4 hétig. Ha 4 sörnél többet szeretnél inni, akkor inkább szívj egy kis füvet, 4 sörtől feljebb már károsabb.

egyszerre a 2-t soha! kérlek tedd meg ezt nekem :)

ja és bizonyosodj meg, hogy biztosan igazit szívsz, nem valami szutyok zsályát, ami tönkre vág. ha másfél óránál tovább szét vagy csúszva, akkor valószínűleg igazit kaptál.

vigyázz magadra!

15/f

off: what if i told u alcohol, nicotine and coffein are drugs too :)

2012. okt. 14. 17:09
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet találni a középutat a tanulás és a szórakozás terén is. Tavaly szilveszterig ilyen voltam. Sok hülyeséget elkövettem, amit a mai napig bánok, ezeket jó cselekedettekkel próbálom kiküszöbölni. Remélem, egyszer meg tudok bocsátani magamnak: de amit megtanultam! Ivás mértékkel, szórakozás mértékkel, és fontos a tanulás, mert kutya egy világ jön.
2012. okt. 15. 21:06
 16/26 anonim ***** válasza:

Gyerekek, az alkohol nem drog? Ti akkora marhák vagytok, már bocsi. Először is: hányszor hallod/olvasod, akár naponta, hogy XY hazament tajtékrészegen, és halálra/véresre/brutálisan megverte, kiírtotta a családját? Vagy azt, hogy szórakozóhelyről hazafele menet ittasan lekéselik egymást? Vagy ittas vezetés miatt x ember halálát okozta?

És ugyanezt hányszor hallod úgy, hogy alkohol helyett marihuánáról beszélnek? Na látod, ez az...

2012. okt. 16. 22:22
 17/26 anonim ***** válasza:

Bocsánat, véletlen elküldtem, folytatni akartam.

A másik: az alkohol, mint fentebb említettem, szétb*szarintja a családokat. Tudom, mert édesapám is alkoholista (sajnos). Van egy szomszédunk, full alkoholfüggő nőcike, a pszichiátrián ebben az évben most van bent hatodszor (vagy hetedszer?), de legtöbbször onnan is hazaküldik, mert lop (elmegy hálóingbe, hazajön Adidas melegítőbe).

Na most, ez a hölgy annyira leissza magát minden nap, hogy behugyozik-sz*rik (ami egy férfitől is iszonyat ronda, nemhgy nőtől). Panelházban lakunk, Ő meg merevrészegen szomszédról szomszédra jár, kunyerálna 500 ft-ot tabiborra. Múltkor (még nyáron) épp lefeküdni készülődtem, mikor bekiabált az ablakomon... Mondanom sem kell, 21 éves férfi léttemre halálra rémültem. Undorító az egész nő, és nem lehet vele mit kezdeni, hiszen felnőtt, saját akarata szerint dönthet. Semmire sem lehet rákényszeríteni, hiszen jogában áll alkoholistának lenni.

Én több éve füvezek (nem napi rendszerességgel, hetente max. 2-szer), de eszembe nem jutna kunyerálni, lopni, hazudni. Normális körülmények között élek, főiskolát végeztem, rendes állásom van irodán, ami nem is fizet rosszul, van párom, vannak céljaim és terveim a jövőre nézve. Nem érzem magam ágrólszakadt, lecsúszott drogosnak azért, mert néha szeretném magam jól érezni.

Még annyit tennék hozzá, hogy ha nagyon rászokok a fűre, előbb-utóbb úgyis lebukok, és lekapcsolnak a zsaruk. Bevisznek, és jöhet a börtön vagy az elvonókúra. Ergo nekem nincs más választásom, pedig senkinek sem ártok magamon kívül. Az alkoholista megkeseríti a családja és közeli ismerősei életét (jelen esetben a szomszédjaiét is), de ez ellen semmit sem lehet tenni, mert az legális.

Hol az igazság?

21F

2012. okt. 16. 22:32
 18/26 anonim ***** válasza:

Ott van elrontva az egész, hogy az alkohol túl nagy szerepet játszik a gazdaságban. Ha nem csinálnánk évezredek óta a páleszt meg pisiből a sört, ugyanolyan tiltott gyümölcs lenne, mint bármely más tiltott drog.

Mert ugye mit várnak az emberektől? Dolgozzanak, tanuljanak ===> termeljenek, gyarapítsák az államot. Nem azt hogy betépve üljenek 3 órát és közben medvesajtot majszoljanak. Ne értsetek félre, én is élek ilyennel, mert ha épp nincs jobb dolgom miért ne, hisz nem ártok vele.

Az alkohol rossz. A fű jó.

és ez nem az én véleményem. ez tény

2012. okt. 17. 16:38
 19/26 anonim ***** válasza:

Én pont ezt próbálom elmagyarázni. Aki normálisan szív, az nem fog szívni iskola/monka közben, vagy amikor esetleg valami fontosabb dolga van (papírokat intézni itt-ott, stb). Alapból megtanultam a marihuánáról, hogy nem szabad, hogy az életünk monoton részének a velejárójává váljon, hiszen ha valaki mondjuk 5x elmegy beszívva vásárolni - amit ugye józanul is megtesz, ha nem akar éhenhalni -, könnyen rászokik.

Ugyebár az alkoholtól hullanak és pusztulnak az emberek. Alkoholmérgezés, részeges incidensek, hazamegy és megöli a családot, stb... Fentebb leírtam. Marihuánához köthető haláleset egy darab van, és ezt is csak közvetve tudták a fű számlájára írni: f*szi depressziós volt, gyógyszereket szedett, felkötötte magát, és a boncolásnál THC-t találtak a szervezetébe. Ezért kötötték a fűhöz, bár lehet józanul is felakasztotta volna magát. Ez már sosem derül ki.

A lényeg végülis az, hogy ésszel kell csinálni. Nem szabad hagyni azt, hogy az életed részévé váljon. Akinek valami hiányzik az életéből (család, barátok, munkahelyi gondok vannak, pénzproblémák), és ezt az űrt próbálja kitölteni azzal, hogy füvezik, az könnyen rászokik. Szerintem csak annak kéne szívnia, akinek a lelki egyensúlya megvan, és úgy gondolja, ha épp nem jut az anyaghoz, akkor is boldog, teljes az élete és jól tudja magát érezni. Summa summarum: ne engedjétek, hogy a fű vezessen titeket akkor is, ha épp tiszták vagytok. Ez neked is jó tanács, kérdező.

A másik, hogy nyilvános helyre ne nagyon cipeljétek a cuccot. Volt szó a munkahelyi, iskolai füvezésről; ismerősöm a minap bukott le a sulijában, most kirugták és mehet tárgyalásra is. Inkább tartsátok otthon jól eldugva, otthon tekerjétek meg és szívjátok el, abból nagy probléma nem lehet. A rendőrség úgyse jön mindennap poénból házat kutatni.

2012. okt. 18. 10:23
 20/26 anonim ***** válasza:

homozoo: Erre próbáltam rávilágítani, a termelésre. A részeges szomszédom otthon ül és vedel segélyből, míg én dolgozom, ergo termelek. Az, hogy munka után hazajövök, esetleg hétvégi szórakozásképp elszívok 1-2 cigit, ezzel tényleg senkinek nem ártok. Egyszer jött szóba párommal az, hogy suliba is bemegyünk úgy, mert poén lenne, de elvetettük az ötletet, mert féltünk a lebukástól, és inkább előtérbe helyeztük a tanulást, mint azt, hogy ez most poén lenne.

Szóval én termelek, és az államnak csak annyit ártok, hogy a zöld után nincs adó, lévén illegális. Egy alkoholista, bár adózik, a kórházi ellátást a TB-ből, vagyis az államkasszából intézik. És ne kössetek bele, hogy a detoxot zsebből kell fizetni, mert tudom... De a pszichiátriai kezelést már az állam állja.

2012. okt. 18. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.